objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 16. december 2008 ob 10:14

Socialni demokrati: Golobič in Lahovnik naj se zmenita, kaj hočeta!
Petkovo imenovanje Draška Veselinoviča za novega predsednika uprave NLB spet pod vprašajem; na sobotnem posvetu vlade v casual oblekah proti Veselinoviču ministra Gaspari in Lahovnik
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Imenovanje direktorja Deželne banke in nesojenega poslanca Draška Veselinoviča za novega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke, kar naj bi člani nadzornega sveta NLB opravili na v petek sklicani seji, je spet pod vprašanjem, trdijo naši viri blizu predsednika vlade Boruta Pahorja. Dokončnega dogovora o tem na vladi še ni (imenovanje Veselinoviča forsira LDS, kar zadeva Socialne demokrate, naj ne bi imeli ničesar proti, čeprav naj bi proti Veselinoviču iz ozadja rovaril Tone Rop; menda zato, ker se mu enostavno "zdi za malo", da bi Draško vodil NLB), zaostrilo pa se je na sobotnem posvetu vlade (času primerno so se ministri in ministrice pojavili v casual oblekah), ko sta se proti imenovanju Veselinoviča izrekla minister za evropske zadeve in razvoj Mitja Gaspari ter minister za gospodarstvo Matej Lahovnik. Po naših informacijah glede Veselinovičeve kandidature ni enotnega mnenja tudi v stranki Zares, predvsem med Lahovnikom in predsednikom Zares ter ministrom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorjem Golobičem. Golobič je Veselinoviču menda bolj naklonjen kot Lahovnik; toda po mnenju naših virov se ponavlja zgodba o nedavnem vladnem imenovanju novih članov nadzornega sveta Elesa, kjer Golobič menda ni vedel, koga vse bo predlagal Lahovnik. Če bo torej imenovanje Draška Veselinoviča v petek prestavljeno, bo to zaradi stranke Zares, saj se morata Golobiča in Lahovnik najprej dogovoriti, kaj bi sploh rada in kakšno je stališče Zares, trdijo naši viri iz vrst Socialnih demokratov.

Mimogrede, Golobiča včeraj ni bilo na sejo vladne krizne skupine za pripravo ukrepov zoper gospodarsko krizo. Prišli so Mitja Gaspari, minister za finance Franc Križanič in Lahovnik, poleg Golobiča pa je manjkal tudi Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve. Zakaj Golobiča ni bilo, menda ni vedel niti Borut Pahor.
Na ministrstvu za finance pa naj bi bili danes zaslišani trije kandidati za vodenje NLB: Veselinovič, France Arhar, direktor slovenske Unicredit banke, in Matej Narat, član uprave NLB. Arhar in Narat za imenovanje sicer – po naših informacijah –  nimata tako rekoč nobenih možnosti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draška Veselinoviča Boruta Pahorja Tone Rop Mitja Gaspari Matej Lahovnik Franc Križanič Ivan Svetlik france arhar Matej Narat

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Socialni demokrati: Golobič in Lahovnik naj se zmenita, kaj hočeta!