objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 15. januar 2008 ob 05:26

Eks Jelinčičeva poslanka Barbara Žgajner Tavš bližje Pahorju kot Šrotu
Vezni člen med Tavševo in Socialnimi demokrati: njen mož Tomaž, član Mladega foruma
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Formalnih pogovorov med Barbaro Žgajner Tavš, nekdanjo poslansko SNS in po novem članico poslanske skupine in društva Lipa, in vodstvom Socialnih demokratov o morebitnem prestopu Tavševe v poslansko skupino SD po naših informacijah zaenkrat ni, obstajali pa naj bi neformalni pogovori po več različnih kanalih, kot trdijo naši viri iz vodstva SD. Vezni člen med poslanko in Socialnimi demokrati naj bi bil tudi njen mož Tomaž Tavš (zaposlen v Komunali Trbovlje), dolgoletni član Mladega foruma, torej pomladka SD. Tavševa pa je za naš portal povedala, da je politično vsekakor bliže Pahorjevim Socialnim demokratom kot pa Šrotovi Slovenski ljudski stranki, predvsem glede socialne politike in šolstva, torej tistih vprašanj, s katerimi se ukvarja v parlamentu. Na vsak način bo med menoj in Lipo ter Socialnimi demokrati prišlo do sodelovanja, nam je povedala Tavševa.
Tukaj pa je zanimiva še ena podrobnost. Tavševa je v državni zbor kandidirala v ljubljanskih Fužinah, volilnem okraju, kjer je bila volilna baza nekdanje poslanke SD in ljubljanske županje Danice Simšič, ki se je v državnem zboru prav tako ukvarjala s socialnimi vprašanji. Simšičeva, kot velika poraženka zadnjih lokalnih volitev, jeseni zagotovo ne bo kandidirala v državni zbor (po naših informacijah ji je Borut Pahor to odločitev že sporočil); namesto nje naj bi v Fužinah listo SD vodila Janja Klasinc, nekdanja šefica stikov z javnostmi na ministrstvu za notranje zadeve, ko ga je še vodil Rado Bohinc.
Po naših informacijah pa naj bi Tavševo pred nekaj dnevi tudi opazili, ko je zapuščala prostore odvetniške pisarne Mira Senice, na Barjanski 3 v Ljubljani. Senica pa je, kot vemo, življenjski sopotnik predsednice LDS Katarine Kresal.
Medtem pa so trije nekdanji odpadniški poslanci SNS, Sašo Peče, Boštjan Zagorac in Tavševa, v petek zvečer, v občinskih prostorih na Grajski 7 sredi Maribora, ustanovili društvo Lipa, ki naj bi kmalu preraslo v politično stranko. Večernega shoda se je po besedah dosedanjega predsednika mariborskega lokalnega odbora SNS, mestnega svetnika in podžupana Roka Pečeta, udeležilo okoli 80 ljudi, vsi pa so tudi podprli ustanovitev Lipe. Tako naj bi praktično vsi člani Jelinčičeve stranke v Mariboru prestopili k Pečetu; in zdaj že zbijajo šale na račun nekaj tistih Mariborčanov, ki so ostali v SNS, češ, tam naj bi ostali zato, ker so Pečetovi ovaduhi, Danes bosta mestna svetnika SNS Peče in Gorazd Kos tudi formalno izstopila iz SNS in ustanovila svetniški klub Lipa, ki bo z županom Francem Kanglerjem (SLS) podpisal koalicijsko pogodbo, namesto SNS. Že konec prihodnjega tedna naj bi lokalni odbor Lipe nastal tudi v Celju, v Ljubljani pa čez nekaj tednov, menda pod vodstvom Barbare Žgajner Tavš. Predsednik društva Lipa je postal podpredsednik državnega zbora Sašo Peče, mesto glavnega tajnika pa naj bi prevzel njegov šest let starejši brat Rok.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barbaro Žgajner Tavš Tomaž Tavš Pahorjevim Šrotovi Danice Simšič Janja Klasinc Rado Bohinc Mira Senice Katarine Kresal Sašo Peče Boštjan Zagorac Roka Pečeta Jelinčičeve Gorazd Kos Francem Kanglerjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Eks Jelinčičeva poslanka Barbara Žgajner Tavš bližje Pahorju kot Šrotu