objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 16. januar 2008 ob 14:14

Masterplan: Milan Kučan gre na volitve v državni zbor?!
Če bo na jesenskih volitvah zmagala leva sredina, bo Kučan predsednik državnega zbora
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Milan Kučan

Bivši bivši predsednik države Milan Kučan je pred nekaj tedni v razvpitem intervjuju za časnik Dnevnik razmeroma jasno napovedal, da ga mika vrnitev v politiko. Poudaril je tudi, da ga mika nova politična stranka Zares. Ker sta intervju opravila zanj zanesljiva novinarja, nekdanji odgovorni urednik Radia Slovenija Bojan Veselinovič in nekdanji urednik Mladine Ali Žerdin, Kučan pa je po naših informacijah intervju avtoriziral, pred besedico zares sam postavil ključno piko in tako uprizoril besedno igro, ki že nekaj časa razvnema politično sceno, velikih dvomov o njegovi zaresni vrnitvi v aktivno politiko praktično ni več. Mi pa ekskluzivno razkrivamo Kučanov tajni načrt za letošnje jesenske parlamentarne volitve.
Naši viri namreč trdijo, da bo Milan Kučan jeseni celo kandidiral za poslanca v državnem zboru. V domačem Prekmurju, najverjetneje kot neodvisni kandidat, s podporo stranke Zares, ki jo vodi nekdanji generalni sekretar LDS Gregor Golobič. Kučanov volilni štab bo, kot vse kaže, fural njegov dolgoletni sodelavec Marjan Šiftar (nazadnje je bil veleposlanik v Makedoniji), poleg tega Kučanova gladka izvolitev pravzaprav sploh ni vprašljiva. Šiftarja zabava misel, da bo za predvolilno kampanjo dovolj en sam piknik sredi Prekmurja, pa še tega bodo z veseljem plačali drugi. Izvolitev Milana Kučana bo tudi hud udarec Pahorjevim Socialnim demokratom, saj naj bi Kučan v volilnem okraju (morda celo dveh) pobral toliko glasov z levice, da je morebitna izvolitev še enega kandidata levosredinske opcije tako rekoč nemogoča.
Potem sledi druga faza Kučan-Golobičevega masterplana. Če bo v državnem zboru imela večino levosredinska opcija (plus Slovenska ljudska stranka in DeSUS), bo Kučan predlagan in izvoljen za predsednika državnega zbora. In tako formalno postal drugi človek v državi ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Bojan Veselinović ali žerdin Milan Kučan Gregor Golobič Marjan Šiftar Pahorjevim

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Masterplan: Milan Kučan gre na volitve v državni zbor?!