objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 15. januar 2008 ob 15:20

Janša si zatiska oči in ušesa, ne zatiska pa si ust
Prva novinarska konferenca poslanske skupine Lipa je bila namenjena predvsem kritiki vlade
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Trije nekdanji poslanci Jelinčičeve Slovenske nacionalne stranke (SNS) Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš in Boštjan Zagorac so po včerajšnji ustanovitvi poslanske skupine Lipa imeli prvo novinarsko konferenco. Zanjo je vladalo veliko zanimanje med sedmo silo, zato je poslanka Žgajner Tavševa obljubila, da bodo v prihodnje rezervirali večjo sobo, kjer naj bi bilo dovolj prostora za vse novinarjev. Tema konference so bile aktualne politične razmere, pri tem pa je Žgajner Tavševa ostro kritizirala vlado Janeza Janše na področju socialne politike, saj čedalje več Slovencev živi z zelo nizkimi dohodki. "Sramota, da se predsednik vlade Janša in gospodarski minister bahata z gospodarsko rastjo in proračunskim presežkom," je bila ostra poslanka, ki meni, da ne bi smeli varčevati na račun socialnih zadev. Po njenih besedah je problematično to, "da danes v naši državi živi 47.000 otrok, ki so revni, in da je pol milijona lačnih Slovencev". Opozarja, da se je 40 odstotkom slovenskim gospodinjstvom znižal socialni standard, kar je alarmanten podatek. Vlada sicer predlaga nekatere socialne ukrepe, a jih poslanka ocenjuje kot "pesek v oči". Ti ukrepi bodo namreč začeli veljati šele v drugi polovici letošnjega leta.
Oster je bil tudi podpredsednik državnega zbora Sašo Peče, ki je tudi vodja nove poslanske skupine. Peče se sprašuje, zakaj vlada prodaja državno bogastvo, zakaj se dvigujejo cene in zakaj je večji del delojemalcev nezadovoljnih, če pa vlada ves čas govori le o gospodarski rasti in proračunskem presežku. Po njegovih besedah vlada še vedno navaja netočne vzroke za nastalo inflacijo. Poudarja, da so bile vlade in parlamenti ostalih članic EU sposobni ublažiti negativne vplive, tudi če prihajajo iz tujine. "Pri nas pa si predsednik vlade zatiska oči in ušesa, ne zatiska pa si ust," je dejal Peče, ki zavrača očitke nekaterih politikov, da so napovedane stavke politično motivirane. "To pomeni, da se ljudje, ki dajejo takšne insinuacije, ne sprašujejo, kako lahko nekdo preživi s 300 ali 400 evri na mesec," je prepričan poslanec in dodaja, da so tudi zato podpisali zahtevo LDS za izredno sejo o inflaciji.
#lipa#
Na novinarski konferenci se je na vprašanje, kako komentira sinočnjo oddajo Vroči stol, v katerem je poleg omenjenih treh poslancev gostoval nekdanji poslanec SNS in sedanji ajdovski župan Marjan Poljšek, Peče le nasmehnil, nato pa dejal, da ne bo komentiral. Svoje mnenje o ponedeljkovi oddaji Vladimirja Voduška na TV Slovenija pa je ekskluzivno za naš portal podal po tiskovki. Peče je še povedal, da naj bi spomladi iz društva Lipa nastala politična stranka, ki bo poskušala nagovoriti čim širši krog ljudi oziroma volivcev, drugih podrobnosti pa ni navedel.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelinčičeve Sašo Peče, Barbara Žgajner Tavš Boštjan Zagorac Janeza Janše Marjan Poljšek, Vladimirja Voduška

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša si zatiska oči in ušesa, ne zatiska pa si ust