objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 19. december 2008 ob 07:18

Drama na STA: novinar Šuštaršič s pretepom grozil dvema urednikoma!
Marjana Kristan se hvali, da bo zamenjala Alenko Paulin, ker ima na vladi zveze
2008 Pozareport

Odpri galerijo


Na Slovenski tiskovni agenciji spet divja vojna. Miha Šuštaršič, razvpiti vodja zastopstva uredništva STA in novinar v zunanjepolitični redakciji, ter Vesna Rojko, predsednica sindikata novinarjev STA, sta predsedniku vlade Borutu Pahorju poslala pismo, v katerem ga pozivata, naj kot "predstavnik lastnika STA preuči razmere na STA in z vso resnostjo obravnava zadnje ukrepe uprave pod vodstvom Alenke Katarine Paulin". Pismo objavljamo v celoti (glej faksimile), medtem pa se zakulisna dogajanja okoli pisma na tiskovni agenciji približujejo vrelišču.
Nenavadno, celo bizarno je, da predstavnika novinarjev STA pisno pozivata predsednika vlade, naj se opredeli do tako konkretnih poslovnih zadev tiskovne agencije, kot so lokacije dopisnikov in število honorarnih sodelavcev; predvsem pa je čudno, da sta Rojkova in Šuštaršič pismo, ki sta ga Pahorju kobajagi poslala v imenu novinarjev, pred istimi novinarji nonšalantno skrila. Obenem pa očitno poskrbela, da so pismo nemudoma dobili novinarji časnika Dnevnik (tednik Mag je pismo Pahorju prejšnji teden celo vnaprej napovedal), ki so Pahorja takoj vprašali, kaj bo naredil. Premier je odgovoril, da pisma še ni prebral. V kabinetu predsednika vlade so nam tudi včeraj neuradno zagotovili, da Pahor pisma še vedno ni utegnil prebrati zaradi obilice drugega dela.
Šuštaršič je v posebnem dopisu novinarjem STA le skrivnostno sporočil, da je skupaj z Rojkovo pismo poslal in v nekaj stavkih povzel vsebino pisma. Zapisal je tudi, da "vsebine pisma zaenkrat ne mislimo razkriti, saj bi to lahko povzročilo kontraučinek". Kljub temu sta Šuštaršič in Rojkova poskrbela, da so ga dobili na Dnevniku. Novinarji STA so se s pismom lahko seznanili šele potem, ko jim ga je – namesto Šuštaršiča in Rojkove – poslala direktorica Alenka Paulin. Ko je Borut Meško, odgovorni urednik STA, Šuštaršiča pozval, naj trditve v pismu podkrepi s konkretnimi dokazi, pa je skoraj prišlo do pretepa. Miha Šuštaršič, ki Boruta Meška menda neverjetno sovraži, je z odgovornim urednikom namreč hotel kar fizično obračunati.
Neverjetno, ampak to ni prvi poskus pretepanja, ki si ga je privoščil Šuštaršič. Pred nekaj meseci je namreč hotel nasilno obračunati z urednikom notranje politike Urošem Urbanijo. Fizično je grozil tudi namestniku direktorice Robertu Gorniku, pred tem pa grobo vdrl v njegovo pisarno. Ko mu je postalo jasno, da bi ga zaradi nasilništva lahko Paulinova vrgla iz službe, je na sestanek z direktorico prišel v družbi odvetnice Tanje Bohl iz družbe Ulčar & partnerji in Paulinovi obljubil, da tega ne bo več počel (?!). Miha Šuštaršič se po septembrskih parlamentarnih volitvah sklicuje tudi na svoj politični pedigre hvali se, da je bil v študentskih časih aktivist Mladega foruma, pomladka Socialnih demokratov, kar naj bi mu zdaj pomagalo pri obračunih znotraj Slovenske tiskovne agencije.
Po naših informacijah je pri nastajanju pisma sodelovala tudi urednica dopisništva in fotodeska STA Marjana Kristan, ki se menda že vidi na stolčku nove direktorice. Kristanova je osebna prijateljica Mateje Babič, namestnice odgovorne urednice tednika Mag, ki zadnjih nekaj tednov podrobno piše o dogajanjih na STA in sesuva Alenko Paulin. Marjana Kristan se naokoli hvali, da ima zveze v Pahorjevi vladi in da bo prav ona zamenjala Paulinovo. Pri tem je zanimivo, da naj bi Alenka Paulin pred letom in pol Kristanovi celo ponudila mesto urednice notranjepolitične redakcije, za katerega pa se Kristanova ni odločila. Menda zato, ker je preveč dela, kar pa Kristanovi ne diši, trdijo naši viri.
Po naših informacijah naj bi se jutri dopoldne sestali Alenka Paulin in Veronika Stabej, vršilka dolžnosti direktorja urada za informiranje. Toda sestanek je bil dogovorjen že pred famoznim pismom. Iz kabineta predsednika vlade pa smo neuradno izvedeli, da se bo s Paulinovo najverjetneje srečal tudi Pahor, ki po aferi in razrešitvi Anžeta Logarja, nekdanjega direktorja urada za informiranje, menda ne želi več nasedati kadrovskim informacijam iz tretje roke …
Predsedniku vlade Borutu Pahorju pa je včeraj pisal tudi Aleš Kocjan, vodja predstavništva Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) na STA. Njegovo pismo je v celoti objavljeno v rubriki Forum.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miha Šuštaršič Vesna Rojko Borutu Pahorju Alenke Katarine Paulin Borut Meško Urošem Urbanijo Robertu Gorniku Tanje Bohl Marjana Kristan Mateje Babič Veronika Stabej Anžeta Logarja Aleš Kocjan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drama na STA: novinar Šuštaršič s pretepom grozil dvema urednikoma!