objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 12. maj 2008 ob 07:05

Jurenec in skriti lastniki erotičnega portala Sexation.info cuzajo Pop TV
Posamezniki iz vodstva Pro Plusa so skriti lastniki erotičnega portala, ki ga financirata Pop TV in Kanal A
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Marijan Jurenec, generalni direktor Pro Plusa ter hkrati odgovorni urednik Pop TV-ja in Kanala A, njegov direktorski pomočnik Pavel Vrabec, direktor informativnega programa Tomaž Perovič, direktor POP OnLine Vasja Zupan in glavna finančnica Pro Plusa Marjetka Horvat so lastniki javnosti neznanega zasebnega podjetja VSN, video spletni nasveti, d.o.o., ki je po vsem sodeč by pass firma za dodatne zaslužke naštetih proplusovcev, predvsem na račun cuzanja denarja, ki ga ustvarita komercialni televiziji Pop TV in Kanal A. Podjetje VSN d.o.o. je namreč precej skriti izdajatelj novega spletnega portala Sexation.info, katerega glavni vsebini sta izključno seks in erotika, največji oglaševalec na tem portalu pa je nihče drug kot Pop TV oziroma Pro Plus. Med rednimi oglaševalci, ki finančno pitajo omenjeni portal, je tudi portal Zadovoljna.si, ki je pravzaprav podportal 24ur.com (torej spet Pro Plus), med zunanjimi oglaševalci pa najdemo tudi nekatera slovenska podjetja, ki pogosto oglašujejo na 24ur.com, denimo Terme Lendava.

Analiza lastniških in kapitalskih razmerij znotraj skrivnostnega podjetja VSN d.o.o. (solastniki so namreč spretno poskrbeli, da na spletni strani Sexation.info ni jasno razvidno, kdo je izdajatelj portala in kdo so njegovi lastniki; to je bilo moč ugotoviti šele včeraj, ko se je v časniku Indirekt pojavil oglas za ta portal, naročnik oglasa pa je podjetje VSN d.o.o.) dokazuje, da je 51-odstotni lastnik družbe VSN d.o.o. Marijan Jurenec, preostali štirje lastniki pa so družbeniki v enakih deležih, po 12,25 odstotkov. Je pa vprašanje, kdo je dejanski plačnik oglasa za Sexation.fino v časniku Indirekt. Naši viri namreč trdijo, da obstaja pisna pogodba med Pro Plusom, časopisno hišo Dnevnik in novimi izdajatelji Indirekta, katere predmet je delna brezplačna izmenjava oglasnega prostora. Velika možnost je torej, da so Jurenec, Perovič & co. oglas njihovega podjetja VSN d.o.o. za portal Sexation.info v Indirektu plačali tako, da so ga plasirali znotraj kompenzacijske kvote omenjene pogodbe in pri tem oškodovali Pro Plus, ki je v 100-odstotni lasti ameriškega podjetja CME (Central Media Enterprises). Glede na to, da je med solastniki portala Sexation.info tudi Vasja Zupan, pa lahko sklepamo, da Jurenec in Perovič & co .pri pripravi in vzdrževanju portala brezplačno izkoriščajo kadrovske in tehnološke resurse Pro Plusa, ki so mu ameriški lastniki celo zaupali produkcijo in razvoj spletne tehnologije za potrebe CME in njihovih evropskih televizij. Po nekaterih informacijah Vasja Zupan sicer ne sodi v tako imenovani notranji Jurenčev krog znotraj vodstva Pop TV-ja (kjer praviloma vsi igrajo golf, Jurenec je namreč tudi predsednik Golf zveze Slovenije), po drugi strani pa naši viri trdijo, da lahko Vasja Zupan znotraj Pop TV-ja in Kanala A doseže praktično vse. No, zdaj je že jasno, zakaj je temu tako: Jurenec in Zupan nista zgolj sodelavca, ampak tudi poslovna partnerja. Mimogrede, v stavbi Pop TV-ja in Kanala A Vasja Zupan velja za izjemno arogantnega in nepriljubljenega, pred časom pa je preživel tudi lažji srčni infarkt in ga dva meseca ni bilo na delovnem mestu. Direktor in pooblaščena oseba podjetja VSN d.o.o. je Tomaž Perovič, podjetje pa je registrirano na naslovu Leskoškova 12 v Ljubljani. Osnovni kapital podjetja znaša 20.864,99 evra, v sodni register pa je bilo vpisano 5. decembra 2006. Pri čemer ni čisto logično, kako so družbeniki lahko v firmo vstopili že 12. julija 2006, če je bilo podjetje v sodni register vpisano šele čez nekaj mesecev. Možno je torej, da notarskega zapisa o ustanovitvi podjetja niso takoj predali sodišču. Dogovor o skrivnem by pass podjetju pa vsekakor sovpada s Perovičevo vrnitvijo na Pop TV, potem ko je, na hitro hitro propadla njegova kariera predsednika uprave Dela.
Urednica portala poptevejevskih izbrancev je Sanja Macur, novinarka rubrike Vizita v oddaji 24ur, eden od glavnih piscev portala Sexation.info pa je novinar Mladine Max Modic, ki je hkrati tudi pisec erotičnih vsebin na portalu 24ur.com. Po naših informacijah naj bi Macurjevo angažiral Perovič, pri čemer naj bi ji rekel (beri: zavedel), da je Sexation.info eden od uradnih Pro Plusovih spletnih portalov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marijan Jurenec Pavel Vrabec Tomaž Perovič Vasja Zupan Marjetka Horvat Sanja Macur Max Modic

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jurenec in skriti lastniki erotičnega portala Sexation.info cuzajo Pop TV