objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. marec 2008 ob 06:37

Bojan Šrot esemesa Zmagu Jelinčiču: Cepec si in tožibaba!
Sms 2: Vidim, da si poleg ostalega tožibaba. Res bedno, da osebne sms-e kažeš novinarjem
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti se je na četrtkovem, 36. zasedanju državnega zbora, lotil regionalne politike. Ivanu Žagarju (SLS), ministru za lokalno samoupravo in regionalno politiko, je očital, da "z evropskim denarjem financira svoje oziroma Šrotove župane ljudske stranke in tako plačuje politično propagando svoji oziroma Šrotovi stranki“. Jelinčič je med drugim zatrdil, citiramo po zapisniku seje, da "v političnem smislu to pomeni, da SLS lahko znatno sofinancira svoje lokalne ceste in kandelabre, pa tudi kaj večjega, recimo, toplarno v Celju, ki prinašajo možnost samohvale in politične pike na volitvah za stranko celjskega župana ter seveda luknjo v proračunu za vse slovenske davkoplačevalce". In predsedniku vlade Janezu Janši postavil naslednje poslansko vprašanje: "Ali gre morda za sabotiranje dela ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka s strani uslužbencev po kakšni strankarski direktivi? Postavlja se mi pa tudi utemeljeno vprašanje: Ali, gospod predsednik Vlade, ste seznanjeni z obstoječim stanjem? Ali boste poslali v pregled kakšno inšpekcijo, koga poklicali na zagovor in morda koga tudi odstranili z delovnega mesta?
Janša je takoj odgovoril. "Hvala lepa za vprašanje, čeprav je tisto, ki je bilo najavljeno, nekoliko drugačno. Teh političnih namigov ne bi komentiral. Lahko pa zagotovim, da med ministrstvi v Vladi in v tem primeru Službo Vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko ter Ministrstvom za gospodarstvo v zvezi s črpanjem evropskih sredstev ni nobenega posebnega spora. Bil je sprejet nacionalni program, kjer so v grobem sredstva porazdeljena. Bil je potrjen s strani Evropske komisije in v skladu s tem potekajo tudi razpisi in sama delitev sredstev. Res je, da je Evropski sklad za regionalni razvoj največji in da se v tem okviru razdeli tudi največ sredstev, res je tudi, da je Slovenija tukaj po zadnjih podatkih Evropske komisije od začetka februarja letos druga najuspešnejša država po črpanju sredstev iz evropskega regionalnega sklada. In da gre to za te namene, se pravi za hitrejši regionalni razvoj, vendar pa se večina teh sredstev jasno preko teh mehanizmov, regionalnih mehanizmov ali pa občinskih razvojnih mehanizmov prelije v gospodarstvo. To da sredstev neposredno ne deli minister za gospodarstvo še ne pomeni, da del teh sredstev ne pride za hitrejši gospodarski razvoj. Tako, da moram reči, da prvič slišim, da bi tukaj bila kakšna neskladja ali da bi kdo na Ministrstvu za gospodarstvo celo namerno zaviral porabo teh sredstev".
Jelinčič pa je nadaljeval: "Jaz sem omenil eno ime, to je gospa dr. Goriškova (Metka Gorišek, op.p.), ki je odgovorna na ministrstvu za gospodarstvo, za realizacijo projektov gospodarskih središč v Sloveniji, vendar tam se nič ne dogaja, zadeve stojijo. In navkljub temu, da je precej dobrih, odličnih projektov, se nič ne zgodi. Dejstvo pa je, da po drugi strani preko operativnega programa za občine se pa dogaja vse mogoče in tam čez se pa financirajo tudi razne toplarne v Celju, ki bodo prišle v lep okvir celjskega župana, kot češ, poglejte, Celjani, kaj sem vam naredil. V bistvu bo šlo pa tukaj za denar, ki je last nas vseh davkoplačevalcev. Profitirala bo pa ena politična stranka. Res je, da gre za politično konotacijo pri tem mojem vprašanju, ampak saj to je tisto, kar je narobe. Jaz mislim, da bi že zdavnaj morali več teže posvečati gospodarstvu. Sredstva so res razporejena, ampak kaj pomaga razporeditev sredstev, če ne pride do aplikacije teh sredstev. Razvojni programi so pripravljeni na Ministrstvu za gospodarstvo zadeva stoji, namesto, da bi se speljala".
In potem spet Janša: "Težko bi se strinjal, da zadeva stoji, ker podatki kažejo, da Slovenija ni uspešna samo pri črpanju sredstev iz sklada za regionalen razvoj, ampak tudi iz drugih skladov, tudi, ko gre za splošno uspešnost Slovenije pri črpanju evropskih sredstev, smo med prvimi oziroma med prvo skupino držav članic Evropske unije z odstotkom, ki je nadpovprečen. Tako da, če bi vsi gospodarski projekti oziroma projekti s področja gospodarstva, ki se financirajo iz teh skladov, kot pravite, stali, potem bi bila tudi statistika drugačna. Teh projektov, ki se financirajo po različnih občinah in regijah je zelo veliko. V vsaki regiji je nekaj sto, vi ste jih našteli nekaj, lahko bi jih našteli zelo veliko, vsakega se da na nek način locirati tudi v neko politično zaledje iz katere prihaja župan, samo zadeva bi bila korektna, če bi naštel vse. Ker se ni zgradila samo toplarna v Celju, ampak še na stotine drugih projektov po različnih deli Slovenije."
Čisto po svoje pa je pozneje reagiral celjski župan in predsednik SLS Bojan Šrot. Z Jelinčičem je obračunal kar po mobilnem telefonu; poslal mu je namreč sms z bizarno vsebino: Si pa nisem mislil, da si takšen cepec ...


Šrot pošlje še en sms: Jelinčič, ti si tudi tožibaba!
Objava faksimila njegovega sms na našem portalu pa je Bojan Šrota očitno še bolj razjezila. Zmagu Jelinčiču je zato nov sms, tokrat z naslednjo vsebino: Vidim, da si poleg ostalega še tožibaba. Res bedno, da osebne sms-e kažeš novinarjem!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zmago Jelinčič Plemeniti Ivanu Žagarju Šrotove Janezu Janši Andreja Vizjaka Goriškova Metka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bojan Šrot esemesa Zmagu Jelinčiču: Cepec si in tožibaba!