objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 11. november 2008 ob 07:08

Frustrirani bivši urednik Dela Markeš toži Demokracijo zaradi svoje plače
Janez Markeš bi s pomočjo stranke Zares rad postal tudi programski direktor TVS
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Junija letos odstavljeni odgovorni urednik Dela Janez Markeš se je očitno odločil za veliki obračun z nekaterimi svojimi novinarskimi kolegi. Proti tedniku Demokracija, ki sicer velja za neuradno glasilo Janševe SDS, je vložil tožbo zaradi pisanja o njegovi nekdanji uredniški plači, za odškodnino pa zahteva 10.000 evrov. Markeša je iz tira vrgel članek, kjer so med drugim napisali, da naj bi kot odgovorni urednik prejemal 18.000 evrov mesečne plače. Pri tem pa Markeša ne moti, da novinarje, ki mu tako ali drugače niso pogodu, sam primitivno zmerja z "drkopadžijami" in "idioti", svoje patološke frustracije pa stresa celo na priložnostnih okroglih mizah in debatah pred ljubljanskimi študenti.
Se je pa Janez Markeš, ki med novinarsko srenjo velja za študijski primer političnega konvertitstva, začel ozirati za novo službo. Nizka komentatorska plača na Delu (naši viri trdijo, da naj bi imel približno 1200 evrov neto mesečne plače) mu namreč ne zadošča za njegov slog življenja, ki se ga je kot odgovorni urednik hitro navadil; samo za priljubljene kubanske cigare naj bi mesečno porabil okoli 200 evrov. Obenem pa ga muči občutek, da ima premalo vpliva. Po naših informacijah si po obetajoči se zamenjavi sedanjega vodstva želi na RTV Slovenija, mikal pa naj bi ga stolček programskega direktorja TVS. O tem naj bi se že pogovarjal z nekaterimi politiki stranke Zares. Gregor Golobič pa bi na mestu generalnega direktorja menda najraje videl Miho Kovača, profesorja na Filozofski fakulteti, odgovornega urednika slovenske izdaje National Geographica in političnega komentatorja, naklonjenega Zaresu. Spomnimo: Golobič in Markeš sta si spomladi prizadevala, da bi na Delu kot predsednika uprave ustoličila prav Kovača.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Markeš Janševe Gregor Golobič Miho Kovača

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Frustrirani bivši urednik Dela Markeš toži Demokracijo zaradi svoje plače