objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 19. februar 2008 ob 15:16

Bivšemu šefu Večera Predanu ukradli avto, menjujejo mu tudi ženo Darko
Darka Zvonar Predan notranjo politiko prepušča Vizovišku in Stepišniku
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Milanu Predanu Pipiju, nekdanjemu predsedniku uprave Večera in novopečenemu odpravniku poslov v Bolgariji, so ukradli avto. To se je zgodilo v pred dvema tednoma Budimpešti, kamor je diplomat Predan potoval službeno. Avto znamke passat pa je (bil) last njegovega neformalnega zeta Saše Pukla, košarkaškega sodnika in nekdanjega novinarja Večera in urednika brezplačnika Dobro jutro, ki živi z Izo, hčerko iz prvega zakona Predanove soproge Darke Zvonar Predan. Pukl nam je krajo avtomobila tudi potrdil, toda s cmokom v grlu, saj izginuli avto ni bila kasko zavarovan proti kraji.
Medtem pa se na Večeru dogajajo velike kadrovske čistke. Novi urednik Sobotne priloge bo Dejan Pušenjak, dosedanji član mariborskega dopisništva Dela, namesto Melite Forstnerič Hajnšek, ki so jo pred časom omenjali celo kot kandidatko za Večerovo odgovorno urednico. Podobno kot Dejana Pušenjaka. Eden od novinarjev Večera nam je ob glasovanju novinarskega kolektiva za podporo Tomažu Rancu, ki ga je novi predsednik uprave Večera Uroš Skuhala takoj po imenovanju spet predlagal za odgovornega urednika, celo dejal, da je Ranc na tajnem glasovanju novinarjev dobil tako visoko podporo predvsem zato, ker je "za novinarje Večera Ranc še najmanj nevarna varianta, za urednico pa si niti slučajno ne želijo Forstneričke". Po naših informacijah naj bi Ranc Forstneričevi ponudil mesto pomočnice urednice kulture Petre Vidali, kar pa je MFH menda zavrnila: logično, kajti pred odhodom na Sobotno prilogo je bila urednica kulture ona. Naši viri pa trdijo, da naj bi si pri Rancu zagotovila podoben komentatorski status, kot ga ima legendarni Vili Vuk. Z njenimi televizijskimi kritikami, ki jih piše v Večerovo televizijsko prilogo, pa je včasih ena sama zmeda; ko je nekoč ocenjevala nagrade za popularno kulturo viktor, se je pokazala kot izjemno šlampasta, saj ni razlikovala niti med strokovnimi viktorji in viktorji popularnosti, je pa v komentarju vsem solila pamet, žiriji, organizatorjem, dobitnikom viktorjev in televizijskim gledalcem. Mimogrede, MFH je žena Ivana Hanjška, ki ga je mariborski župan Franc Kangler po seriji neuspešnih poskusov, da postane član uprave Nove kreditne banke Maribor, na koncu postavil za svetovalca uprave Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.
Po naših informacijah z uredniškega mesta notranjepolitične redakcije odhaja Darka Zvonar Predan, ki je od petka naprej na dopustu, pri možu v Sofiji. Novi urednik notranje pa naj bi postal Slavko Vizovišek, ki je bil na Večeru že skoraj vse, nekaj časa celo direktor ČGP Večer, odkar se je na Svetozarevsko 14, kjer stoji Večerova stavba, preselil z mesta sekretarja pokojne družbenopolitične organizacije SZDL Maribor. Vizovišek, za prijatelje Vizo, je znan tudi kot dober prijatelj nekdanjega odgovornega urednika Dela Petra Jančiča in je med ustanovitelji Jančičevega Društva za novinarje in publiciste; Jančič ga je vabil celo na Delo za urednika deska, kar je zdaj na Večeru. Slišati je, da naj bi Vizoviškov pomočnik postal novinar Matija Stepišnik (je tudi kolumnist televizijske oddaje Studio City na TV Slovenija), Darka Zvonar Predan naj bi prevzela mnenjske strani, namesto Vanesse Čokl, urednik deska pa naj bi postal Aleš Lednik. Sicer pa vsem urednikom konec meseca uradno poteče mandat.

Še to: Tomaž Ranc naj bi skušal dajati vtis, da za vsemi temi kadrovskimi operacijami stoji on kot odgovorni urednik, toda naši viri trdijo drugače. Kadrovske niti v rokah naj bi držal Uroš Skuhala, v dogovoru z vodstvom in lobisti Pivovarne Laško.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milanu Predanu Pipiju Saše Pukla Izo Darke Zvonar Predan Dejan Pušenjak Melite Forstnerič Hajnšek Tomažu Rancu Uroš Skuhala Petre Vidali Vili Vuk Ivana Hanjška Franc Kangler Slavko Vizovišek Petra Jančiča Matija Stepišnik Vanesse Čokl Aleš Lednik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bivšemu šefu Večera Predanu ukradli avto, menjujejo mu tudi ženo Darko