objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 14. februar 2008 ob 19:43

Na TV3 odžagali Primoža Gliho, Majo Tratnik od šoka vrglo na rit
Liga prvakov: Tratnikova ostaja, namesto Glihe Dani Bavec, prihaja tudi Miran Pavlin
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po zamenjavi direktorja komercialne televizije TV3, Estonca Marta Luika, se kar vrstijo ukinitve oddaj in zamenjave voditeljev. V ponedeljek zgodaj popoldne so zamenjali tudi nekdanjega nogometnega reprezentanta Primoža Gliho, ki je skupaj z Majo Tratnik vodil Ligo Prvakov. Tratnikova ostaja, namesto Glihe pa so angažirali Danija Bavca, nekdanjega voditelja ne preveč uspešnega resničnostnega šova Dirka na Kanalu A. Na TV3 so v sporočilu za javnost zapisali, da je Dani "ljubitelj nogometa že od malih nog, ko je tudi treniral nogomet pri NK Slovan. Marsikomu je poznan tudi kot igralec v slovenskih nadaljevankah in kratkih filmih, kot radijski moderator, voditelj, zadnji dve leti pa je aktiven kot komentator nogometnih in košarkarskih tekem“. Studijski del oddaje Liga prvakov naj bi bil tudi nekoliko vsebinsko in konceptualno drugačen, medtem ko komentatorja tekem ostajata brata Goran in Dejan Obrez. Toda v komentatorski kabini jima bo družbo delal nogometaš Miran Pavlin, ki naj bi skrbel za strokovne komentarje. Novi programski direktor TV3 Amir Mureškić pa že pripravlja projekt TV3 za Euro 2008.


Je pa zanimivo, da so Primožu Glihi odpoved sporočili v ponedeljek ob pol treh popoldne, točno takrat, ko so medijem poslali sporočilo za javnost. Da ni več zaželen, je Glihi povedal urednik oddaje Liga Prvakov Boris Žugič. Po naših prvih informacijah naj bi nenavadno vlogo odigrala tudi Maja Tratnik, ki naj bi za žaganje Primoža Glihe vedela, saj naj bi se z Danijem Bavcem že pred časom fotografirala  za potrebe promocije novega voditeljske kombinacije; kljub temu je Primoža Gliho tisto popoldne, menda okoli pol petih, poklicala po telefonu, češ, kaj se pa dogaja … Toda kmalu po objavi članka nas je poklicala Maja Tratnik in pojasnila svojo plat zgodbe. Za ponedeljkov sestanek je izvedela prejšnji četrtek, bila pa je prepričana, da gre za rutinski pogovor pred oddajami. Na TV3 je prišla ob enajsti uri dopoldne in najprej srečala odgovorno za stike z javnostmi na TV3 Tanjo Rotovnik. Ta ji je rekla, da ima novega sovoditelja, Danija Bavca. Potem je stopila do urednika oddaje Liga prvakov Borisa Žugiča, ki ji je povedal, da Primož Gliha ni več del njihove ekipe, ker se menda uredniško ne ujemajo. Maja Tratnik nam je zaupala, da jo je "od šoka vrglo na rit", po sestanku pa je morala takoj na fotografiranje z Bavcem. Slednji ji je tudi priznal, da je za odstavitev Glihe vedel že nekaj dni. Tratnikova je potem odšla na delo na radio Belvi in ob petih popoldne po telefonu res poklicala Gliho. Pravi, da je zaradi njegove zamenjave še danes v šoku, ker je prepričana, da se sredi sezone oddaj tako pač ne dela, poleg tega sta s Primožem Gliho oddajo skupaj vodila leto in pol; Tratnikova meni, da jima je šlo zelo dobro. Prva oddaja Lige prvakov z novim voditeljskim parom pa bo na sporedu prihodnji torek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marta Luika Primoža Gliho Majo Tratnik Danija Bavca Goran Dejan Obrez Miran Pavlin Amir Mureškić Boris Žugič Tanjo Rotovnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na TV3 odžagali Primoža Gliho, Majo Tratnik od šoka vrglo na rit