objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 9. september 2008 ob 06:06

50 tisoč evrov in Pesem poletja je Žitnikova goljufija desetletja
Bodo očitno poslovno goljufijo pregledali davčna uprava in kriminalisti?
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Vse kaže, da je (bila) obljubljena prva nagrada na Pesmi poletja, glasbenem tekmovanju TV Paprike, fantastičnih 50.000 evrov, čisto navadna poslovna goljufija. Po doslej zbranih ugotovitvah je namreč možno sklepati dvoje: prvič, odgovorni urednik Paprike Mark Žitnik je denar pobasal v svoj žep ali pa sta si nagrado razdelila z mariborskim glasbenikom Domnom Kumrom, kobajagi velikim zmagovalcem letošnje Pesmi poletja; in drugič, denarja sploh ni oziroma ga nikoli ni bilo, kar je Žitnik ves čas natančno vedel in celo načrtoval, javna in pisna obljuba visoke nagrade pa je bila zavajanje nastopajočih glasbenikov in gledalcev pred malimi ekrani, še zlasti tistih, ki so z mobilnimi in stacionarnimi telefoni pošteno glasovali za svoje adute, pri čemer je spet zaslužil Žitnik.


Zagrebčan Damir Gajović, direktor ljubljanskega podjetja Bogart, d.o.o., glavnega pokrovitelja Pesmi poletja, nam je povedal, da plačilo nagrade ni bila poslovna obveznost njegovega podjetja, ampak TV Paprike. Medtem ko je Mark Žitnik ves čas Pesmi poletja trdil drugače (tudi nam po elektronski pošti): nagrado za najboljšo pesem Pesmi poletja po izboru gledalk in gledalcev TV Paprike, bo prispeval generalni pokrovitelj. Gajović nam je še dejal, da so oni svoje obveznosti do Paprike izpolnili, plačilo nagrade, to je 50.000 evrov, pa ni njihova stvar. Čeprav nam Gajović ni hotel zaupati, koliko je njegovo podjetje Bogart plačalo za generalno pokroviteljstvo (šlo naj bi za poslovno skrivnost), naši viri trdijo, da gre za 20 do 30 tisoč evrov, vsota pa naj bi vključevala tudi sponzorstvo ukinjene oddaje Bonboniera. Nekdanja Žitnikova partnerka Ajša Š. Vodnik je za naš portal demantirala govorice, da naj bi prav ona poskrbela za oglaševanje vode Brita, ki jo trži podjetje Bogart. Ajša Š. Vodnik pravi, da z vodo Brita na Papriki nima nič in da Gajovića sploh ne pozna, kar nam je potrdil tudi Gajović.
Žitnik je torej ves čas vedel, da denarja za prvo nagrado Pesmi poletja nikoli ne bo, zato se je moral že vnaprej z nekom dogovoriti, da bo šel z njim v ta goljufivi špil. Po naših informacijah je bila Pesem poletja sumljiva že lani, ko naj bi nagrado v višini 10.000 evrov od Paprike pokasirala skupina Turbo Angels. Aleš Vovk alias Raay, podjetni frontmen Turbo Angels, nam je pred nekaj tedni priznal, da denarja v celoti nikoli niso dobili; menda so prejeli 5 tisoč evrov, drugo polovico pa naj bi jim Žitnik podaril v obliki oglasnega prostora. Tudi takrat so bili mnogi nastopajoči trdno prepričani, da se je Žitnik že vnaprej dogovoril z Raayjem, češ da denarja ne bo, Turbo Angels bodo pobrali festivalsko slavo in dobili pomnoženo predvajanje spotov na Papriki. Podobna zgodba se je očitno odvila tudi letos, ni pa znano, zakaj se je Žitnik odločil za denarno nagrado v tako visokem znesku, ki je nemudoma spodbudila sume. Predvsem zato, ker je Paprika že nekaj mesecev v resni finančni stistki, računi podjetja Privat, d.o.o., ki izdaja program Paprike, so občasno blokirani, Žitnik pa naj bi zaposlenim dolgoval nekaj plač. Prav tako naj bi bil precej denarja dolžan za najemnino prostorov Paprike na Parmovi 52. Pred dvema tednoma je Mobitel Žitniku za nekaj časa izklopil mobilni telefon, na Papriki pa so že pred časom obmolknili tudi stacionarni telefoni. Noter lahko kličete, ven pa zaposleni na Papriki ne morejo telefonirati. Po mnenju poznavalcev estradne scene je Žitnik hotel z visoko nagrado okrepiti svoj vpliv med glasbeniki, čeprav so mnogi že od vsega začetka upravičeno sumili, da bo na Pesmi poletja zmagal Domen Kumer, ki je zadnje čase Žitnikov največji prijatelj. Naši viri trdijo, da sta bila tudi ljubimca, čeprav Žitnik že dlje časa živi z Rokom Strletom, direktorjem TV Paprike. Žitnik in Kumer sta se torej po vsem sodeč dogovorila, da bosta stvar zapakirala v njunem interesu, možno pa je tudi, da sta si nekaj denarja razdelila med seboj. Kumrova kolegica Petra Pečovnik, ki je v duetu s Kumrom zapela pesem Kamasutra, pri teh mahinacijah zagotovo ni imela nobene besede. Njena glasbena kariera je namreč povsem v rokah Domna Kumra. Težava za Žitnika in Kumra pa je v tem, da se bodo po naših informacijah v (ne)plačilo nagrade vpletli davčna uprava, tržna inšpekcija, urad za varstvo potrošnikov in nenazadnje kriminalisti. Zadeva namreč že na daleč smrdi po bizarni poslovni goljufiji.
Mark Žitnik in Domen Kumer naših vprašanj, povezanih z denarno nagrado na Pesmi poletja, nista želela komentirati. Kumer nam je celo odpisal, da postavljamo preveč vprašanj; se mu je pa zapisalo, da "novinarjem že ne bo polagal računov, kdaj in kam gre njegov denar ". Njegov denar, hm, zanimivo?!
Povejmo še, da so bili Žitnik, Kumer in Strle v petek popoldne opaženi v Mariboru, kamor naj bi prišli na sestanek z malim medijskim mogotcem Stojanom Auerjem, ki na prihajajočih parlamentarnih volitvah vodi svojo Listo za pravičnost in razvoj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mark Žitnik Domnom Kumrom Damir Gajović Ajša Š. Vodnik Aleš Vovk Raay Rokom Strletom Petra Pečovnik Stojanom Auerjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

50 tisoč evrov in Pesem poletja je Žitnikova goljufija desetletja