objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 10. junij 2008 ob 18:38

Ana Jud toži Jelinčiča, ki bo zahteval, da se jo pregleda, če je pri sebi
Razvpita novinarka od Zmaga Jelinčiča Plemenitija zahteva 80.000 evrov odškodnine
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpita novinarka Ana Jud, ki po novem piše za tednik Reporter, je vložila odškodninsko tožbo zoper predsednika in poslanca Slovenske nacionalne stranke Zmaga Jelinčiča Plemenitija, zaradi njegovih izjav v oddaji Vroči stol na TV Slovenija in nekaterih drugih njegovih izjav, povezanih z njeno knjigo Dosje Rokomavhi. Judova trdi, da gre za posege v njeno čast in dobro ime, zato od politika zahteva plačilo odškodnine v višini 80.000 evrov. Ana Jud je tudi povečala zahtevke v sodnih pravdah zoper časopisno hišo Dnevnik in SiOL, zaradi domnevnih nedopustnih posegov v njene osebnostne pravice, od vsakega pa zahteva po 100.000 evrov za prestane duševne bolečine. Hkrati je Judova kazensko ovadila nekdanjega predsednika uprave Zavarovalnice Vzajemna in direktorja Ljubljanskih lekarn Marka Jakliča; Jaklič je ovadbo fasal zato, ker naj bi oktobra 2006 Judovo krivo ovadil; okrožno državno tožilstvo je decembra 2007 namreč presodilo, da Ana Jud ni kršila zakona in je ovadbo zavrglo. Najnovejši tožbeni zahtevki Ane Jud tako že dosegajo vrtoglave vsote, blizu 300.000 evrov, tudi če se omejimo samo na Jelinčiča, Dnevnik in SiOL.

				Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti pravi, da je gospa Judova sama priznala, da je bila policijski špicelj.			Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti pravi, da je gospa Judova sama priznala, da je bila policijski špicelj.

Medtem ko Ana Jud očitno ne dopušča nobene izjave in pisanja o njej, pa je po zadnji sodni obravnavi – prejšnji četrtek, pred ljubljanskim okrožnim sodiščem, kjer Jaklič in Vzajemna tožita Judovo, na svoji spletni strani med drugim zapisala, da je na sodišču "pričal tudi Miodrag Đorđević, ob besedah katerega sem si mislila samo: A v ZOO Ljubljana mogoče koga pogrešajo?" Đorđević je drugače vrhovni sodnik Republike Slovenije.
Na vprašanje, kaj meni o tožbi, ki jo je zoper njega vložila Ana Jud, pa nam je Jelinčič dejal, da "ko bo gospa prinesla potrdilo, da je psihično pri sebi, se bomo pogovarjali naprej. Če na sodišču tega potrdila ne bo, bom pa jaz zahteval, da se jo pregleda. Sicer pa je sama priznala, da je bila policijski špicelj".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ana Jud Miodrag Đorđević Zmago Jelinčič Plemeniti Zmago Jelinčič Marko Jaklič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ana Jud toži Jelinčiča, ki bo zahteval, da se jo pregleda, če je pri sebi