objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. junij 2008 ob 15:09

Peče & co. pridobili novomeškega župana Muhiča, ASK 90-odstotna
Lipeki divje snubijo po Sloveniji: na listi Lipe zanesljivo župan Novega mesta Alojzij Muhič
2008 Pozareport

Odpri galerijo

V sredo popoldne so se vsi trije poslanci Lipe: Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš in Boštjan Zagorac, v Novem mestu sestali s tamkajšnjim županom Alojzijem Muhičem. Eden izmed omenjenih poslancev, ki pa ne želi biti imenovan, nam je potrdil, da so se z Muhičem pogovarjali o njegovi morebitni kandidaturi na jesenskih volitvah v državni zbor na listi Lipe. Muhič je na kandidaturo pristal in bo zanesljivo kandidiral za poslanca Lipe, čeprav naš vir trdi, da nam tega vodstvo Lipe še ne more uradno potrditi, prav tako nam tega uradno še ne bo potrdil župan Muhič, na čigar odgovore sicer še čakamo. Na naše vprašanje, kako so Muhiča prepričali v poslansko kandidaturo, pa nam je naš sogovornik dejal, da imajo pač dober program. Muhiča so po naših informacijah snubili tudi Pahorjevi ljudje.

Kar zadeva Alojzija Muhiča pa takole: na zadnjih lokalnih volitvah je kandidiral s podporo Pahorjevih Socialnih demokratov, prej je bil član LDS, ko pa je liberalne demokrate zapustil, je ustanovil stranko Zveza za Dolenjsko. Po pisanju tednika Reporter je Muhiča že prej obiskal predsednik SLS Bojan Šrot (menda na priporočilo mariborskega župana Franca Kanglerja) in mu ponudil kandidaturo na listi SLS, kar pa naj bi užalilo novomeški lokalni odbor SLS pod vodstvom Alojza Slavka Turka in mestne svetnice Martine Vrhovnik, ker ju je Šrot pri tem povsem ignoriral.
Neimenovani poslanec Lipe nam je tudi povedal, da je poslanska kandidatura razvpite Andrijane Starina Kosem na listi Lipe tako rekoč zanesljiva: "90 odstotkov možnosti je, da se bo na listi naše stranke na jesenskih volitvah v državni zbor ASK potegovala za poslanko". Kje točno naj bi ASK kandidirala, pa se menda še ne ve.

Kot smo ekskluzivno že objavili na našem portalu, so se Peče (mimogrede, Pečeta naj bi zelo prizadela izjava znanega stilista in kreatorja Milana Gačanoviča, izrečena v oddaji Piramida na TV Slovenija, da ima na glavi absolutno preveč želeja), ASK in urednica Slovenskih novic Patricija Šašek v ponedeljek dopoldne dobili pred ljubljanskim Maxijem; Peče in ASK sestanka nista želela komentirati, Šaškova pa je zatrdila, da je v Maxiju šlo za zaseben pogovor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sašo Peče Barbara Žgajner Tavš Boštjan Zagorac Alojzijem Muhičem Pahorjevih bojan šrot Franca Kanglerja Alojza Slavka Turka Martine Vrhovnik Andrijane Starina Kosem Milana Gačanoviča Patricija Šašek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Peče & co. pridobili novomeškega župana Muhiča, ASK 90-odstotna