objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 9. januar 2008 ob 16:02

Andrej Lasbaher nad Žurnal, Dobro jutro in Total
Slovenija tik pred izidom novega brezplačnika: prihaja Slovenski tednik, 375.000 izvodov
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Brezplačnikom Žurnal (Styria Medien AG), Dobro jutro (Leykam) in Total tedna (Delo) se bo čez štiri dni pridružil nov slovenski brezplačnik velikega dosega - Slovenski tednik. V soboto zjutraj se bo namreč v 375.000 slovenskih gospodinjstvih pojavil še en brezplačni tednik, katerega izdajatelj je mariborsko zasebno podjetje Progresija komunikacijska agencija d.o.o., direktor in urednik pa Andrej Lasbaher, javnosti znan kot nekdanji šef mariborske izdaje Žurnala, bivši direktor Demokracije in vodja štaba neuspešnega kandidata za mariborskega župana Gregorja Pivca. Po naših informacijah Lasbaher Slovenski tednik pripravlja že od lanskega avgusta (podjetje je bilo sicer ustanovljeno 27. februarja 2007, edini ustanovitelj pa je Lasbaher), uredništvo tednika, ki bo imel tudi svojo spletno izdajo (www.Slovenski-tednik.si), pa se nahaja v tretjem nadstropju elitne poslovne stavbe na Titovi 2 v centru Maribora. Slovenski tednik bo imel 16 barvnih strani velikega formata (približno A3), vsebina bo splošno informativna, tiskali pa ga bodo v avstrijskem Gradcu, v eni od tiskarn Slovencem znanega založniškega giganta Styrie, ki pri nas izdaja Žurnal. Sicer pa bodo Slovenski tednik dobivala predvsem gospodinjstva izven desetih največjih slovenskih urbanih sredin; toda pozor, to so tista ruralna okolja, ki jih preostali trije brezplačniki praviloma sploh ne dosežejo. V večjih mestih pa bo Slovenski tednik na voljo na izbranih distribucijskih točkah.


Mimogrede, edinega slovenskega brezplačnega dnevnika Žurnal24 praviloma še vedno ni moč dobiti v Mariboru in Kopru, ker tamkajšnja župana, Franc Kangler in Boris Popovič, trmasto ne dovolita distribucije časnika prek javnih mestnih površin. Oba, Kangler in Popovič, menda kuhata zamero proti Žurnalu zaradi domnevne pristranskosti časnika na zadnjih lokalnih volitvah, ko naj bi Žurnal aktivno podpiral njune županske protikandidate. Popovič, zanimivo, Žurnalovim novinarjem ne želi izdati niti dovolilnic za parkiranje sredi mesta; no, najprej jim je le-te izdal, potem pa spet odvzel … Po nekaterih informacijah pa Delo medtem pripravlja ukinitev svojega brezplačnika Total tedna, ki ga je lansiral odstopljeni predsednik uprave Dela Danilo Slivnik, projekt pa se je doslej menda že izkazal za tržno premalo uspešen.

Peter Penko demantira
Po objavi članka se nam je oglasil Peter Penko, svetovalec za stike z javnostmi v časopisni družbi Delo, in nam poslal naslednje sporočilo: "Brezplačnik Total tedna ostaja v ponudbi Delovih edicij, saj na podlagi odziva bralcev ter doseženih rezultatov, ki so v okviru začrtanih, ocenjujemo, da ima projekt velik tržni potencial za družbo Delo."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Lasbaher Gregorja Pivca Franc Kangler Boris Popovič danilo slivnik Peter Penko demantira Peter Penko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andrej Lasbaher nad Žurnal, Dobro jutro in Total