objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 4. januar 2008 ob 08:18

Damjanić od Janše zahteva 20.000 evrov odškodnine
Premier je fasal dve tožbi zaradi izjav, da je Ninamedia podaljšana roka Gregorja Golobiča
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Kot smo na našem portalu poročali sredi decembra, da namerava Agencija za merjenje javnega mnenja Ninamedia, ki jo vodi Nikola Damjanić, tožiti predsednika vlade Janeza Janšo, se je tudi zgodilo. Potem ko je slednji v intervjuju za časopis Večer dejal, da je Ninamedia podaljšana roka predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča, je omenjena družba konec prejšnjega leta prek pisarne ljubljanskega odvetnika Stojana Zdolška zoper premiera vložila dve tožbi. In sicer odškodninsko na Okrožno sodišče v Ljubljani, v kateri zahtevajo plačilo 20.000 evrov ter objavo sodbe v časnikih Večer in Delo; kazensko pa na mariborsko okrožno sodišče, Janši pa očitajo storitev kaznivega dejanja obrekovanja in razžalitve.


"Ne obremenjujemo se z javnomnenjskimi raziskavami leto dni pred parlamentarnimi volitvami. Preveč je drugega dela. Imamo tudi izkušnjo, ko je po vseh časopisnih javnomnenjskih raziskavah, objavljenih septembra 2004, torej mesec pred parlamentarnimi volitvami, LDS imela dvakrat boljši rezultat kot SDS. Še dva tedna pred volitvami so v Ninamedii napovedali njeno prepričljivo zmago, pa smo na volitvah vseeno zmagali. Ninamedia, ki je nekakšna hišna služba Gregorja Golobiča, in njej podobne agencije z objavljanjem anket predvsem v Dnevniku in vzporedno na Pop TV javnega mnenja ne merijo, ampak ga skušajo ustvarjati. Zato jim ne zaupajte. Še najmanj takrat, ko vam kažejo veliko," je izjava, zaradi katere je premier fasal tožbo. Damjanića pa so zmotile tudi Janševe besede: "Dodatno jih (SD; op. tožnika) motivirajo njihove javnomnenjske ankete, ki so verjetno podobno kot Večerova zaznale padec SD. Sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo."
Že decembra je dolgoletni prvi mož Ninamedie Damjanić dejal, da se mora premier zavedati, kaj govori, zato od njega tudi ni zahteval opravičila. "Pa tudi če bi se Janša opravičil, kar je sicer neskončno naivno pričakovati, ne bi nič pomagalo. Izjavo je že dal,“ je Damjanić povedal za časnik Finance.
V Janševem kabinetu so najprej dejali, da obe tožbi še proučujejo, nato pa so sporočili, da predsednik vlade tožb ne more komentirati, ker o tem (še) ni bil uradno obveščen. Na tožbi se v premierovem kabinetu niti ne nameravajo odzvati, ampak bo to storil njegov zagovornik oziroma zagovornica (verjetno bo to celjska odvetnica Nina Zidar Klemenčič, ki Janšo zastopa tudi v njegovi tožbi zoper bivšega premiera Antona Ropa zaradi izjav slednjega o dogovarjanju incidentov med Janšo in hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem).
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nikola Damjanić Janeza Janšo Gregorja Golobiča Stojana Zdolška Nina Zidar Klemenčič Antona Ropa Ivom Sanaderjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Damjanić od Janše zahteva 20.000 evrov odškodnine