objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 3. maj 2008 ob 07:20

Bill Clinton lepo o Tonyju Blairu
Posebna izdaja ameriška revija Time: 100 najvplivnejših osebnosti sveta v letu 2007
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Ameriška revija Time je za maj pripravila tokrat že petič po vrsti posebno izdajo s seznamom 100 najvplivnejših osebnosti v letu 2007, pri čemer so utemeljitve napisale prav tako znane in ugledne osebnosti. Izdajo je tujim dopisnikom predstavil namestnik upravnega urednika revije Time Adi Ignatius.
Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton, ki se letos ni uvrstil na seznam, je napisal nekaj lepih besed o nekdanjem britanskem ministrskem predsedniku Tonyu Blairu, George Clooney se je razpisal o igralskih kolegih Bradu Pittu in Angelini Jolie, Silvio Berlusconi je napisal, da bodo predsednikovanje Georgea W. Busha ocenili zgodovinarji, vendar se ga bo sam vedno spominjal kot prijatelja ter idealističnega, pogumnega in iskrenega voditelja. O kitajskem predsedniku Hu Jintaou je pisal nekdanji ameriški državni sekretar Henry Kissinger in tako naprej.
Revija Time je začela z izborom 100 najvplivnejših osebnosti sveta leta 2004, ko je izšla prva tovrstna posebna izdaja. Ignatius je dejal, da je letos nekaj manj kot polovica oseb na seznamu "ne Američanov" ter izrazil mnenje, da se bo ta številka sčasoma povečevala v skladu z upadanjem prevladujočega ameriškega vpliva v svetu. Na seznamu je 13 oseb iz Kitajske, kar je največ iz katerekoli druge države razen ZDA. Ameriški predsednik Bush, ki ga lani ni bilo na seznamu, je letos spet. Ignatius je dejal, da je letos postalo jasno, da bo njegova dediščina, med drugim glede Iraka, prešla na ramena njegovega naslednika v Beli hiši. Ignatius je tudi povedal, da revijo Time po svetu bere 29 milijonov ljudi, sedem milijonov pa še po svetovnem spletu. Zanimanja za uvrstitev na seznam najvplivnejših osebnosti je veliko in klici na revijo z lobiranjem za to ali ono ime se kar vrstijo. Tako kot tudi klici proti kandidatom. Kitajska je na primer namigovala, da novoizvoljenega predsednika Tajvana ne bi bilo dobro dodati na seznam, kar se je seveda potem vseeno zgodilo.

Izbira za seznam najvplivnejših osebnosti se začne vsako leto decembra, ko dopisniki revije po vsem svetu podajo predloge, sodelujejo pa tudi ljudje z različnih področjih. Uvodoma ima poseben odbor pri reviji na seznamu okoli 1000 imen, ki jih potem sčasoma skrčijo na 100. Osebnosti so letos razdeljene v pet sklopov. Med "voditelji in revolucionarji" so poleg predsednika Georgea W. Busha, senatorjev Baracka Obame in Hillary Clinton ter Johna McCaina med drugimi tudi dalajlama, ruski predsednik Vladimir Putin, predsednik Bolivije Evo Morales, predsednik Kitajske Hu Jintao in Tajvana Ma Ying Jeou ter vodja iraških šiitov Muktada al Sadr. Med "heroji in pionirji" so med drugim kolesar in aktivist Lance Armstrong, ambasadorka Unicefa Mia Farrow, igralski par Brad Pitt in Angelina Jolie, brazilski nogometaš Kaka, televizijska voditeljica Oprah Winfrey, nekdanji britanski premier Tony Blair, vodja mjanmarske opozicije Aung San Suu Kyi in drugi. Newyorški župan Michael Bloomberg je uvrščen v sklop "znanstvenikov in mislecev", kjer so med drugimi tudi soustanovitelj Microsofta Paul Allen, direktor Nase Michael Griffin, direktor spletnega podjetja Google Larry Brilliant ter nevrolog Nicholas Schiff. V sklopu "umetnikov in zabavljačev" sta med drugimi pevka Mariah Carey ter igralec George Clooney, generalni direktor Metropolitanske opere Peter Gelb, producent oddaje "Sobotna noč v živo " Lorne Michaels ter voditelj televizije NBC Tim Russert. Ignatius je dejal, da je Russert pomemben izvajalec intervjujev, mimo katerega ne more noben predsedniški kandidat. Letos sicer na seznamu opazno manjkata famozna ustvarjalca "lažnih novic" John Stewart in Stephen Colbert. V sklopu tako imenovanih "ustvarjalcev in velikanov" pa so lastnik televizije Fox Rupert Murdoch, predsednik banke JP Morgan Chase Jamie Dimon, savdski minister za nafto Ali al Naimi in drugi.
Adi Ignatius je bil imenovan na položaj namestnika upravnega urednika leta 2007, pred tem pa je bil pri reviji Time od leta 2002 izvršni direktor. Preden je prišel k reviji je bil med drugim šef dopisništva časopisa Wall Street Journal v Pekingu in Moskvi.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Adi Ignatius bill clinton Tonyu Blairu George Clooney Bradu Pittu Angelini Jolie silvio berlusconi Georgea W. Busha Hu Jintaou henry kissinger Baracka Obame Hillary Clinton Johna McCaina vladimir putin Evo Morales Ma Ying Jeou Muktada al Sadr Lance Armstrong Mia Farrow Kaka Oprah Winfrey Tony Blair Aung San Suu Kyi Michael Bloomberg Paul Allen Michael Griffin Larry Brilliant Nicholas Schiff Mariah Carey Peter Gelb Lorne Michaels Tim Russert John Stewart Stephen Colbert Rupert Murdoch Jamie Dimon Ali al Naimi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bill Clinton lepo o Tonyju Blairu