objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 5. december 2008 ob 07:06

Andreja Rusa pretepli zaradi džamije, pisatelj Peter Božič pozna napadalca!
Ekskluzivno: sredi belega dne pred parlamentom pretepeni podpredsednik stranke Zares in državni svetnik naj bi jo skupil pod pestmi agresivnega nasprotnika gradnje džamije v Ljubljani
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Napad na Andreja Rusa, podpredsednika stranke Zares in državnega svetnika, se je zgodil v sredo zgodaj popoldne, na parkirišču ob Trgu republike, tik pred parlamentom, ko je Rus v spremstvu dveh gospa zapuščal sejo komisije državnega sveta za mednarodno dejavnost.
Moški srednih let, star okoli 35 let, ki ga še vedno išče policija, se je za Rusom zadrl "Gospod", nato prišel do njega in ga brez besed večkrat udaril. "Ko sem se mu izmuznil, me je dohitel, podrl na tla in tolkel naprej, nato pa stekel stran, ne da bi pobral nov telefon in denarnico, ki sta mi pri tem padla iz žepa," pravi Rus. Po oblačilih, poraščenosti in pričeski naj bi spominjal na brezdomca (oblečen je bil v bundo ali jakno oranžne in umazano bele barve s sivim trakom), toda Rus trdi, da pozna veliko brezdomcev, ki se zadržujejo blizu državnega zbora, tega moškega pa še ni videl nikoli v življenju. Andrej Rus tudi upa, da "ne gre za politično ozadje". S pretepenim Rusom, ki bo v ljubljanskem Kliničnem centru na zdravljenju ostal vsaj še do konca tega tedna, je v stalnih stikih preko SMS-sporočil tudi predsednik Zaresa in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.

Pretep Andreja Rusa pa je naključno videl tudi Peter Božič, znan slovenski pisatelj, publicist, član stranke Zares in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića. Po naših informacijah Božič pozna pretepača, šlo pa naj bi za znanega in agresivnega nasprotnika gradnje džamije v Ljubljani. Peter Božič včeraj zvečer o napadu na Rusa ni želel govoriti, saj pravi, da to preiskuje policija.
Fizični napadi na slovenske politike so sicer razmeroma redki. Spomnimo: pred leti so se tako lotili dveh poslancev LDS, Toneta Anderliča in Igorja Omerze. Tudi slednjega, zanimivo, so se lotili pred Maximarketom. Andrej Rus sicer velja za enega od ideologov Golobičeve stranke in zagovornika gradnje džamije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Rusa Gregor Golobič Peter Božič Toneta Anderliča Igorja Omerze

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andreja Rusa pretepli zaradi džamije, pisatelj Peter Božič pozna napadalca!