objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 12. december 2008 ob 13:15

Borut Pahor zahteve po svojem odstopu ne komentira
Člani predsedstva občinskega odbora Socialnih demokratov iz Trebnjega zahtevajo odstop Boruta Pahorja z mesta predsednika SD
2008 Pozareport

Odpri galerijo

V posebnem pismu, ki ga je občinski odbor SD Trebnje zaradi nezadovoljstva z imenovanjem Dimitrija Rupla za premierjevega posebnega odposlanca poslal predsedniku stranke in vlade Borutu Pahorju (pismo je celoti objavljeno na Redbooku, posebni spletni strani Socialnih demokratov), trebanjski Socialni demokrati zahtevajo Pahorjev odstop z mesta predsednika stranke. Predsedstvo občinskega odbora SD Trebnje je namreč Pahorju že pred desetimi dnevi poslalo pismo, v katerem ga je zaprosilo za pojasnila glede Ruplovega imenovanja. O tem pismu smo na našem portalu že poročali. Ker po desetih dneh niso prejeli nikakršnega odgovora, so se odločili, da pismo, ki so ga podpisali vsi člani predsedstva, v celoti predstavijo tudi slovenski javnosti.
Trebanjski Socialni demokrati so v pismu spomnili na geslo SD pred letošnjimi volitvami: Odgovornost za spremembe. "Toda ali je sprememba Dimitrij Rupel, človek, ki ponazarja vse tisto, proti čemur je stranka SD delovala v preteklosti?" Pri Ruplu je Pahor po njihovem mnenju sklenil "gnil kompromis, ki se bo maščeval prej ali pa pozneje". Ugotavljajo tudi, da so v SD že prvi mesec po zmagi na volitvah začeli s politiko, za katero je Pahor obljubljal, da je ne bo več. Zato so Pahorja pozvali, naj jim pojasni, ali je stranka spremenila svoj program ter svoja stališča, ki jih je zapisala v oceni stanja pred volitvami in alternativnem vladnem programu. "Če je temu tako, se ti opravičujemo, če pa temu ni tako, menimo, da je situacija zrela za to, da odstopiš kot predsednik SD," so še zapisali v pismu Pahorju. "Ni namreč rešitev, da bi iz stranke izstopili mi, kajti socialna demokracija je široko gibanje in čeprav si ti najbolj zaslužen za zmago na volitvah, moraš vedeti, da brez široke podpore ne bi uspel," so prepričani Socialni demokrati iz Trebnjega.
Predsednik vlade Borut Pahor, ki je včeraj zjutraj odpotoval v Bruselj na zasedanje evropskega vrha, pa nam je sporočil, da pisma iz Trebnjega ne bo komentiral.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dimitrija Rupla Borutu Pahorju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Borut Pahor zahteve po svojem odstopu ne komentira