objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 12. december 2008 ob 13:15

Borut Pahor zahteve po svojem odstopu ne komentira
Člani predsedstva občinskega odbora Socialnih demokratov iz Trebnjega zahtevajo odstop Boruta Pahorja z mesta predsednika SD
2008 Pozareport

Odpri galerijo

V posebnem pismu, ki ga je občinski odbor SD Trebnje zaradi nezadovoljstva z imenovanjem Dimitrija Rupla za premierjevega posebnega odposlanca poslal predsedniku stranke in vlade Borutu Pahorju (pismo je celoti objavljeno na Redbooku, posebni spletni strani Socialnih demokratov), trebanjski Socialni demokrati zahtevajo Pahorjev odstop z mesta predsednika stranke. Predsedstvo občinskega odbora SD Trebnje je namreč Pahorju že pred desetimi dnevi poslalo pismo, v katerem ga je zaprosilo za pojasnila glede Ruplovega imenovanja. O tem pismu smo na našem portalu že poročali. Ker po desetih dneh niso prejeli nikakršnega odgovora, so se odločili, da pismo, ki so ga podpisali vsi člani predsedstva, v celoti predstavijo tudi slovenski javnosti.
Trebanjski Socialni demokrati so v pismu spomnili na geslo SD pred letošnjimi volitvami: Odgovornost za spremembe. "Toda ali je sprememba Dimitrij Rupel, človek, ki ponazarja vse tisto, proti čemur je stranka SD delovala v preteklosti?" Pri Ruplu je Pahor po njihovem mnenju sklenil "gnil kompromis, ki se bo maščeval prej ali pa pozneje". Ugotavljajo tudi, da so v SD že prvi mesec po zmagi na volitvah začeli s politiko, za katero je Pahor obljubljal, da je ne bo več. Zato so Pahorja pozvali, naj jim pojasni, ali je stranka spremenila svoj program ter svoja stališča, ki jih je zapisala v oceni stanja pred volitvami in alternativnem vladnem programu. "Če je temu tako, se ti opravičujemo, če pa temu ni tako, menimo, da je situacija zrela za to, da odstopiš kot predsednik SD," so še zapisali v pismu Pahorju. "Ni namreč rešitev, da bi iz stranke izstopili mi, kajti socialna demokracija je široko gibanje in čeprav si ti najbolj zaslužen za zmago na volitvah, moraš vedeti, da brez široke podpore ne bi uspel," so prepričani Socialni demokrati iz Trebnjega.
Predsednik vlade Borut Pahor, ki je včeraj zjutraj odpotoval v Bruselj na zasedanje evropskega vrha, pa nam je sporočil, da pisma iz Trebnjega ne bo komentiral.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dimitrija Rupla Borutu Pahorju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Borut Pahor zahteve po svojem odstopu ne komentira