objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. januar 2008 ob 15:14

Frka v SLS: Janša naj bi ustanavljal antišrotovo kmečko stranko?!
Bojan Šrot in Darko Krajnc podpisala sporazum o skupnem nastopu na volitvah
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Prvaka SLS Bojan Šrot in SMS Darko Krajnc sta v ljubljanskem Grand hotelu Union uradno podpisala pismo o nameri o skupnem nastopu na jesenskih državnozborskih volitvah. Po podpisu pisma, ki sta se ga iz vrst SLS udeležila podpredsednica Irena Majcen in novi glavni tajnik Rok Ravnikar, iz SMS pa nekdanji poslanec Marko Diaci, glavni tajnik Jože Vozelj in predsednik sveta Drago Žura (sicer dolgoletni direktor ŠOU Maribor in po novem tudi državni svetnik), sta oba liderja poudarila, da skupni nastop predstavlja dodano vrednost tako za stranki kot za celotni slovenski politični prostor.


Po besedah Šrota imata stranki zelo podoben program, odlično pa se ujameta tudi na osebni ravni. "V dvoje je lepše in lažje," je temu dodal prvak SMS in potrdil, da se dobro razumejo. Stranki bosta na volitvah imeli enotno listo in da bosta po volitvah oblikovali skupno poslansko skupino. Podrobnosti glede kandidatov v 88 volilnih okrajih še niso dorekli, Šrot je ob tem dejal le, da bi lahko člani SMS kandidirali v "15 do 20 volilnih okrajih, mogoče več ali pa manj". Sedanji poslanci SLS si bodo lahko sami izbrali volini okraj, kakor tudi oba liderja strank. Tako bo Šrot kandidiral v obeh celjskih volilnih okrajih, Kranjc pa verjetno v domači Pesnici. "Nobena stranka ni trmasto vztrajala pri številki in imenih," je pojasnil Krajnc. Odprto pa je ostalo tudi vprašanje razdelitve finančnih sredstev iz proračuna po volitvah, je dejal Šrot in znova poudaril, da ne gre za povezovanje dveh strank, ampak za povezovanje na programski vsebini. Kranjc, ki na volitvah pričakuje od enega do treh poslancev iz SMS, je prepričan, da se SMS "ne bo utopila", ampak bo še naprej gojila svojo politiko.
Včerajšnji podpis pogodbe pa je dodatno začinila izjava Bojan Šrota, da naj bi pod okriljem Janševe SDS nastajala nova kmečka stranka in poskušala prevzeti del volilcev SLS. O tem naj bi se govorilo že konec prejšnjega tedna, na seji ožjega vodstva SLS, nekateri pa naj bi zagnali celo paniko. Šrot pravi, da ima o tem podatke, šlo pa naj bi za del volilne tekme, ki poteka pod pasom. Po nekaterih informacijah naj bi Janez Slevec, predsednik govedorejsko-poslovnega združenja, glavnega tajnika SDS-a Dušana Strnada na nekem sestanku povprašal, ali bi SDS nasprotoval ustanovitvi kmečke stranke. Nova kmečka stranka naj bi se ustanavljala pod kapo Foruma za kmetijstvo in podeželje SDS, kar pa v SDS odločno zanikajo. Poslanec Jože Tanko je za Pop TV in TVS povedal, da gredo na volitve sami in ne nameravajo ustanavljati vzporedne stranke. Tudi Janez Slevec, ki je član SDS-a, je zanikal, da bi ga zanimala strankarska kandidatura. Pravi, da ga zanima le kandidatura v kmetijsko-gozdarsko zbornico.
#sls#
Pahor pa s krščanskimi socialisti
Ob tem dodajmo, da sta v ponedeljek sporazum o sodelovanju podpisala tudi predsednika SD Borut Pahor in Krščanskih socialistov Slovenije Andrej Magajna. Predsednik SD je dejal, da gre za sodelovanje dveh političnih sil, ki sta si svetovno nazorsko različni, a programsko dovolj sorodni, da lahko v slovenski politiki pomenita novo dodano vrednost. Po njegovih besedah ni svobodne družbe brez pravice posameznika do svobodne veroizpovedi, ki mora biti brez slehernih omejitev.

"Krščanski socialisti Slovenije so skupaj s Socialnimi demokrati prepričani, da je tisto, kar nas povezuje, ustavna vrednota laične družbe in laične države," je zatrdil Pahor. Magajna pa je dejal, da imajo s SD skupna programska stališča, ob tem pa pri krščanskih socialistih posebej poudarjajo etične vrednote. "S sodelovanjem želimo po svojih močeh prispevati k boljšim rešitvam za Slovenijo in mislim, da bomo skupaj zmogli," je dejal.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan šrot Darko Krajnc irena majcen Rok Ravnikar marko diaci Jože Vozelj Drago Žura Janševe Janez Slevec Dušana Strnada jože tanko Pahor pa s krščanskimi socialisti Borut Pahor andrej magajna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Frka v SLS: Janša naj bi ustanavljal antišrotovo kmečko stranko?!