objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 8. januar 2008 ob 06:20

Razvpita eks novinarka Monica Viti se je spet pogreznila v zemljo
Ni je bilo na sodišče, plačati bo morala stroške preložitve, grozi ji prisilna privedba
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je bila na ljubljanskem okrožnem sodišču razpisana že sedma obravnava zoper Monico Viti, je proces zoper nekdanjo glasbeno producentko in eks novinarko Slovenskih novic še vedno na začetku. Vitijevo zaradi razžalitve toži direktor grosupeljske družbe Alpe Adria Zeleni val Boris Peterke. Obtoženka je doslej s svojimi izgovori ali (neupravičenim) izostankom vedno preložila obravnavo. Od sedmih obravnav je pred sodnico Marjano Lap, ki predseduje tričlanskemu senatu, stopila le dvakrat. Zadnjič se je to zgodilo sredi decembra, ko se je izgovorila na težko bolezen svoje matere, zato naj bi šele večer pred obravnavo našla odvetnika. Tokrat je na sodišče ni bilo, manjkal pa je tudi zagovornik, ki naj bi jo zastopal. Sodnica je ugotovila, da je postojnski odvetnik Iztok Dolinšek podpisal povratnico, ni pa prejela njegovega pooblastila ali opravičila. Prav tako ni prejela opravičila Vitijeve, zato je obravnavo prestavila na 11. februar, hkrati pa je obtoženki naložila plačilo stroškov preložitve obravnave. Zagovornik Peterke, odvetnik Janez Koščak iz odvetniške pisarne Čeferin, pa je zahteval tudi prisilno privedbo. Vitijeva se sicer sodišču izmika že od lanskega maja. Ker je takrat že drugič zapored ni bilo na sodišče, je sodnica zanjo odredila trajno prisilno privedbo, vendar je policisti na njenem domačem naslovu v Grosupljem takrat niso našli, saj je obdolženka naslov odjavila. Iskal jo je tudi zasebni detektiv, a brez uspeha. Ali bo sodnica za naslednjo obravnavo sprejela predlog odvetnika in Vitijevo prisilno privedla na sodišče, bo znano na februarski obravnavi.

Razvpita Monica Viti je tožbo fasala zaradi dveh člankov, ki sta bila objavljena v prilogi Slovenskih novic, v Bulvarju. 5. aprila 2005 je objavila članek z naslovom Radio drekač, dva tedna pozneje pa še članek Kdo toplo ščije. Peterka ji v tožbi očita, da je v prvem članku med drugim zapisala, da sporni pravnik in odstavljeni policist Boris Peterka zmerja svoje uslužbence, da je nagnjen k lažem, da ga je policijska uprava pred leti razrešila vseh dolžnosti zaradi domnevne kraje, da sporni pravnik Grosupeljčane zmerja s pasivneži in da svoji uslužbenki pošilja na Tromostovje, kjer naj si denar služita kot kurbi. V drugem članku pa je zapisala, da je Peterka v svoji pisarni grozil s pištolo, za katero pa menda sploh nima orožnega lista, podžupanjo Ivančne Gorice Mileno Vrhovec pa naj bi na proslavi pred nekaj tisoč ljudmi predstavil kot tisto, ki "toplo ščije", očitala mu je tudi, da so mu vikend na Polževem zgradili redno zaposleni tehniki in moderatorji, zaradi njega pa naj bi pomirjevala jemala celo pevska zvezdnica Saška Lendero. Po mnenju Peterke je Vitijeva v drugem članku svoje laži in neresnice samo še stopnjevala. Trdi, da je "sporna članka napisala z zaničevalnim namenom, ne pa z namenom objektivno informirati javnost". Zaradi obeh člankov pa naj bi tako Peterka kot Radio Zeleni val utrpela gospodarsko škodo, saj so poslovni partnerji odpovedali šest oziroma sedem pogodb o sodelovanju, nekaj zaposlenih pa je dalo celo odpoved, ker menda niso več želeli delati na radiu, ki je nekompetenten.
Peterka je sicer Vitijevi predlagal poravnavo. Morala bi se mu pisno opravičiti, svoje besede preklicati na Valu 202 in plačati 8.000 evrov odškodnine. Vitijeva je na oktobrski obravnavi njegov predlog zavrnila in zatrdila, da ni zapisala niti ene laži, kar bo dokazala z avdioposnetkom.
Monica Viti se je doslej že dvakrat znašla tudi v vlogi tožnice. Skupaj z ljubljanskimi kriminalisti je za poskus posilstva avgusta 2004 ovadila nekdanjega odgovornega urednika razvedrilnega programa na TV Slovenija in sedanjega odgovornega urednika Multimedijskega centra Vanjo Vardjana. Pozneje sta tako ona kot tožilstvo od pregona odstopila. Kazensko je ovadila tudi lastnika TV Paprika Marka Žitnika, češ da jo je poskušal ubiti, vendar je na sodišču izgubila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Monico Viti Boris Peterke Marjano Lap Iztok Dolinšek Janez Koščak Mileno Vrhovec Saška Lendero Vanjo Vardjana Marka Žitnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razvpita eks novinarka Monica Viti se je spet pogreznila v zemljo