objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 20. avgust 2008 ob 10:11

Matjaž Švagan skoraj na Janševi listi, Golobič se debelo spreneveda
Župan Zagorja in poslanec LDS zanika izjave Gregorja Golobiča, da ni dobil vabila na odprtje spomenika Drnovšku
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Župan Zagorja ob Savi in poslanec LDS Matjaž Švagan je za naš portal potrdil govorice, da se je s predstavniki Janševe SDS še pred kratkim pogovarjal o morebitni poslanski kandidaturi na njihovi listi. Švagana naj bi kontaktirali člani lokalnega odbora SDS v Zagorju, potem ko so njihove javnomnenjske ankete pokazale, da bi Švagana volilo tudi 75 odstotkov volivcev, ki sicer tradicionalno volijo SDS in druge desne stranke. Švaganu naj bi kandidaturo ponudil tudi predsednik SMS Darko Krajnc, na skupni kandidatni listi Slovenske ljudske stranke in SMS, toda Švagan je odklonil obe ponudbi in bo za poslanca ponovno kandidiral na listi LDS. Po naših informacijah pa naj bi to storil tudi zato, da bi onemogočil ponovno izvolitev svojega poslanskega in strankarskega kolega Aleša Guliča, sicer predsednika sveta LDS, čeprav Švagan te govorice zanika. Je pa bolj ali manj jasno, da Gulič, ki bo kandidiral v Trbovljah, za ponovno izvolitev nima praktično nobenih možnosti, ob kandidaturah Matjaža Švagana in župana Hrastnika ter poslanca LDS Milana Jeriča. Po nekaterih ocenah naj bi LDS v teh krajih dobila samo enega poslanca, največ možnosti, glede na strukturo volilnega telesa, pa naj bi imel Jerič. Predsednica LDS Katarina Kresal in njeni lobisti pa naj bi Švagana sprva celo poskušali izriniti iz kandidatne liste (po tej varianti naj bi v Zagorju kandidiral Gulič), ki jo bo svet LDS predvidoma potrdil na seji v sredo.

Matjaž Švagan je tudi odločno zanikal včerajšnje izjave predsednika Zares Gregorja Golobiča, na posebni tiskovni konferenci, da on, Golobič, ni dobil vabila na nedavno odprtje razvpitega spomenika Janezu Drnovšku. Golobič je sicer dejal, da "vabila ni prejel, a tudi če bi ga, se ga ne bi udeležil, saj se mu zdi prav, da se spoštuje željo svojcev in razmisli o primernejši obliki počastitve spomina in dediščine Drnovška." Švagan trdi, da je Golobič vabilo zagotovo prejel, saj ga je poslal vsem poslanskim skupinam, vladi in predsednikom večjih političnih strank, med pogovorom za naš portal pa je odpravo vabila na Golobičev naslov še enkrat preveril pri tajnici. Ker je Golobič že na sestanku lokalnega odbora Zares v Zagorju pred časom sprenevedavo dejal, da vabila na odprtje Drnovškovega bronastega kipa ni prejel, mu je Švagan vabilo za vsak slučaj poslal še enkrat; kar pomeni, da je Golobič dobil ne samo eno, ampak celo dve vabili. Nihče od povabljenih vodilnih politikov se tudi ni opravičil, da ga na odprtje Drnovškovega kipa ne bo, razen predsednika vlade Janeza Janše, ki je nekaj ur prej sporočil, da ne pride, potem pa je v Zagorje kljub temu prišel.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Švagan Janševe Darko Krajnc Aleša Guliča Milana Jeriča Katarina Kresal Gregorja Golobiča Janezu Drnovšku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Matjaž Švagan skoraj na Janševi listi, Golobič se debelo spreneveda