objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 28. julij 2008 ob 22:29

Janša je s Triglava, potem ko so se megle razkadile, videl nov mandat
Šef vlade in SDS odprl letošnji tabor Henrika Tume in napovedal volilno zmago
2008 Pozareport

Odpri galerijoBlizu dvesto članov in simpatizerjev SDS se je v petek povzpelo na Kredarico, kjer se je zgodila otvoritev tradicionalnega strankinega tabora, oziroma tabora Henrika Tume. Poleg predsednika SDS Janeza Janše je na najvišjo planinsko postojanko v Sloveniji prisopihalo tudi nekaj poslancev, med njimi smo opazili vodjo poslanske skupine Jožeta Tanka in poslance Rudolfa Petana, Bojana Homana in celo Franca Pukšiča. Večina udeležencev pohoda se je na pot podala z doline Vrat, nekateri pa tudi iz Krme, medtem ko si je Janša za pot na Kredarico izbral severno triglavsko steno. Tabor SDS bo predvidoma trajal do prihodnje nedelje.
"S Triglava se danes, ko se megle razkadijo, vidi daleč, vsaj tja do leta 2012, in tja seže tudi naš pogled," je na vrhu Triglava med drugim povedal, ko je nagovoril zbrane člane in simpatizerje stranke.
Janša je spomnil, da so se na Triglavu zbrali tudi pred štirimi leti, prav tako v predvolilnem času in ugotavljali, da je "na nebu sicer tudi nekaj sivih oblakov, ki so simbolizirali barve preteklosti". Na obzorju pa je bilo po Janševih besedah tudi "rumeno sonce in modro nebo". In ravno ti dve barvi, pravi Janez Janša, ki sta barvi Evrope, sta opredelili Slovenijo za novo pot. "Slovenija je pred štirimi leti stopila na novo pot, tako da je danes na pravi poti," je prepričan Janša. Povedal je še, da je stranka po štirih letih v dobri oziroma še boljši kondiciji. V zadnjem letu so se sicer bolj trudili za uspehe Evrope in Slovenije znotraj Evrope, v prihodnjih štirih letih pa bodo po njegovih besedah vso energijo usmerili v delo za dobrobit Slovenije. Vzpon na Triglav je po Janševih besedah tudi napoved političnega vzpona na vrh. Na vprašanje, kaj z vzponom na Triglav sporoča političnim tekmecem, pa je odvrnil, da sporoča le, da je Triglav tu že dolgo časa, da bo tu še dolgo časa in da so veseli vsakega, ki pride na ta vrh, tudi morebitnih političnih tekmecev. Na novinarsko vprašanje, kako namerava pridobivati volivce, saj naj bi javnomnenjske raziskave kazale precejšnjo izenačenost med SDS in Pahorjevimi Socialnimi demokrati, pa je Janša odvrnil, da so pred štirimi leti (julija leta 2004; op. p) javnomnenjske raziskave SDS merile približno od 9 do 12 odstotkov, dobili pa so jih 29. "Toliko o verodostojnosti javnomnenjskih raziskav," pravi Janša. SDS po njegovih besedah pred temi volitvami in po njih ponuja roko vsem. "Smo proti kakršni koli politiki izključevanja, dela je dovolj," je dejal Janša in poudaril, da "moramo Slovenci združiti vse potenciale za to, da bi bili bolj uspešni in tudi bolj povezani".


Mimogrede, Janez Janša je že več kot dvajset let navdušen plezalec. Za seboj ima nekaj sto vzponov na Triglav in druge evropske vrhove. Pred leti si je kupil tudi vikend v Bovcu, od koder se z Urško Bačovnik med vikendi podajata na plezalne podvige. Zdravnica Urška Bačovnik, ki je v petek na Kredarico priplezala nekoliko pozneje, je skorajda že profesionalna plezalka in večkratna zmagovalka pokalov v lednem plezanju. Janša pa je tudi navdušen deskar na snegu. Deska že več kot deset let, menda največkrat na Kaninu, videti pa ga je tudi v priljubljenem avstrijskem smučarskem središču Bad Kleinkirchheim. In čeprav tega slovenska javnost skorajda ne ve, je to uspelo izbrskati ameriškemu protokolu. Zato mu je George W. Bush ob nedavnem obisku v Sloveniji tudi podaril novo desko za deskanje na snegu. Pa nihče od medijev se ni vprašal zakaj?! Toda Janšo naj bi zadnje čase zasvojil nov hobi – kajtanje. Pred časom so ga videli kajtati celo blizu Dunaja, na Neusiedler See.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Henrika Tume Janeza Janše Jožeta Tanka Rudolfa Petana Bojana Homana Franca Pukšiča Pahorjevimi Urško Bačovnik George W. Bush

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša je s Triglava, potem ko so se megle razkadile, videl nov mandat