objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 24. januar 2008 ob 05:56

Napadalci na Hrvatiča za zapahi, razvpiti podjetnik pa menda v tujini
Hrvaška policija na zaslišanje povabila njegovega prijatelja Sebastjana Vežnaverja
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Okoli razvpitega primorskega poslovneža, lastnika igralnih salonov in licence lepotnega tekmovanja Miss Hawaiian Tropic Rajka Hrvatiča se je vedno dvigalo veliko (medijskega) prahu. Od dolgega seznama lepotic, ki naj bi šle skozi njegovo posteljo, do na sumljiv način pridobljenega velikanskega premoženja. Resnico verjetno pozna le plejboj sam, dejstvo pa je, da s svojimi nasprotujočimi in protislovnimi izjavami v javnosti sproža številna ugibanja in vprašanja. V zadnjem času so odmevale predvsem tri afere, v katerih je glavni akter ravno omenjeni primorski bogataš.

Izsiljevanje zaradi spornega seksa?

Skrivnostna zgodba o brutalnem napadu na razvpitega slovenskega podjetnika Rajka Hrvatiča v Poreču sredi aprila lani je z nedavno aretacijo osumljencev dobila nove razsežnosti. Po napadu, ko je bogatega podjetnika šest ali sedem hrvaških silakov preteplo in celo dvakrat zabodlo z nožem v nogo, je Hrvatič namigoval, da naj bi bilo vse naročeno. Pri tem je namigoval na nekega nezadovoljnega kupca njegovih igralniških rulet, spet drugič pa na bivšega soseda Marina Poropata, s katerim sta v hudem sporu. Za tabloidno revijo Nova je enkrat celo izjavil, da bo zdaj že bivšo hišo (katere sosed je bil Poropat) prodal Ciganom ali Albancem, v pretepu tistega večera pa naj bi napadalci govorili nekaj o hiši in Albancih. Očitno pa je bila to le zgodba za naivno javnost, kajti hrvaška policija je kot glavnega osumljenca priprla Hrvatičevega nekdanjega telesnega stražarja, Zagrebčana Danijela Čibarevića. Ta naj bi v sodelovanju z 39-letnim A. S. iz Novigrada Hrvatiča že pred napadom in tudi po njem izsiljeval za pol milijona evrov. V rokah naj bi imel vroč posnetek Hrvatičevega seksa z neznano osebo, dobil pa naj bi ga med napadom v Poreču, kjer so pretepenemu slovenskemu podjetniku vzeli tudi mobilni telefon. Ob tem se zdaj vesoljna Slovenija sprašuje, zakaj bi velikega plejboja njegovega tipa sploh lahko skrbel vroč posnetek seksa. Posledično so se razvile tudi različne teorije oziroma ugibanja; od tega, da je na posnetku s kakšno znano estradnico ali celo poročeno ugledno Slovenko, najpogosteje slišana pa je, da se je Hrvatič predajal strastni nasladi z moškim. O tem se veliko piše na različnih slovenskih forumih, tudi na našem portalu.
Teh ugibanj Hrvatič še ni komentiral, saj naj bi bil menda spet v tujini. Je pa njegov tesen prijatelj Sebastjan Vežnaver, ki je bil tistega večera poleg Hrvatiča (zraven je bilo tudi njegovo dekle, bivša pevka skupine Atomik Harmonik Špelca Kleinlercher), za enega od slovenskih dnevnikov dejal, da zadnjih dogodkov podrobno ne pozna, ker je na smučanju v tujini. Prav tako se menda ne želi preveč vpletati, saj je še vedno prijatelj tako s Hrvatičem kot tudi s Čibarićem. A kljub temu bo moral povedati svojo plat zgodbe, saj je dobil od hrvaških organov vabilo na zaslišanje. "Ali je bil Čibarić dejansko vpleten v incident, ne vem, seveda pa si želim, da ni," je povedal Vežnaver in dodal, da je po tistem incidentu Hrvatičev telesni stražar Danijel Čibarić dal odpoved in od takrat menda s Hrvatičem nista več v stikih.

Skrivnostno Hrvatičevo izginotje
Še vedno ni povsem pojasnjeno tudi skrivnostno Hrvatičevo izginotje sredi lanskega maja, o čemer smo prvi poročali na našem portalu. Takrat je prijavo o izginotju policiji posredoval prav Vežnaver. Povedal je, da sta bila dogovorjena za sestanek, a ga bilo, prav tako ga ni mogel priklicati na mobilni telefon. Prepričan je bil, da se mu je nekaj zgodilo, saj naj bi se zadnja dva tedna čudno odnašal, hkrati pa je izginotje povezoval z napadom v Poreču. Takrat je celo srčni kirurg in izolski župan Tomislav Klokočovnik, podjetnikov najbližji sosed, za naš portal povedal, da je resnično zaskrbljen. Na našem portalu pa smo tudi ekskluzivno objavili fotografije, kako se je Hrvatič s svojim bentlyjem peljal po avtocesti proti hrvaški prestolnici. Fotografija je nastala 9. maja, torej tisti dan, ko se je za Hrvatičem izgubila vsaka sled. Po šestih dneh iskanja se je primorski plejboj sam javil kriminalistom in jim menda sporočil, da je v težavah. Na slovensko-hrvaško mejo ga je šel iskat Vežnaver, saj je menda Hrvatič, ki je bil v slabem psihičnem stanju, ostal brez svojega dragega avtomobila. Podjetnik je nato naslednji dan sklical tiskovno konferenco in razlagal, da se je odpeljal na poslovni sestanek na Madžarsko, ki pa ga je izkoristil še za počitek. Leporečil je, da je naredil napako, ker o svoji nameri ni obvestil nikogar in dodal, da mu je žal, ker so ga nekateri že odpisali. Pojasnjeval je, da se počuti dobro in da njegovo izginotje ni povezano z napadom v Poreču. Ob tem je zanikal, da bi ga ugrabili ali da bi prejel kakršnokoli grožnjo. "Vzel sem si čas zase in v tem času spoznal, kdo so moji prijatelji. To so tisti, ki jih je skrbelo zame,“ je bil skrajno neprepričljiv Hrvatič. Še manj je javnost verjela njegovi zgodbi, da se je na Madžarsko odpeljal s svojim avtomobilom, ko se je vračal, pa so ga do Hrvaške pripeljali prijatelji, tja pa naj bi ga prišel iskat prijatelj iz Slovenije. "Odpeljal sem se na Madžarsko, kjer sem se srečal s svojimi poslovnimi partnerji, s katerimi sem nato odpotoval v Švico. Ko smo se vračali, so me odložili na Hrvaškem, tam pa sem najel taksi, ki me je odpeljal nazaj v Slovenijo,“ je čez nekaj časa svojo zgodbo spremenil Hrvatič, ki je pokazal tudi svojega bentlyja, ki naj bi ga pustil na Madžarskem. Mnogi so prepričani, da je za lase privlečena tudi zgodba, da s seboj ni imel prenosnega računalnika, težave pa naj bi imel tudi z mobilnikom, ki je bil zato ves čas izklopljen, on pa nenehno nedosegljiv. Na poti tudi ni spremljal medijev, zato menda ni vedel, da je najbolj iskana oseba v Sloveniji.

Hrvatič proti eks prijatelju Legnu
Hrvatič pa nastopa še v eni protislovni zgodbi, ki pa je povezana s prekmurskim manekenom Francijem Legnom. Znano je, da je slednji prijateljeval s primorskim poslovnežem. Maneken je nekaj časa delal v ljubljanski športni trgovini Hervis, od koder pa naj bi ga odpustili zaradi domnevne kraje športne opreme. Ko je ostal brez službe, mu je pomoč ponudil Hrvatič, ki ga je zaposlil in ga vzel na stanovanje v svojo razkošno domovanje. Že po dveh tednih pa ga je vrgel iz hiše, ker naj bi ga maneken izkoriščal. Mediji so še poročali, da naj bi Legen kar nekaj ljudem dolgoval precej denarja, zato naj bi tudi pobegnil v Avstralijo, kjer živi že več kot eno leto. Je pa maneken, ki je hodil tudi z nekdanjo misico Manco Zver, hčerko šolskega ministra Milana Zvera, zgodbo o prekinitvi prijateljstva za naš portal pojasnil konec oktobra lani. Kot je takrat dejal, je molčal 15 mesecev, zdaj pa se Hrvatiča nič več ne boji, zato se je odločil povedati svojo resnico. "Vi ste verjetno tudi edini, ki bi mojo zgodbo objavili, saj so ostali mediji stopili čisto na Hrvatičevo stran, meni pa obrnili hrbet. Vse to, kar se piše o meni v medijih, je popolna laž, nakladanje in uničevanje mojega imena," je v začetku pisma, ki ga je poslal iz Avstralije, zapisal Legen. Pojasnil je, da je 7. maja 2006 spal z njegovo bivšo punco Irino Osipenko (znano slovensko manekenko ruskega rodu; op.a), česar Hrvatič menda ni mogel prenesti. Tako naj bi ga 24. junija 2006 ob enih ponoči zbudil v njegovi hiši in ga napadel. Dvakrat naj bi ga udaril, da je padel na tla in pod prisilo priznal, da je spal z Irino. Po Legnovih besedah mu je nato grozil z medijskim linčem, ga vrgel iz hiše, nadlegoval po telefonu, v medijih pa so se začeli pojavljati negativni članki o njem.

"Zakaj je njega to tako prizadelo, ne vem, kajti Irina je bila že nekaj mesecev njegova bivša punca. Zanjo je govoril, da je kurba, ruska prasica, in da mu nič več ne pomeni, " je dejal maneken in dodal: "Zgleda, da sem mu jaz s tem ranil njegov ego in ponos, češ, zdaj se mu bodo vsi posmehovali.“ Prav tako je zanikal pisanje medijev, da naj bi kradel v Hervisu. Pojasnil je, da si je Hrvatič to zgodbo izmislil, da bi ga prizadel. Zaradi medijskega linča se je maneken odločil za odhod v Avstralijo, s Hrvatičem pa ne želi več imeti opravka. Zagotovil je, da je to vsa resnica in da gre zanjo lahko tudi na detektor laži.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajka Hrvatiča
Izsiljevanje zaradi spornega seksa?
Marina Poropata Danijela Čibarevića. A. S. Sebastjan Vežnaver Špelca Kleinlercher Skrivnostno Hrvatičevo izginotje Tomislav Klokočovnik, Hrvatič proti eks prijatelju Legnu Francijem Legnom Manco Zver Milana Zvera Irino Osipenko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Napadalci na Hrvatiča za zapahi, razvpiti podjetnik pa menda v tujini