objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 17. april 2008 ob 06:24

Kdo je zares odnesel Primoža Hainza, Katarina Kresal ali Slavko Slak?
Aleš Zalar bo nov predsednik ljubljanske LDS, Meta Vesel Valentinčič pa gre v DeSUS
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Na torkovi seji mestnega odbora LDS je odstopilo celotno vodstvo, na čelu s predsednikom odbora Primožem Hainzom. Heinz je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da se je za to potezo odločil, ker ni "uspel ustvariti sredine enako mislečih". Ker čuti, "da to ni to", njegov odstop pa naj bi bil v "v stranki dobro sprejet". Hainz je tudi prepričan, da z iskanjem njegovega naslednika v stranki očitno nimajo težav. "Mislim, da so se nekateri že pogovarjali z Alešem Zalarjem," je govorice o Zalarju, predsedniku strankinega odbora za pravosodje, ki naj bi po novem vodil ljubljanske liberalne demokrate, pojasnil Hainz. Iz stranke pa Hainz ne namerava izstopiti, glede tega, ali bo kandidiral za kakšno novo strankino funkcijo, pa se menda še ni odločil. Pravi, da stranki ne namerava škodovati, saj "to, da nekatere stvari niso bile v redu, niso krivi le drugi, ampak tudi jaz". Hainz je zaposlen kot sekretar državnega sveta, pred prihodom Katarine Kresal na čelo LDS pa je veljal za človeka, ki je podpira prejšnjega predsednika LDS Jelka Kacina. Hainz je po seji odbora tudi povedal, da je dozorela tista ideja, ki se je rojevala že nekaj časa. Pojasnil je, da je bil predsednik mestnega odbora LDS v nekem težkem obdobju, ko "smo imeli veliko zamenjav in odhodov ljudi. Taki pretresi puščajo določene posledice, zato verjetno nisem storil vsega, kot bi lahko ali pa se to preprosto ni dalo".

Eksistenčno pri Jankoviću, čustveno pri Golobiču
Po naših informacijah naj bi Hainzu prekipelo zaradi vodje svetniške skupine LDS v ljubljanskem mestnem svetu Slavka Slaka in še nekaterih drugih vidnih članov ljubljanske LDS. Slak menda ne more preboleti, da ni več predsednik, zato naj bi z ljudmi iz "terena", ki ga menda še vedno dobro obvladuje, Hainza kar naprej blokiral. Dodatne Hainzove težave naj bi bile tudi v tem, da so številni drugi člani LDS eksistenčno vezani na župana Zorana Jankovića, čustveno pa na neposredno konkurenčno stranko Zares, nekatere službe na mestni občini pa naj bi jim preko Jankovića uredil tudi predsednik Zares in nekdanji generalni sekretar LDS Gregor Golobič. V teh razmerah Hainz na mestnem nivoju menda ni mogel več delati, hkrati pa se je z vodstvom stranke, Kresalovo in predvsem generalnim sekretarjem Dorijanom Maršičem, resno sprl zaradi financ. V okviru finančne sanacije sta namreč Kresalova in Maršič lokalnim odborom pobrala ves denar in finančne pristojnosti, kar pomeni, da je moral predsednik ljubljanskega odbora LDS, če je hotel kupiti svinčnik za strankine potrebe, pridobiti odobritev Dorijana Maršiča. Zato je Hainz že pred tremi meseci Maršiču poslal protestno pismo, Maršič pa naj bi mu po telefonu zabrusil, da mu na to pismo že ne bo pisno odgovarjal. Hainz in Slak pa naj bi se sprla že pred lokalnimi volitvami, ko je Slak na listo kandidatov za mestnega svetnika forsiral nekdanjega ministra za okolje in prostor Janeza Kopača. Hainz naj bi ga opozarjal, da bo Kopač čez nekaj časa zagotovo zviznil iz LDS (kar se je tudi dejansko zgodilo), Slak pa naj bi Kopačevo kandidaturo naivno zagovarjal.

Že lani priznal, da ga nihče ne upošteva
Naši viri blizu Slavka Slaka pa trdijo precej drugače. Primož Hainz (pred združitvijo LDS je bil eden od liderjev socialistov) naj bi se po izvolitvi za predsednika ljubljanskega odbora postavil v kabinetno vlogo, češ, jaz sem zdaj predsednik, in se je prenehal ukvarjati z ljudmi. Že lani poleti pa naj bi na nekem sestanku s Slakom priznal, da to ne pelje nikamor, saj ga kot predsednika nihče več ne upošteva, zato se je strinjal, da odstopi in gre, če stranka v Ljubljani najde boljšega predsednika. Podobno stališče naj bi Hainz ponovil tudi pred mesecem dni, na sestanku s Katarino Kresal in Slakom. Po naših informacijah naj bi Aleša Zalarja kot kandidata za Hainzovo funkcijo v igro potegnil prav Slak, in to še preden je Zalar postal predsednik strankinega odbora za pravosodje. Hainzev odstop pa zelo ustreza tudi Katarini Kresal, saj bo tako na stolčku predsednika največjega in najpomembnejšega lokalnega odbora v državi dobila "svojega, ne pa Kacinovega človeka in bivšega socialista". Ljubljanska LDS bo zdaj odprla postopke evidentiranja, kjer bodo evidentirali vsi potencialni kandidati za to mesto, je po včerajšnji seji odbora povedala Kresalova. In dodala, da je Hainz na seji predlagal zelo konkretne sklepe, ki bodo peljali k temu, da se "bo delo mestnega odbora še okrepilo, dobilo nov zagon in drugačno pot". Kresalova je tudi prepričana, da je "Hainzov odstop dober korak za mestni del LDS, ki bo zagotovo prispeval k temu, da bo odbor stranke dobro nastopal tudi na septembrskih državnih volitvah". Da bo Hainzov odstop stranko utrdil, naj bi bil prepričan tudi Slak.

Zalar drugače kot Gantar in Veselinovič
Nekdanji predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Aleš Zalar, ki se je včeraj mudil v Zagrebu, je za naš portal potrdil, da se res pogovarja o prevzemu funkcije predsednika ljubljanskega odbora LDS, ali bo to tudi postal ali ne, pa zaenkrat ne more potrditi niti zanikati. Se je pa točno pred dvema tednoma formalno včlanil v LDS, za razliko od Matjaža Gantarja, predsednika uprave KD Group, in Draška Veselinoviča, predsednika uprave Deželne banke, ki vodita strankina odbora za gospodarstvo in finance, pa nista člana LDS. Če bo Zalar prevzel funkcijo predsednika ljubljanske LDS, mu to najverjetneje zagotavlja tudi takšno pozicijo na strankini kandidatni listi na jesenskih volitvah v državni zbor, kjer bo skoraj zagotovo izvoljen za poslanca. Slavko Slak po naših informacijah ne namerava kandidirati v državni zbor, bo pa v Ljubljani kandidirala tudi predsednica LDS Katarina Kresal. Predsednica LDS včeraj sicer ni želela povedati, ali bo Hainza res nadomestil Zalar, je pa dejala, da "če bo zraven tudi Aleš Zalar, da bo to dobra okrepitev".
Za osvežitev spomina: Primož Hainz je bil za predsednika ljubljanske LDS izvoljen decembra 2006. Za njegovo izvolitev je bil definitivno najbolj zaslužen Slavko Slak, ki je Hainzu zagotovil dovolj podpore med članstvom ljubljanske LDS in predvsem Sivimi panterji, kar priznava tudi Hainz. Njegova protikandidata pa sta bila sedanji poslanec Pahorjevih Socialnih demokratov Milan M. Cvikl in zdajšnji poslanec Zares Pavle Gantar. Pri čemer naj Cvikl negentlemansko prekršil tajni dogovor z Gantarjem, saj je bilo dogovorjeno, da bo na seji odbora odstopil v korist Gantarja, ki naj bi imel kot Golobičev kandidat več možnosti za zmago nad Hainzom. Toda Cvikl se je na seji odločil, da ne bo odstopil (zato je odstopil Gantar), potem pa je bil relativno gladko je bil izvoljen Hainz. Po naših informacijah naj bi Primož Hainz ob včerajšnjem odstopu občutil pravo olajšanje.

Meta Vesel Valentinčič na poti v DeSUS
Po včerajšnji seji novih prestopov v Golobičev Zares menda ni pričakovati, naši viri pa trdijo, da bo vrste LDS zanesljivo zapustila nekdanja generalna sekretarka LDS (v času, ko je liberalne demokrate vodil Jelko Kacin) in mestna svetnica Meta Vesel Valentinčič. Na jesenskih volitvah v državni zbor bo kandirala na listi Erjavčevega DeSUS-a, menda zato, ker stranki LDS zameri premalo občutka za socialna vprašanja. To naj bi odkrito povedala tudi Kresalovi.
Je pa zanimivo, da sta po včerajšnji seji lokalnega odbora ljubljanske LDS v bližnjem lokalu Breza na ulici Komenskega (velja za tradicionalno pivsko bazo nekdanjih politikov pokojne družbenopolitične organizacije Socialistične zveze delovnega ljudstva, od koder so vzniknili bivši Hainzovi socialisti), skupaj pila Hainz in Slak, medtem ko Kresalove ni bilo zraven. Še dobro, da sta res pila skupaj, saj naj bi Hainz v neki ožji družbi samokritično potarnal, da je prej očitno premalo pil skupaj s Slakom in njegovimi fanti … Volitve novega predsednika in drugih članov vodstva ljubljanskih liberalnih demokratov so predvidene za konec maja.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Primožem Hainzom Alešem Zalarjem Katarine Kresal Jelka Kacina Slavka Slaka Zorana Jankovića Gregor Golobič Dorijanom Maršičem Janeza Kopača Že lani priznal, da ga nihče ne upošteva Zalar drugače kot Gantar in Veselinovič Matjaža Gantarja Draška Veselinoviča Pahorjevih Milan M. Cvikl Pavle Gantar Meta Vesel Valentinčič na poti v DeSUS Meta Vesel Valentinčič Erjavčevega

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je zares odnesel Primoža Hainza, Katarina Kresal ali Slavko Slak?