objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 28. maj 2008 ob 15:09

Fiasko: Racmana zapuščajo poslušalci, uredniki in moderatorji!
Ljubljanski radio z Matejem Špeharjem Racmanom se vedno bolj spreminja v Aktualno katastrofalno
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Radio Aktual, ki ga je pred nekaj meseci pompozno najavljal Matej Špehar Racman, letošnji nesporno-sporni dobitnik viktorja za domnevno najbolj popularno radijsko osebnost, ima vsak mesec manj poslušalcev. Špehar je ob prestopu iz domžalskega radia Hit lastnikom bivšega RGL ambiciozno zagotavljal, da se bo radio Aktual najkasneje v šestih mesecih uvrstil med top pet najbolj poslušanih radijskih postaj v Sloveniji, zdaj pa se je izkazalo, da je kljub enormni investiciji v oglaševanje in promocijo, stanje na radiu Aktual tako rekoč porazno. Racmanov radio danes premore približno enako število poslušalcev, kot sta jih nekoč skupaj imela Radio Brežice in RGL, preden sta se združila v novo radijsko postajo Aktual; to je okoli, več kot skromnega, enega samega samcatega odstotka vseh radijskih poslušalcev v Sloveniji. Očitno zdaj tudi Špehar sam ne verjame več, da bo radio Aktual kakorkoli uspel, sicer ne bi s spletnih strani radia Aktual umaknil svojo – že omenjeno – velikopotezno napoved, da se bo Aktual v šestih mesecih uvrstil med prvih pet najbolj poslušanih radijskih postaj v državi. Dejstva so namreč takšna: po zadnji raziskavi Mediane, za mesec april, se je radio Aktual po poslušanosti znašel šele na 25. mestu; prehitel ga je celo lokalni radio Zeleni val iz Grosupljega.
Razmere pa se očitno slabšajo tudi med zaposlenimi na radiu Aktual. Pred nekaj dnevi je odpoved dal dolgoletni sodelavec in urednik informativnega programa Mitja Urbančič. Slišati je, da naj bi bili nezadovoljni tudi mnogi drugi sodelavci, ki jih je Racman na radio zvabil z obljubami o strašni zgodbi o uspehu. Med njimi celo moderator Robert Roškar, ki menda že ugotavlja, da naj bi ga pošteno polomil, ker je zapustil Maribor in Radio Net. Menda mu niti malo ni všeč, ker ga Racman med vodenjem jutranjega programa kar naprej nekaj „špika“, poleg tega je bil Roškar v Mariboru prvi na vasi, v Ljubljani pa ne pomeni skorajda nič. Moral se je tudi izseliti iz hotela Kongo v Grosupljem (kar naj bi radio plačeval s kompenzacijami v obliki oglasov) in najeti stanovanje v ljubljanski Šiški, zdaj pa že razmišlja, kako bi se čim prej rešil Racmana in se vrnil nazaj na Štajersko. Sodelavce na radiu Aktual tudi moti, ker glavni urednik Racman želi vse odločitve sprejemati sam, pri tem pa trdi, da ima dovolj izkušenj in že ve, kaj dela. Kljub tej njegovi strašni samozavesti, pa kolegice in kolegi počasi ugotavljajo, da radio Aktual le ni tako uspešen. Nizka poslušanost se namreč odraža tudi v slabem odzivu poslušalcev pri nagradnih igrah in drugih kontaktnih radijskih oddajah.


Šepajo pa tudi plače in honorarji, ki jih je sodelavcem obljubljal Racman; žal se je namreč izkazalo, da Matej Špehar svojih obljub ne bo držal. Naši viri trdijo, da je Racman obljubljal, da se jim bodo plače in honorarji po šestih mesecih zvišali, saj naj bi radio dosegel dobre rezultate. Ker pa teh v resnici ni, večjih povišic ekipa Radia Aktual ne bo deležna. To pa očitno ne velja za Racmana, ki si je pravkar kupil nov avto znamke Nissan, za katerega je plačal okoli 40.000 evrov; še več, z nakupom in fotografijo novega jeklenega konjička se celo hvali v svojem blogu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Špehar Racman Mitja Urbančič Robert Roškar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fiasko: Racmana zapuščajo poslušalci, uredniki in moderatorji!