objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 19. marec 2008 ob 05:53

Šurla & co. išče kapital za novi Mag, Delo pa novo ime za stari Mag
Kot potencialna vlagatelja v desnosredinski tednik se omenjata mariborska nadškofija in T2
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Del novinarske ekipe tednika Mag, pod vodstvom Silvestra Šurle, nekdanjega vršilca dolžnosti odgovornega urednika Maga, pospešeno išče kapital za lansiranje novega medijskega projekta, predvidoma desnosredinskega tednika. Poleg Šurle gre za Igorja Kršinarja, Nenada Glücksa, Brigito Ferlič Žgajner in Biserko Karneža Cerjak, ki so pred dvema tednoma dobili tudi Jurčičevo nagrado, ker so se "odločno in javno zoperstavili kapitalskim vplivom na uredništvo tednika Mag". Eden izmed omenjenih novinarjev, ki pa ne želi biti imenovan, nam je povedal, da pogovori s potencialnimi vlagatelji obstajajo, vendar so zaenkrat še v začetni fazi. Med možnimi investitorji se omenja tudi mariborska nadškofija oziroma z njo povezane družba, med njimi naj bi bilo tudi telekomunikacijsko podjetje T2. Naš sogovornik nam je še povedal, da v ekipi, ki naj bi delala nov desnosredinski tednik, ni predviden ustanovitelj sedanjega Maga Danilo Slivnik.
Medtem pa na Delu tuhtajo, kaj narediti z Magom, ki mu je zaradi zamenjave Šurle in spremembe uredniške politike naklada drastično padla, na slabih osem tisoč prodanih izvodov, čeprav so ga pred dvema mesecema prodali že več kot 13.000. Naši viri trdijo, da naj bi Delovi strategi razmišljali o delni adaptaciji imena revije, ki naj bi se po eni od variant imenovala Novi Mag, kar naj bi odslikavalo tudi novo uredniško politiko. Namestnica odgovornega urednika tednika Mag Mateja Babič nam je potrdila, da o spremembi imena tednika Mag res potekajo pogovori, zagotovo pa to ne bo Novi Mag.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Silvestra Šurle Igorja Kršinarja Nenada Glücksa Brigito Ferlič Žgajner Biserko Karneža Cerjak danilo slivnik Mateja Babič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šurla & co. išče kapital za novi Mag, Delo pa novo ime za stari Mag