objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 4. februar 2008 ob 18:32

Švedski MTG obglavil našo TV3
Mart Luik in Tomaž Taškar odhajata, nova šefica bo Laurence Miall d'Aout
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub solidnemu porastu gledanosti komercialne televizije TV3 (po zadnjih podatkih se na slovenskem televizijskem tržišču delež gledanosti TV3 suče okoli treh odstotkov), se je vodstvo švedske multinacionalne televizijske korporacije MTG (Modern Time Group) odločilo zamenjati celoten vrh TV3. Tako se po enem letu in pol bivanja v Sloveniji od vodenja televizije poslavlja generalni direktor TV3, Estonec Mart Luik, dosedanji odgovorni urednik Tomaž Taškar pa odhaja po trinajstih letih dela na tej televiziji. Tiskovna predstavnica TV3 Tanja Rotovnik nam je povedala, da oba TV3 uradno zapuščata iz osebnih razlogov; Luik se vrača v Estonijo (iz Ljubljane odpotuje že prihodnji teden), ni pa še znano, kaj naj bi poslej počel, Taškar pa naj bi imel neko poslovno ponudbo iz tujine, se pa menda še ne ve, za kaj gre in kako se bo odločil. Delo in pristojnosti Tomaža Taškarja je že pred nekaj dnevi prevzel novi programski direktor Amir Mureškić, ki je doslej delal na Pop TV (mimogrede, je dober prijatelj odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija Petra Radovića), za novo urednico programa pa je, prav tako iz Pop TV, prišla Alenka Krnc, ki je tam urejevala filmski program.
Toda po naših informacijah je vodstvo MTG Luika in posledično Taškarja spakiralo zaradi kopice napačnih programskih odločitev, medtem ko je porast gledanosti TV3 predvsem posledica kakovostnega športnega programa. Luik se tudi sicer v Sloveniji ni najbolje znašel; spomnimo se afere, ko je takoj po prihodu na TV3 odžagal prvaka SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega in njegovo oddajo Plemeniti komentar. Naši viri iz konkurenčne televizijske hiše, Pop TV in Kanala A, pa trdijo, da je večja gledanost TV3 precej vznemirila vodstvo Pro Plusa; bojijo se namreč, da bo novo vodstvo TV3 več in bolj smotrno investiralo tudi v zabavno-informativni program. Laurence Miall d’Aout naj bi posle generalne direktorice TV3 začasno opravljala do imenovanja novega šefa TV3, ki se pričakuje v naslednjih mesecih. Laurence je v korporaciji MTG odgovorna za neplačljive komercialne televizijske programe (je direktorica Free TV Emerging Markets) v Sloveniji, Madžarski in Bolgariji, v Ljubljano pa naj bi prihajala za tri ali štiri dni na teden. Pisarno ima sicer v Londonu, na sedežu MTG oziroma Viasat.
Spomnimo: švedska korporacija MTG je TV3 kupila pred dvema letoma, od razvpitega hrvaškega poslovneža Ivana Ćalete. Takratni direktor TV3 Sašo Vugdalić se je po prihodu Marta Luika moral posloviti z direktorskega mesta, še vedno pa poslovno sodeluje s TV3, pri nakupih in trženju športnih programov, predvsem nogometne Lige prvakov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mart Luik Tomaž Taškar Tanja Rotovnik Amir Mureškić Petra Radovića Alenka Krnc Zmaga Jelinčiča Plemenitega Laurence Miall d’Aout Ivana Ćalete Sašo Vugdalić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Švedski MTG obglavil našo TV3