objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 9. januar 2008 ob 05:19

Ko Toneta Ropa ni doma, ga ropajo
Odnesli so mu dva računalnika, izmenljivi disk, dokumente, dve uri in mobilna telefona
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji slovenski eldeesovski premier in zdajšnji poslanec Socialnih demokratov Tone Rop je novoletne praznike z družino preživel v Šarm El Šejku v Egiptu, o čemer smo na našem portalu že poročali. V deželo piramid so odpotovali 29. decembra, vrnili pa so se v nedeljo, 6. januarja. Toda ob vstopu v hišo v Vodicah so doživeli šok. Medtem ko je Ropova družina brezskrbno uživala, so namreč neznanci vlomili v družinsko hišo in jo obrnili tako rekoč na glavo. Datum vloma sicer ni znan, Rop pa predvideva, da so vlomili še isti dan, ko so odšli na potovanje. Dogodek so policiji prijavili šele 6. januarja, ko se se vrnili domov. Tatovi so iz hiše pobrali vse, kar jim je prišlo pod roke, je za naš portal povedal Rop. Odnesli so dva osebna računalnika, med drugim tudi službenega, izmenljive diske, iz delovne sobe nekdanjega premiera so izginili vsi dokumenti, prebrskani so bili vsi predali in omare, ukradena sta bila dva mobilna telefona, dve ročni uri ter verižice in druga zlatnina, izginilo je tudi 1500 evrov gotovine. Rop je povedal, da so šli tatovi sistematično po celi hiši in pregledali vse predale, celo tiste v otroških sobah. Po podatkih policije naj bi bilo (materialne) škode za okoli 10.000 evrov.
Glede na to, da je politik ostal tudi brez službenega računalnika, ki je sicer v lasti državnega zbora, in dokumentov, se poraja vprašanje, kdo stoji za ropom. Gre za klasičen rop ali so ga morda naročili politični nasprotniki? "Ne sumim nikogar," nam je dejal Rop in dodal, da se s primerom ukvarja policija.
Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja vloma v stanovanjsko hišo na območju Vodic. Ob tem dodajajo, da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s pomočjo katerih naj bi našli storilce. Drugih podrobnosti zaenkrat ne dajejo. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ko Toneta Ropa ni doma, ga ropajo