objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 28. avgust 2008 ob 06:04

Šrot je Slivnika pisno pooblastil za menedžerski prevzem Dela
Tarča kriminalistične preiskave tudi tajni prevzem Dela
2008 Pozareport

Odpri galerijo

V očitno precej razvejani akciji kriminalistov, Agencije za trg vrednostnih papirjev in Urada za  varstvo konkurence, ki preverjajo domnevno nezakonito privatizacijo in financiranje prevzema Pivovarne Laško ter nekaterih povezanih podjetij, po naših informacijah prihaja tudi do razkritja tajnega poskusa menedžerskega prevzema časopisne hiše Delo. Operacija naj bi šla takole: najprej bi se izvedel menedžerski prevzem družbe Firma Del d.o.o., na katerega bi potem prenesli Delo; toda Janševa vlada je že izdano soglasje naknadno preklicala in super tajna "operacija Delo" je tako padla v vodo.
Direktor družbe Firma Del d.o.o., registrirane v Laškem, je prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot, ki je nekdanji državni sekretarki in predsednici nadzornega sveta Dela Andrijani Starina Kosem celo podpisal pooblastilo za pripravo menedžerskega prevzema Dela. Prevzemniki Dela pa naj bi postali Šrot, ASK, odvetnik Stojan Zdolšek (prav tako nekdanji član nadzornega sveta Dela) in bivši predsednik uprave Dela Danilo Slivnik. Po navedbah tednika Reporter naj bi Šrotovo pooblastilo zdaj na varnem čuvala ASK (pomenljivo: ko je odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla te informacije omenil v svojem uvodniku, mu je dal naslov Leto nevarnega življenja; gre za isti naslov, ki ga je v svoji prvi kolumni v prvi številki revije Mag pred mnogimi leti uporabil Danilo Slivnik). Čeprav je Slivnik v upravo Dela prišel na podlagi političnih sprememb po parlamentarnih volitvah leta 2004 in pod patronatom nove vladne koalicije, je kasneje, ko je postal predsednik uprave, po vsem sodeč sklenil tajni pakt z ASK, Zdolškom in Šrotom, ki naj bi ga sicer pisno pooblastilo za prevzem Dela lahko hudo bremenilo v prej omenjeni kriminalistični preiskavi. Potem ko je menedžerski prevzem Dela dokončno padel v vodo, so se akterji očitno sprli med seboj in Slivnik je bil prisiljen nemudoma odstopiti. Kasneje je moral mesto člana nadzornega sveta zapustiti še Zdolšek, ki se je tudi povsem umaknil iz javnega političnega življenja; kot smo že takrat napovedali na našem portalu, pa je ostal tihi odvetnik Pivovarne Laško. Da naj bi Slivnik igral umazane in nevarne lastniške igre z Delom, je pripovedoval tudi bivši odgovorni urednik Dela in dolgoletni Slivnikov sodelavec na Magu Janez Markeš.


V sodelovanju Danila Slivnika pri tajnih in verjetno celo nezakonitih operacijah Boška Šrota in Pivovarne Laško se najverjetneje skriva tudi odgovor na vprašanje, zakaj lahko Slivnik še vedno ždi na Delu in vleče solidno komentatorsko plačo, čeprav nič ne piše. Še več, po naših informacijah se Slivnik po novem seli v dosedanjo uredniško pisarno odgovornega urednika Dela Darijana Koširja, ta pa gre v bivšo pisarno resigniranega Janeza Markeša. Slednjega so z nizko komentatorsko plačo deložirali v manjšo pisarno v tretjem nadstropju, kjer sta doslej skupaj sedela Slivnik in Mišo Renko, nekdanji urednik deska. Ker pa se Janez Markeš in Danilo Slivnik ne preneseta, si je Slivnik (trenutno sicer jadra nekje po Jadranu) izboril Koširjevo pisarno; namesto njega pa se k Markešu in Mišu Renku seli nihče drug kot še en nekdanji odgovorni urednik Dela Peter Jančič. No, slednji nam je tekom včerajšnjega dne po SMS sporočil, da še vedno sedi za njegovo mizo v notranjepolitični redakciji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa Boško Šrot Andrijani Starina Kosem stojan zdolšek danilo slivnik silvester šurla Janez Markeš Darijana Koširja Mišo Renko Peter Jančič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šrot je Slivnika pisno pooblastil za menedžerski prevzem Dela