objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 11. september 2008 ob 12:26

V senci Patrie in Pahorjevega švica Golobič in Janković kurita levico
Vsi zanikajo tajno srečanje male koalicije, ki naj bi ljubljanskega župana sforsirala za šefa vlade
2008 Pozareport

Odpri galerijo
Dva dni pred iztekom zadnjega roka za oddajo poslanskih kandidatur naj bi se na strogo tajnem sestanku dobili Gregor Golobič (Zares), Katarina Kresal (LDS), Karl Erjavec (DeSUS) in ljubljanski župan Zoran Janković. Tema: Golobič naj bi predlagal koalicijo omenjenih treh strank, ki bi na volitvah z malo sreče in menda hudim volilnim adutom, imenovanim Janković, lahko osvojila relativno večino in za mandatarja predlagala Jankovića. V tem primeru bi slednji privolil v poslansko kandidaturo pod kapo Zaresa, to je na listi stranke, za katero naj bi Janković prihodnji torek pompozno napovedal, da jo bo na prihajajočih parlamentarnih volitvah tudi volil. Erjavec naj bi se strinjal, ne pa tudi Kresalova, ki naj bi po manjšem sporu sestanek zapustila; in Golobič-Jankovićeva ideja, katere boter naj bi bil nekdanji predsednik države Milan Kučan, je padla v vodo. Vsi akterji so za naš portal sestanek zanikali, govorice o tajnem srečanju in famoznem komplotu pa prihajajo iz vrst Socialnih demokratov.
Toda v senci tajkunov, afere Patria, opaznega zdrsa Socialnih demokratov na večini javnomnenjskih anket in prejkone slabih televizijskih nastopov predsednika SD Boruta Pahorja, se na levici očitno spet nekaj dogaja. Naši viri trdijo, da naj bi trojček Kučan-Golobič-Janković šel v zadnji predvolilni zakulisni napad na Pahorja, katerega cilj naj bi bila inavguracija ljubljanskega župana za mandatarja, če bi zmago na volitvah osvojila levosredinska koalicija plus DeSUS. Po tem scenariju naj bi bil Pahor prisiljen popustiti, če bi znotraj tovrstne koalicije SD sicer dobila relativno večino, toda skupni seštevek poslanskih mandatov Zares + LDS + DeSUS, tako imenovanega malega trojčka, bi bil večji od poslanske skupine SD. V tem primeru bi mali trojček lahko celo preglasoval Pahorja in zahteval mandat Jankovića. Javni pritisk na upokojensko stranko DeSUS, naj tokrat po volitvah vendarle potegne z levico, pa je začel časovno usklajeno izvajati tudi lider Združenja borcev Janez Stanovnik.
Scenarij, da bi Zoran Janković lahko postal mandatar levosredinske vlade, je ljubljanski župan na včerajšnji tiskovni konferenci neposredno razkril celo sam. Na novinarsko vprašanje, ki je bilo menda vnaprej dogovorjeno, ali bi bil mandatar vlade v primeru zmage levosredinske opcije, tokrat ni odgovoril negativno. Še pred časom je namreč Janković trmasto ponavljal, da ga letošnje parlamentarne volitve "ne zanimajo". Povedal je še, da bo, če bo do tega vprašanja prišlo, njegova odločitev izjemno težka. Janković se torej spet vrača v mandatarsko igro, naši viri pa trdijo, da naj bi Janković želel čim prej zapustiti ljubljanski Magistrat, ker menda že ugotavlja, da nekaterih svojih predvolilnih obljub, danih na lokalnih volitvah 2006, pač ne bo mogel izpolniti. Tudi presenetljiva ponudba Jankovićevega družinskega podjetja Electa za nakup deleža Info TV (Damjan Janković in Electa sta namreč oddala ponudbo za nakup 40-odstotnega deleža Info TV, ki ga prodaja družba Triglav Naložbe, Janković pa se z naložbami v medije doslej sploh ni ukvarjal), naj bi bila politično motivirana z Jankovićevim naskokom na državno politiko.
Mimogrede, Janković in Pahor sta se nazadnje srečala prejšnji četrtek dopoldne, na sestanku na Magistratu. Dan prej, v sredo popoldne, pa se je pri Pahorju na vljudnostnem pogovoru oglasil novi ameriški veleposlanik v Sloveniji Yousif Ghafari.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Katarina Kresal karl erjavec zoran janković Milan Kučan janez stanovnik Damjan Janković Yousif Ghafari

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V senci Patrie in Pahorjevega švica Golobič in Janković kurita levico