objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 5. december 2008 ob 07:06

Andreja Rusa pretepli zaradi džamije, pisatelj Peter Božič pozna napadalca!
Ekskluzivno: sredi belega dne pred parlamentom pretepeni podpredsednik stranke Zares in državni svetnik naj bi jo skupil pod pestmi agresivnega nasprotnika gradnje džamije v Ljubljani
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Napad na Andreja Rusa, podpredsednika stranke Zares in državnega svetnika, se je zgodil v sredo zgodaj popoldne, na parkirišču ob Trgu republike, tik pred parlamentom, ko je Rus v spremstvu dveh gospa zapuščal sejo komisije državnega sveta za mednarodno dejavnost.
Moški srednih let, star okoli 35 let, ki ga še vedno išče policija, se je za Rusom zadrl "Gospod", nato prišel do njega in ga brez besed večkrat udaril. "Ko sem se mu izmuznil, me je dohitel, podrl na tla in tolkel naprej, nato pa stekel stran, ne da bi pobral nov telefon in denarnico, ki sta mi pri tem padla iz žepa," pravi Rus. Po oblačilih, poraščenosti in pričeski naj bi spominjal na brezdomca (oblečen je bil v bundo ali jakno oranžne in umazano bele barve s sivim trakom), toda Rus trdi, da pozna veliko brezdomcev, ki se zadržujejo blizu državnega zbora, tega moškega pa še ni videl nikoli v življenju. Andrej Rus tudi upa, da "ne gre za politično ozadje". S pretepenim Rusom, ki bo v ljubljanskem Kliničnem centru na zdravljenju ostal vsaj še do konca tega tedna, je v stalnih stikih preko SMS-sporočil tudi predsednik Zaresa in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.

Pretep Andreja Rusa pa je naključno videl tudi Peter Božič, znan slovenski pisatelj, publicist, član stranke Zares in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića. Po naših informacijah Božič pozna pretepača, šlo pa naj bi za znanega in agresivnega nasprotnika gradnje džamije v Ljubljani. Peter Božič včeraj zvečer o napadu na Rusa ni želel govoriti, saj pravi, da to preiskuje policija.
Fizični napadi na slovenske politike so sicer razmeroma redki. Spomnimo: pred leti so se tako lotili dveh poslancev LDS, Toneta Anderliča in Igorja Omerze. Tudi slednjega, zanimivo, so se lotili pred Maximarketom. Andrej Rus sicer velja za enega od ideologov Golobičeve stranke in zagovornika gradnje džamije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Rusa Gregor Golobič Peter Božič Toneta Anderliča Igorja Omerze

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andreja Rusa pretepli zaradi džamije, pisatelj Peter Božič pozna napadalca!