objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 7. julij 2008 ob 10:45

Dobesedno golta jih: 12 minut za 66 hot dogov
Kalifornijec Joey Chestnut ubranil naslov prvaka v goltanju hot dogov, drugi Japonec Takeru Kobajaši
2008 Pozareport

Odpri galerijo

24-letni Američan Joey Chestnut iz Kalifornije je v petek uspel ubraniti naslov prvaka v goltanju vročih hrenovk oziroma hot dogov, ki ga od leta 1916 na praznik dneva neodvisnosti prirejajo na Coney Islandu v Brooklynu v New Yorku. Drugi Američani so Chestnutu sledili malce bolj umirjeno. Chestnut je lani zmagal prvič, potem ko je pred tem šest let zapored slavil Japonec Takeru Kobajaši. Japonec je bil letos na pragu zmage, vendar pa je bil izid po rednem delu tekmovanja izenačen. Chestnut in Kobajaši sta pometla s konkurenco in v 10 minutah požrla 59 hot dogov in tekma je šla v podaljšek, kjer je bil za las boljši Chestnut, potem ko sta oba v minuti vase vrgla še pet hot dogov. Redni del tekmovanja so letos skrajšali na 10 minut, Chestnut pa je lani v 12 minutah pohrustal 66 hot dogov. Za nagrado in stroške praznjenja želodca je dobil 10.000 dolarjev.
Hot doge so uživali po vseh ZDA, saj gre za tradicionalno jed piknikov 4. julija, ko se praznuje dan neodvisnosti oziroma potrditev deklaracije o neodvisnosti od britanskega imperija. Predsednik ZDA George W. Bush je obiskal Charlottesville v Virginiji, kjer je na domu nekdanjega predsednika ZDA Thomasa Jeffersona, Monticellu, sodeloval pri svečani zaprisegi 70 novih državljanov. Bush je dejal, da so besede deklaracije neodvisnosti navdihnile priseljence iz vsega sveta, da so prišli in iz Amerike naredili talilni lonec kultur. "Vsi imate nekaj skupnega in to je ljubezen do svobode, ki nas dela Američane," je dejal Bush, v ozadju pa ga je prekinjalo okoli 200 protestnikov, ki so zahtevali njegovo odstavitev.
Predsedniški kandidat republikancev John McCain je praznik užival v krogu svoje družine v Arizoni, demokratski kandidat Barack Obama pa je slavil v Montani, ki je zadnja desetletja redno volila za republikance. Poleg dneva neodvisnosti je Obama skupaj s prebivalci mesta Butte slavil tudi 10. rojstni dan svoje hčerke Malie in se pošalil, da naj si punca ne domišlja, da sta parada in ognjemet prirejena le zanjo. Parade in ognjemeti so potekali po vseh ZDA. V New Yorku je v soboto potekala največja parada v ZDA, v petek pa si je okoli tri milijone ljudi v živo ogledalo največji ognjemet v ZDA s 30.000 raketami. Obe prireditvi financira trgovska hiša Macy's.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Joey Chestnut Takeru Kobajaši George W. Bush Thomasa Jeffersona John McCain Barack Obama Malie

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dobesedno golta jih: 12 minut za 66 hot dogov