objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 29. december 2008 ob 09:30

Šefica Name Trebušakova zloglasni Global odpira šele marca 2009!
Odprtje prenovljenega kluba nad Namo se vleče in vleče. Matjaž Gantar bi tam najraje imel pisarno, ambiciozna Bernarda Trebušak pa je pristala celo med kandidatkami za Janino Slovenko leta
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Konec maja je predsednica uprave ljubljanske Name Bernarda Trebušak podpisala pogodbo s podjetjem Industrija zabave d. o. o., ki je postalo novi najemnik zloglasnega kluba Global. Jones Petek in partnerji iz Industrije zabave (med drugim furajo trenutno najbolj znano ljubljansko diskoteko InBox) naj bi klub nad Namo popolnoma prenovili in ga pod novim imenom On the top of The Benetton odprli na začetku decembra, toda stvar se je očitno zapletla. Novi Global je namreč še vedno zaprt, informacije o tem, kaj se dogaja, pa so hudo različne – odvisno predvsem od tega, od kod prihajajo.
Naši viri blizu Name in Bernarde Trebušak trdijo, da so se fantje iz InBoxa pri projektu novega Globala zainvestirali (spomnimo: v prenovo kluba so nameravali vložiti 250.000 evrov, odprtje lokala, sprva predvideno že v mesecu septembru, pa naj bi počastila modni kreator Giorgio Armani ali legendarni nekdanji košarkarski as lige NBA Michael Jordan); bančni kredit, ki naj bi ga dobili pri ljubljanski Hypo Alpe–Adria Bank, pa naj bi zaradi globalne finančne krize obvisel v zraku. Viri blizu Jonesa Petka pa pravijo, da jim Trebušakova vsiljuje točno določene, "svoje", gradbene izvajalce, menda tiste, ki so opravili nedavno prenovo Namine delikatese. Za nameček naj bi Matjaž Gantar, prvi človek KD Group, drugega največjega lastnika Name (poleg Zavarovalnice Triglav), Trebušakovo nagovarjal, naj se odreče lokalu in prostore na vrhu Name prepusti KD Group; tam bi si Matjaž Gantar menda najraje uredil mega luksuzno pisarno.

Po zadnjih informacijah so pred nekaj dnevi Trebušakova in partnerji podjetja Industrija zabave vendarle dosegli nov dogovor o odprtju prenovljenega Globala, ki naj bi – po zadnji verziji – začel delovati sredi marca 2009. Najemnine za lokal, ki znaša fantastičnih 25.000 evrov mesečno, pa Industriji zabave do odprtja kluba ni potrebno plačevati. Za medijsko promocijo lokala so najeli Propiar, znano ljubljansko agencijo za odnose z javnostmi, ki jo vodi Nina Tomažin. Za svojo osebno promocijo pa je dodatno poskrbela Bernarda Trebušak. Ne samo, da ji je nadzorni svet Name mandat predsednice uprave pred kratkim podaljšal za pet let, prebila se je celo med deset kandidatk za Slovenko leta 2008, ki jo tradicionalno izbirajo bralke revije Jana. Kako se je Trebušakovi uspelo prebiti med kandidatke (denimo ob plavalki Sari Isakovič), ni jasno skoraj nikomur; znana novinarka Jane Petra Kancler, ki je hkrati urednica revije Nama magazin, pa je že zanikala, da bi lobirala za njeno kandidaturo.
Mimogrede, tragični dogodki okoli starega Globala, smrt 20-letnega Gorazda Čamernika in enormni zaslužki prejšnjega najemnika Globala, razvpitega gostinca Tuga Staryja, s katerim Trebušakova – kljub stalnim incidentom – ni pravočasno prekinila pogodbe, šefici Name pri kandidaturi za Slovenko leta zagotovo ne gredo na roko. Za glavno lobistko neverjetno ambiciozne Bernarde Trebušak sicer velja ljubljanska odvetnica Carmen Dobnik; po drugi strani pa Trebušakova menda ničesar ne naredi brez vednosti in nasveta Dobnikove, ki je dokaj vplivna med ljubljanskimi rotarijci in člani združenja mladih poslovnežev Yes.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bernarda Trebušak Jones Petek Giorgio Armani Michael Jordan Matjaž Gantar Nina Tomažin Sari Isakovič Petra Kancler Gorazda Čamernika Tuga Staryja Carmen Dobnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šefica Name Trebušakova zloglasni Global odpira šele marca 2009!