objavi na
pozareport.si
forum
Kultura

Torek, 29. julij 2008 ob 15:03

Slovenska sopranistka dvignila Američane na noge
Sabina Cvilak je v Washingtonski operi nastopila na povabilo Placida Dominga in navdušila
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Mlada slovenska sopranistka iz Maribora Sabina Cvilak je požela stoječe ovacije občinstva v Washingtonski operi, kjer je nastopila v vlogi Mimi v operi Giacoma Puccinija La Boheme. Cvilakovo je k sodelovanju povabil direktor Washingtonske opere Placido Domingo. Sopranistki je za uspešen premierni nastop med drugim čestital veleposlanik Republike Slovenije v Washingtonu Samuel Žbogar.
Slavni tenorist Domingo je za vlogo Mimi v operi La Boheme, s katero so odprli jesensko sezono Washingtonske opere, izbral dva mlada talenta - Adriano Damato in Sabino Cvilak. Slednja je svoj premierni nastop opravila v sredo, nastopila pa bo še prihodnji torek, četrtek in v nedeljo, 30. septembra.
Leta 1977 v Mariboru rojena Sabina Cvilak je študirala petje pri profesorjih Annemarie Zeller in Kurtu Widmerju. Osvojila je več nagrad na pevskih tekmovanjih, med drugim pa je nastopala v Zagrebški Operi (Ilia v Idomeneu), Operi v Gradcu (Pamina in Papageno v Čarobni piščali, Barbarina v Figarovi svatbi), v Deutschlandsbergu (Michaela v operi Carmen) in v dunajski operni hiši Klangbogen (lady Mcduff v Blochovem Macbethu).
Leta 2003 je debutirala v Hamburški operi kot Liu v Puccinijevi operi Turandot. Leta 2004 je bila povabljena na operni festival v Savonlinni, v gledališču Klangbogen je pela Aminto v operi Re pastore in v tržaški operi Michaelo v Carmen. V sezoni 2004-2005 je bila štipendistka sklada Herberta von Karajana in postala članica Dunajske državne opere.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Košarkar Saša Dončič se ločuje zaradi lepe manekenke Nuše Šenk
Marko Kolbl danes v Rožmarinu slavi rojstni dan, Marko Potrč nima vstopa
Srbske prostitutke za seks s pitbulom kasirajo štiri tisoč evrov
Hčerka Ula prvič pokazala joške, mama Miša Molk pa je imela tremo
Ekskluzivno: Darko Njavro in Nicole Kidman imata hčerkici!
Andreja Škufco je Rusinja Elena zapustila zaradi ljubezni in denarja
Skrivna romanca: manekenka Blagica Tošejeva edina ljubezen?
Ljubica poslanca Pavleta Ruparja fasala pet mesecev zapora, pogojno!
Slovenska sopranistka dvignila Američane na noge