objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 6. maj 2008 ob 05:52

Erjavcu se ponujata Klokočovnik in Ujčič, kaj pa poslanec Rezman?!
Kandidatno listo DeSUS-a naj bi okrepila izolski župan in mariborski televizijec, župan Ruš pa k Pahorju
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah namerava izolski župan in vrhunski kirurg Tomislav Klokočovnik jeseni kandidirati za poslanca v državnem zboru, in to na listi DeSUS. Klokočovnik je lider stranke Izola je naša, toda po dramatičnem razkolu s koprskim županom Borisom Popovičem se je očitno začel ozirati po drugih političnih opcijah. Informacije o kandidaturi na jesenskih parlamentarnih volitvah smo želeli preveriti med prvomajskimi prazniki tudi pri Klokočovniku, vendar ni bil dosegljiv. Stranki DeSUS, oziroma njenemu šefu in ministru za obrambo Karlu Erjavcu se je – kot kaže - priklonil tudi solastnik in direktor mariborske lokalne televizije RTS Janez Ujčič. Naši viri trdijo, da je po koncu oddaje Monitor, kjer je Ujčič pred kratkim gostil Karla Erjavca, slednji svojemu šefu kabineta Francu Stanoniku zaupal, da se mu je Ujčič ponujal kot primeren kandidat za poslanca na jesenskih volitvah. Ujčič je sicer član Janševe SDS, kamor se je včlanil po volitvah leta 2004.


Bo pa Erjavec po nekaterih informacijah izgubil poslanca in župana Ruš pri Mariboru Vilija Rezmana. Rezman formalno ni član DeSUS-a, je pa član poslanske skupine, na jesenskih volitvah pa namerava prestopiti na listo Pahorjevih Socialnih demokratov. Naši viri trdijo, da se pogovori med Rezmanom in SD približujejo koncu. Kljub temu je poslanec Rezman protestno izstopil iz parlamentarne preiskovalne komisije o razvpitem nakupu oklepnikov Patrie, ker se ni strinjal z načinom vodenja komisije, kot ga uprizarja poslanec SD Milan M. Cvikl.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomislav Klokočovnik Borisom Popovičem Karlu Erjavcu Janez Ujčič Francu Stanoniku Vilija Rezmana Pahorjevih Milan M. Cvikl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Erjavcu se ponujata Klokočovnik in Ujčič, kaj pa poslanec Rezman?!