objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 18. februar 2008 ob 14:48

Neuradno: novi Borak in lovec na tajkune bo Damjan Žugelj!
Prvi favorit za novega direktorja ATVP napoveduje veliko bolj agresivno vlogo agencije
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po petkovi seji uradniškega sveta smo neuradno izvedeli, da naj bi mesto novega direktorja Agencije za trg vrednostnih papirjev skoraj zanesljivo zasedel direktor Uradnega lista Damjan Žugelj. Poleg Žuglja se je na razpis za novega direktorja ATVP prijavil tudi Urh Bahovec, vodja sektorja za nadzor v agenciji in pomočnik odhajajočega direktorja ATVP Nevena Boraka (mandat slednjemu mu poteče marca), končna odločitev pa naj bi bila znana čez dva tedna. Predsednik razpisne komisije za izbor novega direktorja ATVP je generalni sekretar vlade Božo Predalič, ki je tudi predsednik uradniškega sveta.
Damjan Žugelj se je na zadnjih volitvah v državni zbor potegoval za poslanca na listi SMS, čeprav ni član stranke mladih. Neuspešno je kandidiral v Novem mestu, pred dvema letoma pa ga je vlada imenovala za direktorja Uradnega lista. Žugelj je za naš portal demantiral pisanje nekaterih časnikov, da je blizu Janševe SDS in trdi, da ni politično opredeljen. Zato je tudi kandidiral na listi SMS, ker ta stranka menda nima izrazitega političnega predznaka. Delo na Uradnem listu, kjer se po njegovih besedah fino počuti, pa ocenjuje kot zelo dobro. V treh mesecih mu je uspelo lastniško strukturo družbe preleviti v 100-odstotno državno last, kar je usklajeno z evropsko prakso (prej so bili poleg države solastniki Uradnega lista še zaposleni in KD Group), postavil je spletni portal javnih naročil in eno leto predsedoval Združenju evropskih uradnih listov. Mimogrede, Uradni list je pred kratkim izdal tudi zadnjo knjigo opozicijskega poslanca Socialnih demokratov Marka Pavlihe Pravnik na poti.
Žugelj je pred dvema letoma doktoriral na temo Postavitev modela obdavčenja tveganega kapitala, na univerzi v Kragujevcu; kjer je, zanimivo, doktorat dobil tudi razvpiti ljubljanski davčni inšpektor Đorđe Perić. Magisterij pa je pridobil na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Žugelj pravi, da se zavzema za bolj agresivno vlogo ATVP na poslovno-politični sceni, vsaj v primerjavi z dosedanjim direktorjem Nevenom Borakom. Vlogo direktorja ATVP bo opravljal kot strokovnjak, zanika, da bi postal tako imenovani lovec na tajkune, je pa potrdil, da ga zanimajo kršitve prevzemne zakonodaje, zato se bo veliko bolj agresivno ukvarjal z delniškimi parkirišči in navideznimi posli.
Še nekaj: naši viri trdijo, da je ukvarjanje s tveganim kapitalom menda tudi Žugljev hobi, biti direktor agencije ATVP pa njegova skrita karierna želja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damjan Žugelj Urh Bahovec Nevena Boraka Božo Predalič Janševe Marka Pavlihe Đorđe Perić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno: novi Borak in lovec na tajkune bo Damjan Žugelj!