objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 22. januar 2008 ob 18:15

Slivnik ostaja nepišoči komentator Dela in ne prihaja na RTV
Magovca Silvester Šurla in Igor Kršinar razmišljata o novi službi in spletnem portalu
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub nekaterim drugačnim govoricam in ugibanjem je odstopljeni predsednik uprave Dela Danilo Slivnik še vedno zaposlen na Delu kot komentator in ne prihaja na RTV Slovenija. Res pa je, da se je iz nekdanje direktorske pisarne v tretjem nadstropju preselil v neko manjšo pisarnico v istem nadstropju, blizu nekdanjega urednika deska Miša Renka, saj mu neposredna bližina novopečenega odgovornega urednika Dela Janeza Markešu menda ni več dišala. In res je tudi, da Slivnika v Delovi stolpnici praktično ni več mogoče videti, saj nič ne piše, hkrati pa naj bi se vedno več ukvarjal z gradbenim inženiringom; kot v starih časih, ko je bil še prvi človek Maga in je preko svoje zasebne firme investiral v gradbene projetke, denimo nakup zemlje in gradnjo šestih vil na hribu za ljubljansko gostilno Gorjanc.
Govorice o tem, da naj bi Slivnik postal direktor TVS, namesto Jožeta Možine (Jožko se je tej novički menda samo prizanesljivo nasmehnil), ali celo generalni direktor RTV, namesto Antona Guzeja, najverjetneje lasnirajo Delovi novinarji, ker bi se Slivnika radi tudi dokončno znebili, ali pa Slivnik sam, saj naj bi tako testiral teren in preverjal svoje možnosti za prestop na Kolodvorsko 2-4. Kamor je sicer res želel priti, takoj po tem, ko so ga zamenjali kot šefa Dela. Po naših informacijah je takrat telefoniral direktorju Radia Slovenija in nekdanjemu kolegu z Maga Vinku Vasletu, in se zanimal za morebitno novo delovno mesto, toda operacijo naj bi takoj ustavil predsednik vlade Janez Janša. Za Janšo naj bi bil Slivnik "mrtev človek", potem ko je skupaj z nekdanjo državno sekretarko in predsednico nadzornega sveta Dela Andrijano Starina Kosem aktivno sodeloval pri operaciji prevzema Dela s strani Pivovarne Laško, izpod Janševega vpliva. To je bila za Janšo vrhunska izdaja; ko pa so Slivnika Laščani zamenjali, se je poskušal vrniti pod Janševo okrilje, toda vnovični preobrat logično ni bil več mogoč. Slivnik je sicer zaprosil Janšo za pogovor, vendar je prišel samo do Aleksandra Zorna, državnega sekretarja v Janševem kabinetu, ki mu je pojasnil, da comebacka ni. Slivniku v tej situaciji ni mogel pomagati niti minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel in tako je Slivnik na koncu postal največji luzer razpleta na Delu. Po naših informacijah naj bi bila za Janšo sporna še vedno ne povsem pojasnjena Slivnikova vloga v skupnem zasebnem podjetju ASK, odvetnika Stojana Zdolška, predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota in menda tudi Slivnika, ki naj bi pripravljalo in izvedlo menedžerski odkup Dela. Šlo naj bi za firmo Del d.o.o., ki pa je zdaj ostala samo črka na papirju.
Druga dva vodilna magovca, nekdanji vršilec dolžnosti odgovornega urednika Maga Silvester Šurla in novinar Igor Kršinar, pa medtem še vedno uživata na dopustu in razmišljata o nadaljni karieri. Šurla je že odprl svojo spletno stran z naslovom www.silvestersurla.com, kjer analizira in sesuva novo uredniško politiko Maga in Magovega urednika Vesa Stojanova ter njegovo novinarsko ekipo. Po nekaterih informacijah naj bi Šurla in Kršinar že iskala novo službo (Šurla naj bi odšel na radio k Vasletu, Kršinar pa v informativni program TVS), možno pa je tudi, da bosta štartala z novim spletnim portalom.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
danilo slivnik Miša Renka Janeza Markešu Jožeta Možine Antona Guzeja Vinku Vasletu Janez Janša Andrijano Starina Kosem Aleksandra Zorna dimitrij rupel Stojana Zdolška Boška Šrota silvester šurla Igor Kršinar Vesa Stojanova

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slivnik ostaja nepišoči komentator Dela in ne prihaja na RTV