objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 9. julij 2008 ob 10:54

Volivci bivše LDS bi volili Golobiča, Kresalovo, Pahorja in Janšo
Borut Pahor po neodvisni terenski raziskavi Mediane spet krepko vodi pred Janezom Janšo; Bojan Šrot, Andrej Bajuk in Sašo Peče (ne) lovijo praga za vstop v parlament
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je z neodvisno terensko raziskavo ugotavljal volilno opredeljenost slovenskih volivk in volivcev. Rezultati raziskave kažejo, da bi največ volivcev, če bi bile volitve danes, volilo Pahorjeve Socialne demokrate (24,4 odstotka). Za Janševo SDS bi volilo 15,7 odstotka vprašanih, na tretjem mestu je Golobičeva stranka Zares z 12,4 odstotka. Na četrtem mestu je LDS Katarine Kresal, za katero bi volilo 11 odstotkov vprašanih, sledijo ji Jelinčičeva SNS (7,4 odstotka), Erjavčev DeSUS (7 odstotkov), Šrotova SLS (4,8 odstotka), Bajukova NSi (4,3), zunajparlamentarna SMS Darka Kranjca (3,8) in Pečetova Lipa (3 odstotke). Ostale stranke bi skupaj volilo 3,8 odstotka vprašanih, neopredeljenih pa jih je 2,4 odstotka.

Raziskavo je Mediana z anketiranjem na terenu izvedla na vzorcu 1000 volilnih upravičencev, podatki ankete pa so reprezentativni po spolu, starosti, izobrazbi in regiji. Anketa je bila sicer izvedena med 13. in 30. junijem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševo Golobičeva Katarine Kresal Jelinčičeva Erjavčev Šrotova Bajukova Darka Kranjca Pečetova

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Volivci bivše LDS bi volili Golobiča, Kresalovo, Pahorja in Janšo