objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 16. februar 2008 ob 06:50

Zidar, Tovšakova, Črnigoj in drugi ostajajo na prostosti
Edinemu priprtemu Tomažu Žibertu pa so pripor podaljšali za en mesec
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Tričlanski Izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je odločil glede odreditve pripora zoper šest osumljencev ter o pritožbi enega osumljenca zoper odreditev pripora. Na sodišču pravijo, da vsebine odločitve ne morejo posredovati, dokler sodišče ne bo prejelo potrdila, da so stranke v postopku o odločitvah sodišča obveščene. Odvetnik Aleksander Čeferin, ki zastopa enega od osumljenih, direktorja SCT Ivana Zidarja, pa že je povedal, da šest osumljenih ostaja na prostosti in da edini priprti ostaja v priporu. Znano je, da gre za Tomaža Žiberta iz Kontrole zračnega prometa, ki so mu pripor podaljšali za en mesec. Med osumljenimi v obsežni preiskavi domnevnega gospodarskega kriminala je osem oseb, od katerih jih je v sredo zvečer preiskovalna sodnica zaslišala sedem. Zanje je tožilec tudi predlagal pripor.
Na odločitev senata so se že odzvali v Vegradu. Tudi odvetnik direktorice Vegrada Hilde Tovšak Peter Fašun je sporočil, da je bila tovrstna odločitev senata pričakovana. "Glavna direktorica Vegrada je v celotnem procesu predkazenskega postopka aktivno sodelovala s policijo in s tem pomagala, da se stvar čim prej razreši. Da se zadeva čim hitreje razjasni, je namreč v interesu tudi njej in Vegradu. Zato predvsem glede na to, da je vsa dokumentacija, ki je predmet preiskave, zasežena s strani policije, nismo videli razloga za pripor," je odločitev senata komentiral Fašun.
Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je na Okrožno sodišče v Ljubljani v sredo okoli 20. ure vložila zahtevo za preiskavo zoper osem oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril v postopku javnega naročila. "Zoper šest oseb je bil podan utemeljen sum storitve nedovoljenega dajanja daril, za dve osebi pa utemeljen sum storitve nedovoljenega sprejemanja daril pri javnem naročilu za izgradnjo novega centra za kontrolo zračnega prometa na Letališču Jožeta Pučnika," je v četrtek pojasnil vodja skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvi Harij Furlan. Po zaslišanju pred preiskovalno sodnico je šesterica, med njimi Zidar in Tovšakova, ostala na prostosti, v priporu pa je ostal Žibert, in sicer iz razloga t.i. personalne koluzijske nevarnosti, saj obstajajo okoliščine, ki kažejo, da bodo osebe, če ne bodo priprte, vplivale na priče. Osmega osumljenega, prvega moža Primorja Dušana Črnigoja, na zaslišanje v sredo niso privedli, saj so ga zaradi sklicevanja na imuniteto državnega svetnika že v torek zvečer izpustili. O Črnigojevi imuniteti je odločala mandatno-imunitetna komisija državnega svet in sklenila, da bo državnemu svetu za sredino sejo predlagala, naj Črnigoju imunitete ne vzpostavi. Črnigoj, ki je sicer predsednik komisije, vendar jo je na tej točki vodila podpredsednica Lidija Jerkič, je na seji zatrdil, da se na imuniteto državnega svetnika ni skliceval niti v predkazenskem postopku niti je ne namerava uveljavljati v nadaljevanju postopka. "Samo dogajanje ni povezano z dejavnostjo DS. Imuniteta državnih svetnikov ni namenjena posamezniku, ampak organu kot takemu," je dejala Jerkičeva. DS bo o podelitvi imunitete Černigoju odločal na seji v sredo.
Sicer pa imena vseh osmih osumljencev uradno niso znana; policija in tožilstvo zaradi interesa preiskave namreč molčita. Po neuradnih informacijah pa naj bi bili poleg Zidarja, Tovšakove, Črnigoja in Žiberta med osumljenimi tudi Ivan Kroflič, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in še eden, čigar ime pa ni znano.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksander čeferin Ivana Zidarja Tomaža Žiberta Hilde Tovšak Peter Fašun Dušana Črnigoja Lidija Jerkič, Ivan Kroflič, Borut Farčnik, Srečko Gabrič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zidar, Tovšakova, Črnigoj in drugi ostajajo na prostosti