objavi na
pozareport.si

forum

Kultura

Torek, 29. julij 2008 ob 15:03

Slovenska sopranistka dvignila Američane na noge
Sabina Cvilak je v Washingtonski operi nastopila na povabilo Placida Dominga in navdušila
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Mlada slovenska sopranistka iz Maribora Sabina Cvilak je požela stoječe ovacije občinstva v Washingtonski operi, kjer je nastopila v vlogi Mimi v operi Giacoma Puccinija La Boheme. Cvilakovo je k sodelovanju povabil direktor Washingtonske opere Placido Domingo. Sopranistki je za uspešen premierni nastop med drugim čestital veleposlanik Republike Slovenije v Washingtonu Samuel Žbogar.
Slavni tenorist Domingo je za vlogo Mimi v operi La Boheme, s katero so odprli jesensko sezono Washingtonske opere, izbral dva mlada talenta - Adriano Damato in Sabino Cvilak. Slednja je svoj premierni nastop opravila v sredo, nastopila pa bo še prihodnji torek, četrtek in v nedeljo, 30. septembra.
Leta 1977 v Mariboru rojena Sabina Cvilak je študirala petje pri profesorjih Annemarie Zeller in Kurtu Widmerju. Osvojila je več nagrad na pevskih tekmovanjih, med drugim pa je nastopala v Zagrebški Operi (Ilia v Idomeneu), Operi v Gradcu (Pamina in Papageno v Čarobni piščali, Barbarina v Figarovi svatbi), v Deutschlandsbergu (Michaela v operi Carmen) in v dunajski operni hiši Klangbogen (lady Mcduff v Blochovem Macbethu).
Leta 2003 je debutirala v Hamburški operi kot Liu v Puccinijevi operi Turandot. Leta 2004 je bila povabljena na operni festival v Savonlinni, v gledališču Klangbogen je pela Aminto v operi Re pastore in v tržaški operi Michaelo v Carmen. V sezoni 2004-2005 je bila štipendistka sklada Herberta von Karajana in postala članica Dunajske državne opere.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sabina Cvilak Giacoma Puccinija Placido Domingo Samuel Žbogar Adriano Damato Sabino Cvilak. Annemarie Zeller Kurtu Widmerju Herberta von Karajana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenska sopranistka dvignila Američane na noge