objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 26. maj 2008 ob 10:41

Zanimivo: tudi Golobiču in stranki Zares pada rejting
Ninamedia: Na volitvah danes bi zmagali Socialni demokrati, najbolj priljubljen politik pa je še vedno Danilo Türk
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Podpora vladi je sodeč po rezultatih ankete, ki jo je za Pop TV in časnik Dnevnik opravila Ninamedia, v mesecu maju padla. Delo vlade je kot uspešno ocenilo 34,6 odstotka vprašanih. 58,4 odstotka anketiranih vlado vidi kot neuspešno, 7,0 odstotka anketiranih pa je odgovorilo z "ne vem".
Če bi bile volitve danes, bi zmagala SD. Svoj glas bi ji namenilo 19,1 odstotka anketiranih, kar je za 1,1 odstotne točke manj v primerjavi z aprilskim merjenjem. Sledi ji SDS, ki bi prejela 16 odstotkov, kar je tudi manj kot mesec poprej, ko bi za največjo vladno stranko volilo 18,9 odstotkov. Podpora je, sodeč po rezultatih ankete, padla tudi Zares. V maju so prejeli 6,2 odstotkov glasov, v aprilu pa 7,7 odstotkov. Na četrto mesto se je s 5,7 odstotka glasov povzpela SNS, ki je v majskem merjenju prehitela LDS. Za slednjo bi volilo 5,4 odstotka vprašanih. Sledi DeSUS, kateremu je podpora v primerjavi z aprilskim merjenjem zrasla za 0,1 odstotne točke. NSi je prejela 1,7 odstotka, za njo se je uvrstila SLS z 1,6 odstotka podpore. Lipa bi prejela 0,5 odstotka, medtem ko bi zanjo v aprilu volilo 0,8 odstotka vprašanih.
Na lestvici priljubljenosti politikov še vedno vodi predsednik države Danilo Türk z oceno 4,46. Drugi ostaja evropski komisar Janez Potočnik (3,64), tretje mesto je dosegel predsednik SD Borut Pahor z oceno 3,43. Na četrtem mestu je ljubljanski župan Zoran Janković (3,39), kot peti se je na lestvico uvrstil minister za javno upravo Gregor Virant (3,34). Sledi mu predsednik Zares Gregor Golobič (3,06), za katerim se je uvrstil njegov strankarski kolega in poslanec Matej Lahovnik z oceno 3,05. Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je zavzel osmo mesto (3,03), deveti na lestvici je predsednik DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec (3,02), deseti pa  je poslanec Socialnih demokratov Miran Potrč (2,96). Sledijo predsednica LDS Katarina Kresal, minister za šolstvo in šport Milan Zver, predsednik vlade in SDS Janez Janša pa je zasedel 13. mesto.
Anketo je agencija Ninamedia izvedla na reprezentativnem vzorcu 1000 državljanov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Janez Potočnik zoran janković Gregor Virant Gregor Golobič matej lahovnik Zmago Jelinčič Plemeniti karl erjavec miran potrč Katarina Kresal milan zver Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zanimivo: tudi Golobiču in stranki Zares pada rejting