objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 21. januar 2008 ob 06:33

Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit?! (II.)
Neresnična pisanja v članku Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit?!
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanja miss Slovenije in manekenka Iris Mulej nam je preko odvetniške družbe Čeferin iz Grosuplja poslala naslednji dopis in zahtevo do popravka. Takole piše: dne 18.12.2007 je bila v elektronskem mediju – na spletni strani http://www.pozareport.si objavljen članek z naslovom: Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit?! Navedeni članek ima podnaslov: Lepotička in domnevna lajdrica jih toži, urednica zanika grožnje Juretu Zorčiču, avtorice Špele Mrak, članek je datiran z dnem 18.12.2007. Ker so navedbe v članku neresnične in žaljive, predstavljajo pa tudi poseg v osebnostne pravice oškodovanke, oškodovanka s predmetno zahtevo za objavo popravka naslovnemu organu predlaga, da objavi popravek, kot bo razvidno v nadaljevanju.
Razlogi so naslednji.
Že naslov članka, da Nova razkriva fotke oškodovanke, ki ga vleče članu skupine G-Unit je neresničen, avtorica pa uporablja dvoumne besedne igre, kar nedvomno zavaja bralce tega zapisa in jim daje neresnično sliko o Iris Mulej v javnosti, hkrati pa bralce napeljuje na neresnična dejstva ter osebnostne lastnosti oškodovanke, ki nimajo nobene zveze z resničnostjo.
Nadalje ne držijo tudi navedbe vsebovane v prvem odstavku omenjenega članka, oškodovanka se namreč ne pojavlja vsaj v vsaki drugi številki, pa tudi o njej niso vedno pisali zelo lepo, kot to zmotno navaja avtorica.
Nadalje pa so povsem neresnične tudi navedbe iz tretjega odstavka omenjenega članka, ko avtorica navaja, da naj bi bivšemu fantu Mulejeve, Juretu Zorčiču, pred dnevi urednica Nove preko tretje osebe namignila (menda celo grozila) naj Iris malo umiri in ji pove, da če bo še naprej grozila, bodo v Novi objavili fotografije, na katerih oralno zadovoljuje enega od temnopoltih članov skupine G-Unit. V zvezi z navedenim oškodovanka navaja, da takšne fotografije, na katere namiguje članek, ne obstajajo, kot tudi omenjena revija ne razpolaga z nikakršnim "spornim materialom", oškodovanka vse navedeno izrecno prereka zapisano kot neresnično.
Nadalje oškodovanka pojasnjuje še, da glede fotografiranja, za katerega naj bi urednica Nove Sonči Nered Čebašek ugotovila, da je oškodovanka dan po tem, ko je izšla Nova, torej v torek, s svojimi živalmi pri sebi doma v Mostecu fotografirala se za revijo Lea, oškodovanka navaja, da je bila za fotografiranje za omenjeno revijo Lea dogovorjena že pred dvema tednoma z novinarjem Filipom Kocjančičem, ker se sama drži prevzetih obveznosti, se je tudi omenjenega fotografiranja udeležila.
Nadalje pa je v celoti neresnična in žaljiva trditev urednice tudi v delu, ko navaja, da je na parkirišču Gospodarskega razstavišča oškodovanka nekaj časa hodila gor in dol ob rdeči preprogi, ker naj ne bi imela vabila, niti črne Dinersove kartice, zato naj bi na pomoč poklicala prijatelja podjetnika Tomaža Žvipjla, ki pa da je že bil v dvorani, ta pa je Hrvatiča prosil, naj jo gre iskat in pripelje noter. V zvezi z navedenim oškodovanka navaja, da je v celoti neresnična navedba o tem, da ni imela oškodovanka vabila, imela je namreč t.i. VIP vabilo, sedela pa je tudi za mizo, za katero se je usedel tudi gost Ben Affleck, s katerim je tudi poklepetala.
Povsem neresnične pa so nadalje tudi navedbe o tem, da se ga je oškodovanka napila, to preprosto ni res, oškodovanka je bila na omenjeni zabavi povsem trezna, namen avtorice, da javno obračunava z osebnostjo, pa krši pravico do zasebnosti in blati javno podobo, kot tudi čast in dobro ime Iris Mulej.
V skladu z določilom 4. odstavka 26. člena Zakona o medijih je popravljanje zanikanje oziroma popravljanje zatrjevanih napačnih ali neresničnih navedb v objavljenem obvestilu, kot tudi navajanje oziroma prikaz drugih ali nasprotnih dejstev in okoliščin, s katerimi prizadeti spodbija ali z namenom spodbijanja bistveno dopolnjuje navedbe v objavljenem besedilu.
Glede na vse predhodno navedeno oškodovanka zahteva, da skladno z določili 26. člena Zakona o medijih v 30 dneh od objave obvestila oziroma odkar je oškodovanka zanj izvedela v naslednjih 48 urah na spletni strani v enaki in enako veliki pisavi kot članek Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit?!, objavite naslednji popravek z vsebino in naslovom:

Neresnična pisanja v članku Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit?!
"Dne 18.12.2007 je bil na spletnem časopisu www.pozareport.si objavljen članek Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit, Lepotička in domnevna lajdrica jih toži, urednica zanika grožnje Juretu Zorčiču. Navedbe, kot izhajajo iz omenjenega članka, so v delu, ki se nanašajo na osebnostne lastnosti  in vedenje Iris Mulej v celoti neresnične. Iris Mulej tovrstne navedbe šteje kot neresnične in žaljive, pomenijo pa tudi poseg v njene osebnostne pravice. Že naslov članka, Nova razkriva fotke oškodovanke, ki ga vleče članu skupine G-Unit, je neresničen, avtorica pa uporablja dvoumne besedne igre, kar nedvomno zavaja bralce tega zapisa in jim daje neresnično sliko o Iris Mulej v javnosti, hkrati pa bralce napeljuje na neresnična dejstva ter osebnostne lastnosti oškodovanke, ki nimajo nobene zveze z resničnostjo. Slednje še toliko bolj velja za podnaslov Lepotička in domnevna lajdrica jih toži, urednica zanika grožnje Juretu Zorčiču, saj oškodovanki Iris Mulej pripisujejo neresnične lastnosti, zasebno življenje oškodovanke pa je tudi varovano kot osebnostna pravica. Oba navedena naslova sta neresnična, zavajujoča in žaljiva.
Omenjeni članek pa tudi v svoji vsebini navaja neresnična dejstva in zavaja bralce  tega zapisa, ter jim daje neresnično sliko Iris Mulej v javnosti. Tako ne držijo tudi navedbe vsebovane v prvem odstavku omenjenega članka, oškodovanka se namreč ne pojavlja vsaj v vsaki drugi številki, kot tudi ne drži, da bi revija Nova razpolagala s kakršnimkoli "spornim materialom".
Glede fotografiranja za revijo Lea, oškodovanka navaja, da je fotografiranje opravila iz razloga, ker je bila zanj že pred časom dogovorjena, ter predvsem iz razloga, ker se sama dosledno drži prevzetih obveznosti.
Nadalje pa je v celoti neresnična in žaljiva trditev urednice tudi v delu, ko navaja, da je na parkirišču Gospodarskega razstavišča oškodovanka hodila gor in dol po rdeči preprogi, ker naj ne bi imela vabila, niti črne Dinersove kartice. V zvezi z navedenim oškodovanka navaja, da je tudi ta navedba neresnična navedba, saj je imela za prireditev VIP vabilo. Na omenjeni prireditvi se ga oškodovanka  Iris Mulej ni napila, na omenjeni prireditvi je bila trezna.
Omenjeni članek nedvoumno zavaja bralce tega zapisa in jim daje neresnično sliko o Iris Mulej v javnosti. Takšen poseg pa je nedopusten in protipraven, saj izhaja iz neresničnih podatkov in je zato pri oškodovanki Iris Mulej povzročil hude duševne bolečine
,"
so na koncu zapisali Iris Mulej in odvetniška pisarna Čeferin.
Sporni članek si lahko preberete v rubriki Sorodne novice!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Iris Mulej ris Mulej G-Unit Juretu Zorčiču Špele Mrak Sonči Nered Čebašek Filipom Kocjančičem Tomaža Žvipjla Hrvatiča Ben Affleck

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova razkriva fotke Iris Mulej, ki ga vleče članu skupine G-Unit?! (II.)