objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 4. december 2008 ob 10:55

Pahor namesto Jerce Legan in Melite Župevc iz naftalina potegnil Stabejevo
Socialni demokrati spet vijejo roke: vlada za direktorico urada za informiranje postavlja veleposlanico Veroniko Stabej, nekdanjo tiskovno predstavnico Janeza Drnovška in Dimitrija Rupla
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Borut Pahor je potegnil še eno intrigantno kadrovsko potezo. Njegova vlada bo na današnji seji za novo direktorico urada za informiranje imenovala nekdanjo veleposlanico v Kanadi Veroniko Stabej, namesto Anžeta Logarja, ki je bil direktor urada v mandatu vlade Janeza Janše. Veronika Stabej je bila pred leti tiskovna predstavnica pokojnega predsednika vlade Janeza Drnovška in je veljala za eno od njegovih "glavnih žensk". K Janezu Drnovšku je prišla s poslovne šole Danice Purg na Brdu, od Drnovška pa je odšla za diplomatko najprej v Francijo in potem v Kanado. Po vrnitvi iz Kanade je nastopila službo kot (Pozor!) tiskovna predstavnica ministrstva za zunanje zadeve oziroma tedanjega ministra Dimitrija Rupla, toda v Janšinem mandatu naj bi pri Ruplu padla v nemilost. Veronika Stabej je zaposlena na MZZ in je slovenska predstavnica v Euromedu. Pahorjeva odločitev za Veroniko Stabej, ki sicer ni članica nobene stranke, po logiki dela z Janezom Drnovškom pa je bila blizu LDS, je znova pretresla Socialne demokrate. Pahorju nekateri namreč očitajo, da na Gregorčičevo (torej v vladne sobane) ne črpa kadrov iz vrst SD (Stabejevo pa naj bi potegnil dobesedno iz naftalina), medtem ko naši viri blizu Pahorja trdijo, da novi predsednik vlade samo uresničuje svoje predvolilne obljube, da ne bo kadroval po izrazito strankarskem ključu.Med kandidatkami za direktorico urada za informiranje sta se omenjali vsaj še dve dami – novopečena poslanka Socialnih demokratov Melita Župevc, nekdanja tiskovna predstavnica SD, ki je na torkovi seji poslanske skupine SD Pahorja ostro napadla zaradi šokantnega imenovanja Dimitrija Rupla, in Jerca Legan, magistra antropologije in nova intimna spremljevalka generalnega sekretarja vlade, Milana M. Cvikla. Mimogrede, imenovanje Veronike Stabej je v torek dopoldne požegnala vladna komisija za administrativne in kadrovske zadeve, ki jo vodi Cvikl. Medtem pa se tiskovni predstavnik Socialnih demokratov Sebastjan Jeretič pripravlja na, zanimivo, ustanovitev svoje zasebne agencije za svetovanje na področju stikov z javnostmi in lobiranja.
Najbolj znani in razvpiti direktorici urada za informiranje sta bili Marta Aaron Kos in Alja Brglez (po novem je noseča s podjetnikom Jurijem Schollmayerjem), na šefovskem stolčku urada pa se je grel tudi nekdanji novinar in zdajšnji lobist Mile Šetinc.
Za razliko od Pahorja pa strankarskih pomislekov pri kadrovanju svetovalcev nimata predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ter predsednik Zaresa in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič. Slednji je za svojo tiskovno predstavnico na ministrstvu imenoval Tino Hrastnik, dozdajšnjo tiskovno predstavnico stranke Zares; dozdajšnja tiskovna predstavnica LDS Petra Škofic pa bo postala tiskovna predstavnica MNZ. Na ministrstvo za notranje zadeve se v vlogi posebnega svetovalca ministrice po naših informacijah seli tudi Matija Sevšek, eden od nekdanjih vodilnih uslužbencev oglaševalske, piarovske in lobistične agencije Pristop, ki je Kresalovi svetoval tudi med predvolilno kampanjo.
Borut Pahor pa medtem še vedno išče novega tiskovnega predstavnika vlade. Ponudbo predsednika vlade sta doslej zavrnila tiskovni predstavnik Janševe vlade Valentin Hajdinjak, "zaradi različnih razlogov" (Hajdinjak tudi ni več zaposlen v državni upravi), in bivši novinar Pop TV Tomaž Bračko, ki je postal programski direktor Info TV. Svetovalec za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade Rok Srakar pravi, da bodo novega tiskovnega predstavnika vlade izbrali "v bližnji prihodnosti".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Veroniko Stabej Anžeta Logarja Janeza Janše Janeza Drnovška Danice Purg Dimitrija Rupla Melita Župevc Jerca Legan Milana M. Cvikla Sebastjan Jeretič Marta Aaron Kos Alja Brglez Jurijem Schollmayerjem Mile Šetinc Katarina Kresal Gregor Golobič Tino Hrastnik Petra Škofic matija sevšek Valentin Hajdinjak Tomaž Bračko Rok Srakar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor namesto Jerce Legan in Melite Župevc iz naftalina potegnil Stabejevo