objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 31. december 2008 ob 08:39

Urednik Slovenskih novic ljubico ovadil policiji, ker mu je sesula BMW!
Delo pretresa afera med Rokom Šinkovcem in športno novinarko Sašo Verčič
2008 Pozareport

Odpri galerijo


V senci nedavne uvedbe enotirne uprave družbe Delo, kjer je vajeti največjega slovenskega založniškega podjetja v roke tudi formalno prevzela nekdanja razvpita državna sekretarka Andrijana Starina Kosem, dosedanja predsednica nadzornega sveta, Delovo stolpnico, imenovano Črna vdova, pretresa še ena afera. V glavnih vlogah nastopata novopečeni urednik Slovenskih novic Rok Šinkovc, znan kot nekdanji tiskovni predstavnik Nogometne zveze Slovenije in odgovorni urednik propadlega športnega časnika As (športni dnevnik As je septembra 2005 diletantsko izumil bivši predsednik uprave Dela Tomaž Perovič, na uredniški stolček posadil Šinkovca, časnik pa je klavrno propadel že decembra istega leta), in Saša Verčič, novinarka športne redakcije Dela.
Šinkovc in Verčičeva sta (bila) dolgoletna ljubimca in Verčičeva je bila ena redkih, ki je z Rokom Šinkovcem iz športne redakcije Dela prestopila v časopis As. Njuna intimna zveza pa se je zakomplicirala ob letošnjem rojstvu dvojčic Z. in E., v zakonu Roka Šinkovca in žene Jasne. Začela se je drama: Šinkovc je rojstvo hčerkic na veliko razbobnal v medijih (med drugim je pojasnjeval, da Jasna leta in leta ni mogla zanositi, zato sta se odločila za umetno oploditev), z Verčičevo pa očitno ni hotel več prijateljevati. Novinarka in dolgoletna ljubica Saša je izgubila živce in Šinkovca začela kobajagi nadlegovati po službenem telefonu; ker je šlo za službeni telefon, je zadeva prekoračila meje zasebnosti, trdijo naši viri iz Delove stolpnice. Šinkovc naj bi dobival na desetine SMS-sporočil, menda tudi z grozilno vsebino, zato se je odločil temu narediti konec. Toda ni se pogovoril z Verčičevo, ampak je od šefa tehnične službe Dela enostavno zahteval, naj Verčičevi odvzamejo mobilni telefon. Ker je šlo za službeni aparat, se je tehnična služba Dela logično obrnila na Francija Božiča, športnega urednika in nadrejenega Verčičevi; Božič pa se je odločil, da Verčičeva službeni telefon lahko obdrži. Je pa zahteva Roka Šinkovca tako razjezila Sašo Verčič, da je na službenem parkirišču ob Delovi stavbi s ključem nekajkrat podrgnila Šinkovčev avto znamke BMW. Zdaj je popenil Šinkovc in bivšo ljubico Verčičevo kazensko ovadil na Policijsko upravo Ljubljana.
In kaj so storili policisti? Po službeni dolžnosti so prišli v Delovo stolpnico zaslišati Verčičevo; škandal je tako dobil nove, celo represivne dimenzije.
Rok Šinkovc se je po prenehanju izhajanja Delovega brezplačnika Total Tedna, kjer je bil novinar, zaposlil na Slovenskih novicah, kot urednik, ki naj bi dežural ob vikendih. Po naših informacijah ga je na Slovenske novice sforsirala njegova prijateljica Patricija Šašek, namestnica odgovornega urednika Novic Marjana Bauerja, ob pomoči Andrijane Starina Kosem. Šinkovc in Šaškova se redno dobivata v Delovem bifeju, Šinkovc pa naj bi naokoli razlagal, da bo na uredniškem mestu slej ko prej zamenjal Bauerja. Slednji naj bi sicer pred nekaj dnevi podpisal novo enoletno pogodbo, toda Šinkovc trdi, da bo Bauer letel že po treh mesecih. Šinkovca na Slovenskih novicah sicer ne marajo; pred nekaj leti so celo objavili zgodbo, da se je Šinkovc ukvarjal s preprodajo vstopnic za mednarodne nogometne tekme v Nemčiji in celo zažigal izvode Slovenskih novic. Poleg tega, trdijo naši viri iz uredništva Slovenskih novic, je Rok Šinkovc kot urednik popolnoma nesposoben.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrijana Starina Kosem Rok Šinkovc Tomaž Perovič Saša Verčič Z. e Jasne Francija Božiča Patricija Šašek Marjana Bauerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Urednik Slovenskih novic ljubico ovadil policiji, ker mu je sesula BMW!