objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 5. november 2008 ob 07:08

Prometne nesreče: v Janšo se je tip zaletel, Pahor v avtu skoraj zgorel
Nezgodi odhajajočega in bodočega premiera sta se pripetili ob istem času - devetih zvečer
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Janez Janša in njegova zaročenka Urška Bačovnik sta bila v nedeljo udeležena v prometni nesreči, ko sta se okoli devete ure zvečer s svojim avtomobilom, znamke Volvo XC70, vračala s Štajerske. Na križišču pri ljubljanski tovarni Kolinska sta čakala pred semaforjem, potem pa se je v zadnji desni rob odbijača z manjšo hitrostjo nenadoma zaletel mlajši voznik osebnega avtomobila Seat ibiza. Voznik seata naj bi že v križišču neprevidno menjaval vozni pas, pri trčenju v Janšev volvo pa je nastala manjša materialna škoda in na srečo med trčenjem nihče ni bil poškodovan.
Nesrečo je v ponedeljek dopoldne potrdil tudi tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak. Po njegovih navedbah je bil na avtomobilu Janeza Janše odrgnjen zadnji plastični odbijač, medtem ko je bil na avtomobilu povzročitelja poškodovan prednji levi odbijač in počeno steklo levega prednjega žarometa. Oba avtomobila sta ostala tudi normalno vozna, voznik seata pa je takoj priznal krivdo, zato so na bližnjem avtobusnem postajališču udeleženci zgolj ugotovili stanje in izpolnili evropsko poročilo o nezgodi. Hajdinjak je tudi zatrdil, da je "na avtobusnem postajališču, kjer so izpolnjevali obrazec poročila o nezgodi, dogodek spremljala mlajša oseba moškega spola z mobilnim telefonom v roki, ki je potem, ko je bila opažena, prizorišče hitro zapustila". Obenem je Hajdinjak odločno zavrnil namigovanja, da je bil "premier celo vinjen, saj to ne ustreza resničnim dejstvom".

Trženje videoposnetka z nesrečo Janeza Janše in Urške Bačovnik se začelo v noči iz nedelje na ponedeljek, v zgodnjih jutranjih urah (ob 1.59), ko je nam in še nekaterim drugim medijem oseba pod psevdonimom "marko marko" sporočila, da "ima video posnetke od 2.11.2008, ko smo imeli nesrečo z avtomobilom in se zaleteli v vinjenega premiera Janeza Janšo in Urško Bačovnik. Zanima koliko ste pripravljeni odšteti gotovine za odkup omenjenih posnetkov?"
Osebi marko marko smo po elektronski pošti odgovorili, da si moramo videoposnetke najprej ogledati, potrebujemo pa tudi odgovore na naslednja vprašanja: Kje, kdaj in kako se je pripetila nesreča; in še, kako veste, da je bil premier vinjen? Čez nekaj časa smo dobili naslednji odgovor: "Ne mislim dajati nobenih informacij zastonj, ker vem, da lahko ostanem praznih rok. Zanima pa me, koliko dobim, če od spodaj naštetega vse res in imam vse podatke in tudi poročilo o nesreči?" Medtem pa se je med pogajanji že oglasil Valentin Hajdinjak...
Spomnimo: 9. februrja 2005, prav tako okoli devete ure zvečer, sta nenavadno prometno nesrečo doživela tudi bodoči predsednik vlade Borut Pahor in njegova svetovalka Simona Dimic. Ko sta se z neke okrogle mize v Portorožu vračala v Ljubljano, se je tik za predorom Dekani nenadoma vžgal njun avtomobil znamke Renault laguna. Pahor in Simona Dimic sta se iz gorečega avtomobila srečno rešila, vozilo pa je ostalo v nevoznem stanju. Pet let in pol stara laguna je bila v lasti Pahorjeve Združene liste socialnih demokratov, policisti pa so na željo Boruta Pahorja opravili tudi alkotest, ki je pokazal, da je bil Pahor popolnoma trezen. Po mnenju kriminalistov se je avto vnel zaradi napake na motorju in naj ne bi šlo za politični atentat.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Urška Bačovnik Valentin Hajdinjak Borut Pahor simona dimic

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prometne nesreče: v Janšo se je tip zaletel, Pahor v avtu skoraj zgorel