objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 18. januar 2008 ob 05:17

Peče napadel Slovenski tednik, kjer pišejo o njegovi domnevni ljubici
Zanimivo: poslanci Lipe zahtevajo od Janše, naj prepove oglaševanje državnih podjetij v novem …
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Novopečeni poslanci Lipe, Sašo Peče, Boštjan Zagorac in Barbara Žgajner Tavš, so na predsednika vlade Janeza Janšo naslovili javni poziv, naj takoj preneha s "politično medijsko korupcijo ter neupravičenim trošenjem davkoplačevalskega denarja za izvajanje najbolj pritlehne politične dejavnosti – diskreditacije opozicijskih politikov in prenosom izmišljenih vsebin v družbeni prostor naše države“.
Za kaj pravzaprav gre? Poslancem Lipe gre očitno strašno na živce najnovejši slovenski brezplačnik Slovenski tednik, ki ga je prejšnjo soboto v zavidljivo visoki nakladi 375.000 izvodov lansiralo mariborsko podjetje Progresija d.o.o., katerega prvi človek in hkrati odgovorni urednik tednika je Andrej Lasbaher, nekdanji direktor revije Demokracija in bivši šef volilnega štaba neuspešnega kandidata za mariborskega župana Gregorja Pivca; o čemer smo že poročali na našem portalu. Lasbaherjev Slovenski tednik je v prvi številki med drugim objavil tudi članek z naslovom Mačo Saško je odletel, kjer govori o znanih najnovejših sporih znotraj Jelinčičeve SNS in ustanovitvi Pečetove poslanske skupine ter društva Lipa. V članku pa opisujejo tudi domnevno romanco med poslancem in podpredsednikom državnega zbora Sašo Pečetom in neko mariborsko gimnazijko, ki naj bi po pripovedovanju sošolke znala natančno povedati, kje in kakšne tetovaže po telesu premore Peče. Taista gimnazijka (njenega imena časnik ne navaja) naj bi se celo javno hvalila z intimnimi razmerji, ki naj bi jih imela tudi z nekaterimi mariborskimi podjetniki.
Medijska korupcija pa naj bi bila po mnenju Pečeta, Zagorca in Tavševe to, da posamezna podjetja v državni lasti, poslanci omenjajo Novo kreditno banko Maribor, Petrol, Mobitel in Zavarovalnico Maribor, "katerih vodstvena mesta zasedajo ljudje blizu največje vladne stranke, s plačevanjem velikanskih oglasov omogočajo financiranje brezplačnega tednika, katerega vsebina je namenjena najnižji obliki politične diskvalifikacije“. Poslanci celo trdijo, da razpolagajo z informacijami, da so zgoraj navedena podjetja "politično dolžna najemati oglaševalski prostor v omenjenem tedniku“. Od Janše zato zahtevajo, naj ustrezno ukrepa, odgovor predsednika vlade pa pričakujejo v desetih dneh, sicer naj bi primer "suma politično-gospodarske-medijske korupcije predali neodvisnemu organu, torej Komisiji za preprečevanje korupcije“.
Mimogrede, ukinitev Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos, so pred časom zahtevali prav taisti nekdanji poslanci SNS, toda zadevo je preprečilo ustavno sodišče. Hudo nenavadna zahteva poslancev Pečeta, Zagorca in Tavševe državnim podjetjem, naj prenehajo oglaševati v enem izmed slovenskih medijev, oziroma predsedniku vlade, naj jim to prepove, zaradi kobajagi spornih novinarskih vsebin, pa bo zagotovo še močno odmevala v slovenskem medijskem prostoru, saj gre za prvi tovrstni javni in organizirani politični poziv k oglaševalskemu sankcioniranju nekega medija; kar je izjemno nevaren presedan in nenazadnje koristi predvsem medijski konkurenci, zlasti brezplačnikom drugih medijskih hiš, kot so Dobro jutro, Žurnal (ki jih izdajajo podjetja v avstrijski lasti) in Delov Total tedna; katerih vsebine za omenjene ali druge politike očitno niso sporne. Na milo rečeno nenavadno zahtevo poslancev se je že odzval Andrej Lasbaher, ki pravi, da Pečetovo izjavo razume kot grob napad na novinarsko delo in kot politični pritisk na samostojnost in neodvisnost Slovenskega tednika, zato pričakuje, da se bodo kolegi iz novinarskih združenj takoj odzvali. Lasbaher še pravi, da so njihovi oglaševalci isti kot v Delu, Večeru, Financah, Pop TV, RTV in Žurnalu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sašo Peče Boštjan Zagorac Barbara Žgajner Tavš Janeza Janšo Andrej Lasbaher Gregorja Pivca Jelinčičeve Drago Kos

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

Sreda, 16. oktober 2019 ob 23:46


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
winken

Sreda, 21. december 2016 ob 08:19


Samo živi ali tudi uživa?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Peče napadel Slovenski tednik, kjer pišejo o njegovi domnevni ljubici