objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 8. februar 2008 ob 07:26

Kovčke pakirata Lajovic in Erznožnik, trese se Voduškov Vroči stol
Šef radijskih programov Matjaž Erznožnik in urednik Odmevov Boštjan Lajovic dala odpoved
2008 Pozareport

Odpri galerijo

RTV Slovenija rahlo nepričakovano zapuščata odgovorni urednik informativnega programa Radia Slovenija Matjaž Erznožnik in eden od voditeljev oddaje Odmevi na 1. programu TVS Boštjan Lajovic.
Slednji je sicer pakiral že nekaj časa, saj se je pred meseci neuspešno potegoval za vodjo pisarne Evropske unije v Ljubljani. Za osvežitev spomina: njegovo kandidaturo je medijsko pompozno opisoval novinar Jure Zorčič, ko pa Lajovic ni bil izbran, so članki na temo te velekandidature nenadoma poniknili. Lajovic se bo zdaj zaposlil kot urednik spletnih strani tednika Mladina; odgovorni urednik Mladine Grega Repovž pa je za naš portal povedal, da prihod Boštjana Lajovica pričakujejo v prvih dneh aprila. Mimogrede, ambiciozni Boštjan Lajovic, nekdanji novinar Radia Slovenija, pokojnega časnika Republika in Pop TV, je med insajderji vedno veljal za novinarja blizu nekdanjemu predsedniku države Milanu Kučanu, čeprav naj bi pred časom za vsak slučaj nekaj malega koketiral tudi z Bajukovo Novo Slovenijo; tako so vsaj pripovedovali nekateri njegovi znanci. Zato njegov odhod na Mladino ni pretirano presenečenje, se pa utegne čez nekaj časa potegovati za kakšno uredniško mesto na TVS, če bi mu vrnitev pred male ekrane omogočale morebitne nove politične okoliščine. Po drugi strani pa se je Lajovic za odhod s televizije na spletni portal odločil pravzaprav v zadnjem hipu; se je namreč prav odmevno zredil in nerodno velik trebušček mu včasih med vodenjem Odmevov moteče ovira zapeti suknjič ... res pa je, da televizijska slika praviloma dodaja nekaj kilogramov.


Matjaž Erznožnik pa se presenetljivo vrača na staro delovno mesto na Pop TV, kjer bo spet postal eden od dnevnih urednikov oddaje 24ur. Erznožnik je bil glede vzrokov svojega odhoda precej skrivnosten, zaupal nam je le, da odhaja iz osebnih in poslovnih razlogov, več pa ni hotel povedati. Z direktorjem Radia Slovenija in družinskim prijateljem Vinkom Vasletom menda ostajata v dobrih odnosih, tako vsaj trdi Erznožnik. Spomnimo: Vasle in Erznožnik sta se po državnozborskih volitvah 2004 in medijskih kadrovskih spremembah, ki so sledile ekipiranju Janševe vladne koalicije, tržila tako rekoč v paketu. Ko je bivši predsednik uprave Dela Danilo Slivnik Erznožnika nagovarjal, naj prevzame mesto odgovornega urednika Dela, je Erznožnik to pogojeval z zahtevo, da Vasle postane urednik notranjepolitične redakcije, kar pa je Slivnik odklonil. Potem sta oba skupaj odšla na Radio Slovenija, toda v obrnjeni vlogi. Vasle je postal direktor, Erznožnik pa drugi človek Vasletovega radia. Erznožnik pravi, da so ga nazaj vabili poptevejevci, toda naši radijski viri trdijo, da naj bi njegovo vrnitev na konkurenco sprovocirala ocena o bližajočem se koncu radijske ere Vinka Vasleta; z Vasletom pa bi seveda padel tudi Erznožnik, ki je sicer deloval povsem v Vasletovi senci. Kdaj se bo lahko Matjaž Erznožnik pojavil na novem oziroma starem delovnem mestu v stavbi Pop TV, pa je odvisno predvsem od razpoloženja generalnega direktorja RTV Antona Guzeja in njegove odločitve glede odpovednega roka. Guzej lahko zahteva od Erznožnika, da na RTV ostane še tri mesece, ali pa mu dovoli, da odide takoj.
Enigma Vročega stola
Se pa na TV Slovenija dogaja še ena strašno zanimiva zakulisna borba, nesporno povezana s prihajajočimi jesenskimi volitvami v državni zbor in prognozirano novo vlado. Po naših informacijah se trese stolček voditelju ponedeljkove oddaje Vroči stol in hkrati paradnemu novinarju informativnega programa Vladimirju Vodušku. Zdaj naj bi se proti njemu zarotila zunanjepolitična redakcija, predvsem pa lobi, zbran okoli nekdanjega odgovornega urednika Uroša Lipuščka in novinarke Ksenije Horvat Petrovčič, ki vodi oddajo Globus. Nekako so uspeli  prepričati direktorja TVS Jožeta Možino in odgovornega urednika informativnega programa Rajka Geriča, da so zaradi slovenskega predsedovanja Evropski Uniji pridobili pet ponedeljkovih terminov – na račun Vročega stola. Tako je Vodušek brez oddaje ostal že minuli ponedeljek, ko je Lipušček vodil debatni klub o Kosovu. Da bo tokrat brez oddaje, so Vodušku povedali šele prejšnjo sredo (odločitev mu je sporočila Geričeva namestnica Jadranka Rebernik), v prihodnje pa bo Vroči stol na sporedu le še trikrat mesečno. Naši viri iz redakcije Vročega stola so prepričani, da se na TVS po eni strani bojijo njihovega uspeha (po domače, zavidajo jim), saj oddaja, odkar je prevzela tako imenovani tabloidni pristop (nekateri sicer trdijo, da je Vroči stol namenjen predvsem medijskim umorom političnih nasprotnikov predsednika vlade Janeza Janše in hkrati njegovi promociji), dosega odlično gledanost; po drugi strani pa naj bi Možina in Gerič že začela kontaktirati z nekaterimi opozicijskimi politiki (menda predvsem Gerič) in si tako pripravljala teren za karierno preživetje po morebitnih jesenskih političnih spremembah; kar je sicer težko predstavljivo. Gerič naj bi tudi s honorarji močno privil trojico Voduškovih sodelavcev, Bojana Veseliča, Mateja Hlebša in Gregorja Jagodiča, ki v povprečju zaslužijo komaj 900 do 1000 evrov mesečno, garajo pa za eno najbolj gledanih oddaj na TVS. Za primerjavo: Voduškov Vroči stol dosega gledanost med 256 in 340.000 gledalci na oddajo, medtem ko je ponedeljkov debatni klub Uroša Lipuščka gledalo 199.000 gledalcev; kar je sicer še vedno zelo visoka številka, in kot poudarjajo na TVS, je tudi tokrat šlo za najbolj gledano televizijsko oddajo v tem terminu. Naši viri še trdijo, da naj bi Geriča proti Vodušku&co. najbolj pumpala voditeljica in redaktorica oddaje Tarča Lidija Hren, ki na Kolodvorski 2-4 velja za skoraj legendarno Voduškovo nasprotnico. Po drugi strani pa je z gledanostjo Vročega stola menda izjemno zadovoljen generalni direktor RTV Anton Guzej, saj mu zvišuje rejtinge in trasira poslovno uspešnost. Kljub temu v redakciji Vročega stola prevladuje prepričanje, da se celo pripravlja ukinitev oddaje. Povejmo še, da si je slog vodenja Vročega stola prislužil celo poseben izraz: na Magu ga po novem imenujejo "voduškizacija televizije", karkoli naj bi pač to pomenilo.
Kar zadeva Erznožnika in Lajovica je zanimiva še ena podrobnost. Vestičko o njunem odhodu so na spletnem portalu rtvslo.si skoraj poniževalno objavili v rubriki Zabava; poleg tega so v tekstu po neki čudni logiki na hitro združili in pomešali vse odhode in prihode novinarjev, urednikov, voditeljev in estradnikov v zadnjih letih. Od Erike Žnidaršič pa do Jonasa Žnidaršiča; najverjetneje zato, da bi zminimalizirali težo odhodov takšnih kalibrov, kot sta uredniški šef vseh radijskih programov in voditelj paradne oddaje Odmevi.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Erznožnik Boštjan Lajovic Jure Zorčič Grega Repovž Milanu Kučanu Bajukovo Vinkom Vasletom Janševe danilo slivnik Antona Guzeja Enigma Vročega stola Vladimirju Vodušku Uroša Lipuščka Ksenije Horvat Petrovčič Jožeta Možino Rajka Geriča jadranka rebernik Bojana Veseliča Mateja Hlebša Gregorja Jagodiča Lidija Hren Erike Žnidaršič Jonasa Žnidaršiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kovčke pakirata Lajovic in Erznožnik, trese se Voduškov Vroči stol