objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 21. marec 2008 ob 07:21

TV3 išče direktorja, Žitnik in Čakarmiš zanikata kandidaturi
Med sedmimi kandidati menda tudi Mark Žitnik in Branko Čakarmiš, odločitev že danes?!
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Televizija TV3, ki je v lasti Viasat Broadcasting, hčerinske družbe švedske medijske korporacije Modern Times Group, pospešeno išče novega direktorja, potem ko so pred nekaj tedni na hitro zamenjali ne preveč uspešnega Estonca Marta Luika. Postajo začasno vodi regionalna direktorica Viasat Broadcastin Laurence Miall d'Aout, ki je razpeta med Londonom in Ljubljano, za program pa skrbi novi programski direktor Amir Mureškić, ki je na TV3 presedlal iz Pop TV. Mureškić je zamenjal prejšnjega odgovornega urednika Tomaža Taškarja.
Po naših informacijah se je za direktorski stolček potegovalo sedem kandidatov, kadrovsko operacijo pa naj bi vodilo eno od headhunterskih podjetij v tujini, ki dela za MTG. Med njimi naj bi bila tudi Mark Žitnik, prvi človek TV Paprike, in Branko Čakarmiš, svetovalec za nove projekte na Pop TV in Kanala A. Čakarmiš nam je kandidaturo zanikal, priznava pa, da se je o njegovi kandidaturi govorilo celo na Pop TV. Mimogrede, naši viri trdijo, da Čakarmiš zagotovo svetuje Romanu Liscu in Matjažu Tavčarju, lastniku in direktorju slovenskega športnega kanala Šport TV (prej Šport klub), pri uvajanju informativnega programa oziroma športnih novic. Nekoliko bolj zapletena zgodba je okoli Marka Žitnika, ki je hkrati solastnik Paprike. Žitnik namreč trdi, da ni kandidiral za direktorja TV3, bil naj bi samo slučajno na pogovoru pri Laurence Miall d'Aout, in to ravno tisti dan, ko je začasna direktorica TV3 opravljala intervjuje s kandidati za direktorja. Hm, res neverjetno naključje ... Po Žitnikovih besedah naj bi se z Laurence Miall d'Aout pogovarjal o nekih drugih stvareh. O čem naj bi tekla beseda, pa žal nismo uspeli izvedeti.

Sicer pa naši viri trdijo, da MTG za vodenje slovenske TV3 ne išče človeka iz medijev, menda si želijo menedžerja, predvsem finančnika. Kar je po svoje logično, saj poslovna bilanca TV3 (oziroma izdajatelja programa, družbe Prva TV d.o.o.) za leto 2006 kaže zanimivo sliko: družba je samo eno tretjino prihodkov pridobila iz oglaševanja. Vodstvo Viasat Broadcasting naj bi izmed sedmih prijavljenih kandidatov že izbralo dva finalista, ki sta bila prejšnji teden na pogovorih v Londonu, dokončna odločitev pa naj bi padla že danes. Tanja Rotovnik, šefica stikov z javnostmi na TV3, nam je zaenkrat samo potrdila, da direktorja še vedno iščejo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marta Luika Laurence Miall d'Aout Amir Mureškić Tomaža Taškarja Mark Žitnik Branko Čakarmiš Romanu Liscu Matjažu Tavčarju Tanja Rotovnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

TV3 išče direktorja, Žitnik in Čakarmiš zanikata kandidaturi