objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 12. november 2008 ob 05:36

Finančna kriza: odvetnik Senica menda izgubil milijone evrov?!
Drama na Triglavu: Andrej Kocič toži Istrabenz, partner Katarine Kresal naivno investiral kredit
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Zavarovalnica Triglav je včeraj vložila tožbo zoper Istrabenz, ker ni plačal kupnine za Petrolove delnice, tožbeni znesek pa znaša 19,95 milijona evrov, s pripadajočimi zakonskimi zamudnimi obrestmi od 7. januarja dalje. Na Triglavu trdijo, da so ob nedavni uvrstitvi delnic na borzo decembra lani "nepreklicno in brezpogojno sprejeli zavezujočo ponudbo Istrabenza z dne 2. oktobra 2007 za nakup Petrolovih delnic v skupni višini 19,95 milijona evrov". Tako je prišlo do sklenitve prodajne pogodbe, po kateri je Zavarovalnica Triglav navedene delnice prodala, Istrabenz pa kupil – čemur pa slednji oporeka. Zavarovalnica Triglav naj bi potem Istrabenz večkrat pozvala k izpolnitvi pogodbe. Za koliko delnic gre in po kakšni ceni naj bi jih prodali Istrabenzu, pa uprava Zavarovalnice Triglav, s predsednikom uprave Andrejem Kocičem na čelu, včeraj ni hotela razkriti.
V povezavi s Triglavom in globalno finančno krizo pa naj bi precej denarja (šlo naj bi celo za več milijonov evrov!) izgubil tudi razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica, življenjski sopotnik predsednice LDS in bodoče ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal. Naši viri trdijo, da je Senica, ki sicer upravičeno velja za enega izmed najbogatejših slovenskih odvetnikov, julija lani v Novi Ljubljanski banki dvignil 14 milijonov evrov kredita, denar pa naj bi naložil predvsem v delnice Zavarovalnice Triglav. Ob izbruhu finančne krize naj bi naloženi denar na hitro poskušal dobiti nazaj; menda naj bi prepričeval Marjana Kramarja, predsednika uprave NLB, in Matjaža Gantarja, prvega človeka KD Group (zlobneži pravijo, da je kar letal od enega do drugega), naj odkupita njegove delnice. Kljub temu, da naj bi ponujal celo političnolobistične usluge, je ostal praznih rok.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrejem Kocičem miro senica Katarine Kresal Marjana Kramarja Matjaža Gantarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Finančna kriza: odvetnik Senica menda izgubil milijone evrov?!