objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. januar 2008 ob 18:39

Afera z Jerco Legan: poslanec Milan M. Cvikl se ločuje?!
Skorajšnjo ločitev zakoncev Cvikl nam je potrdilo več različnih virov, poslanec ne komentira
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec Socialnih demokratov Milan M. Cvikl se ločuje, trdijo naši viri, medtem ko Cvikl svojega zasebnega življenja ne komentira. Po naših informacijah gre za logično posledico izbruha afere z njegovo ljubico Jerco Legan, nekdanjo manekenko, televizijsko voditeljico in antropologinjo, kar smo na našem portalu razkrili tik pred lanskim božičem. Cvikl in Leganova sta, kot je znano, nekaj dni pred božičnimi prazniki preživela v Sarajevu (uradno naj bi bila tam službeno, na nekem simpoziju haaškega sodišča), po naših informacijah v legendarnem hotelu Holiday In, v sobi 323, ki naj bi jo na svoje ime najela Leganova.
Kaj se je po tem, ko sta se poslanec in Leganova vrnila domov, dogajalo pri Cviklovih, ni znano, izvedeli pa smo, da naj bi bile razmere dokaj kritične. Cvikl naj bi začel pospešeno kaditi, saj ga sosedje pogosto vidijo na ulici (Čebelarska), kjer stanuje, kako hodi gor in dol ter živčno kadi. Po drugi strani sta se Cvikl in žena Manica med novoletnimi prazniki vsaj enkrat sprehodila po centru Ljubljane. Cvikl se je v javnosti prvič pojavil po novem letu, prejšnjo nedeljo na tradicionalni borčevski proslavi v Dražgošah (ves čas se je držal blizu vodje poslanske skupine SD Mirana Potrča, borcem pa v maniri pravega  ambicioznega politika promocijsko stiskal roke), v ponedeljek dopoldne pa je skupaj s predsednikom SD Borutom Pahorjem in Francijem Križaničem nastopil na strankini tiskovni konferenci. Informacije o skorajšnji ločitvi zakoncev Cvikl nam je potrdilo več različnih virov iz vrst Socialnih demokratov.
Pred javnostjo pa se očitno skriva tudi Jerca Legan, ki sicer slovi tudi po tem, da je dobesedno na vsaki zabavi in drugi procesiji ljubljanskega jet seta. Od izbruha afere v javnosti (zgodbo je prejšnjo soboto povzel tudi novi slovenski brezplačni časopis Slovenski tednik, ki izhaja v nakladi 375.000 izvodov) je praktično ni na spregled; brez pretiravanja, opazili je niso niti najvestnejši družabni kronisti.

Po pisanju Slovenskih novic naj bi se Jerca Legan celo sama oglasila pri Cviklovih doma, na Čebelarski 13, da bi se vsi skupaj pogovorili o nastalih razmerah, toda 21-letna hčerka Lana naj bi jo vrgla ven, češ, "s cipo ne bo komunicirala". Zakonca Cvikl sta sicer poročena že 23 let, poleg Lane pa imata tudi 17-letnega sina Tilena. Slovenske novice še poročajo, da naj bi Cvikl že vložil uradno zahtevo za ločitev, razmere pri njemu doma pa naj bi bile "kaotične".
Sicer pa med Socialnimi demokrati kroži več teorij zarote, zakaj se je afera o poslancu Cviklu in Jerci Legan sploh pojavila v javnosti. Po eni od teorij naj bi predsednik vlade in SDS Janez Janša imel v predalih na zalogi celo vrsto fasciklov o prikritih neprijetnih zgodbah najvidnejših opozicijskih politikov, ki naj bi pred jesenskimi parlamentarnimi volitvami pospešeno curljale v javnost; med pomembnimi tarčami naj bi bil tudi Cvikl, za katerega je res mogoče ugotoviti, da je v zadnjem času med najbolj izpostavljenimi politiki iz vrst Socialnih demokratov. Mimogrede, Cvikl tudi med strankarskimi kolegi velja za neverjetno potentnega politika. Pravijo, da naj bi mu vodja poslanske skupine Potrč dovolil največ dve tiskovni konferenci na teden, medtem ko si Cvikl potihoma želi, da bi imel dve ali tri tiskovne konference dnevno. Po drugi teoriji zarote pa naj bi Jerca Legan s svojimi ambicijami stopila na žulj nekaterim vplivnim damam znotraj miljeja Socialnih demokratov, saj naj bi že nekaj časa naokoli veselo razlagala, da bo v primeru Pahorjeve zmage na jesenskih parlamentarnih volitvah postala tiskovna predstavnica vlade. V tej zvezi je potrebno ugotoviti, da se je Leganova, časovno gledano za nazaj, res začela motati okoli vodstva Socialnih demokratov takrat, ko je padla v romanco s Cviklom. Naši viri še trdijo, da je bila Leganova predvidena za delo v posebni skupini znotraj volilnega štaba Socialnih demokratov na področju stikov z javnostmi, zdaj pa naj bi se je po hitrem postopku odkrižali. Možno je tudi, trdijo tretji, da je afero lansirala Leganova sama, saj naj bi tako prisilila Cvikla, da se odloči med njo in ženo Manico; Cvikl naj bi Leganovi namreč že nekaj časa obljubljal ločitev od žene.
Hkrati je slišati, da naj bi Cvikl razmišljal o vnovičnem političnem prestopu, tokrat v Golobičevo stranko Zares. Tako naj bi zaokrožil usodo nekdanjih štirih vidnih poslancev LDS, ki so prestopili v poslansko skupino Socialnih demokratov. MImogrede: Cvikl je edini poslanec Socialnih demokratov, ki je prišel na prednovoletni žur agencije Ninamedia na ljubljansko Gospodarsko razstavišče; zabave Ninamedie so včasih veljale za neuradne zabave LDS, zdaj pa to velja za Zares. Marko Pavliha se po koncu poslanskega mandata očitno umika iz politike v znanost in profesuro, potem ko mu je postalo jasno, da na volitvah v državni zbor ne bo mogel kandidirati doma v Piranu, kjer ima znotraj SD premočnega nasprotnika, nesojenega Pahorjevega naslednika Patrika Vlačiča; Tone Rop in Darja Lavtižar Bebler sta se tudi uradno včlanila v stranko Socialnih demokratov, Cvikl pa tega koraka nekako ni hotel ali zmogel. Ko je pred časom goreče in na vse pretege hvalil stranko na eni od sej ljubljanskega lokalnega odbora, mu je četrtni svetnik iz Šmarne gore Boštjan Lah zavpil, pa naj se tudi včlani, če mu je stranka res tako všeč. Cvikl je taktično obmolknil, toda zgodilo se ni nič …

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan M. Cvikl Jerco Legan Manica Mirana Potrča Borutom Pahorjem Francijem Križaničem Lana Tilena Janez Janša Golobičevo marko pavliha Patrika Vlačiča Tone Rop Darja Lavtižar Bebler Boštjan Lah

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera z Jerco Legan: poslanec Milan M. Cvikl se ločuje?!