objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 11. julij 2008 ob 12:54

Po anketi Mladine vodi Borut Pahor
Ninamedia za tednik Mladina: če bi bile volitve ta teden, bi prepričljivo slavili Socialni demokrati
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Socialni demokrati pod vodstvom Boruta Pahorja bi prepričljivo zmagali na parlamentarnih volitvah, če bi o izidih volitev odločalo javno mnenje tega tedna, ocenjujejo v tedniku Mladina na podlagi raziskave javnega mnenja na reprezentativnem vzorcu 1337 anketirancev, ki jo je za tednik pripravila agencija Ninamedia.
Na neposredno vprašanje, katero stranko bi anketiranci volili na državnozborskih volitvah 21. septembra, je 18,9 odstotka vprašanih navedlo SD, 14,4 odstotka anketiranih pa je napovedalo podporo SDS. Na tretje mesto se je uvrstila stranka Zares, ki bi jo podprlo 5,9 odstotka anketiranih, na četrto pa s 5,2 odstotka LDS. Na petem mestu sledi stranka DeSUS, ki bi jo podprlo 2,8 odstotka anketiranih, 1,8 odstotka anketiranih pa je napovedalo podporo SNS. SLS bi dobila 1,7, NSi 1,5 odstotka, Lipa pa 0,8 odstotka glasov. Ob tem je kar 32,2 odstotka anketiranih odgovorilo, da še ne vedo, katero stranko bodo volili, 14,5 odstotka anketiranih pa, da ne bodo volili, kažejo podatki ankete.
Da bi ugotovili namene neodločenih in vpliv tistih, ki se volitev ne bodo udeležili, so v Ninamedii anketirancem postavili dodatno vprašanje. Tako so tiste, ki še ne vedo, katero stranko bodo volili, vprašali, katera stranka jim je ta trenutek najbližje. Podpora SD se je v tem primeru dvignila na 23,6 odstotka, podpora SDS pa na 18,3 odstotka, še navajajo v Mladini. Na vprašanje, ali se anketiranci nameravajo udeležiti volitev, jih je 71,1 odstotka odgovorilo pozitivno, 20,5 odstotka jih je menilo, da se bodo volitev verjetno udeležili, 8,3 odstotka anketiranih pa odgovora ni vedelo oz. so napovedali, da se volitev ne bodo udeležili. Upoštevajoč le tiste anketirance, ki se volitev nameravajo udeležiti, bi po raziskavi, objavljeni v tokratni Mladini, za SD glasovalo 29,2 odstotka anketiranih, na drugo mesto pa bi se uvrstila SDS z 22,9 odstotka glasov. Zares bi podprlo 7,9, LDS 6,8, DeSUS 4,8, SLS 2,9, NSi 2,5, SNS pa 2,1 odstotka. Tudi upoštevaje vsa dodatna vprašanja in križanja pa ostaja 19,3 odstotka volivcev, ki se zagotovo nameravajo udeležiti volitev, še naprej neodločenih, ugotavlja Mladina.
Anketo so 8. in 9. julija v Ninamedii opravili na vzorcu 1337 vprašanih.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po anketi Mladine vodi Borut Pahor