objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 25. januar 2008 ob 08:34

Pahor malenkost pred Janšo, ljudje podpirajo upravičene stavke
Slovenci večinoma zadovoljni za našim predsedovanjem Evropski uniji
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Volitve v državni zbor

Po raziskavi oddelka za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine bi največ glasov v primeru volitev političnih strank za državni zbor tudi to nedeljo dobili Pahorjevi Socialni demokrati – volilo bi jih dobrih 19 odstotkov anketiranih. Sledi Janševa Slovenska demokratska stranka, ki bi jo volilo 17,5 odstotkov vprašanih, na tretjem mestu je Golobičev Zares s 6,4 odstotka, takoj za njimi pa Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka s 6,2 odstotka. Na petem mestu je tokrat LDS Katarine Kresal (4,1), šesta je Šrotova SLS (3,3), sledi DeSUS Karla Erjavca (2,1) in Bajukova Nova Slovenija (1,9 odstotka). Kar 38,3 odstotkov anketiranih pa se tokrat se ni želelo opredeliti za nobeno politično stranko.

Evropska unija
Več kot polovica anketiranih, ki je seznanjena z opravljanjem naloge predsedovanja Slovenije Evropski uniji, le to ocenjuje kot dobro. Dobra petina pa meni, da Slovenija naloge ne opravlja niti dobro, niti slabo. Skoraj polovica anketiranih (48 odstotkov) je mnenja, da je zaradi predsedovanja reševanje domačih problemov zapostavljeno.

Stavke da ali ne?

Sodelujoči v anketi so se opredelili tudi do vprašanja napovedanega stavkovnega vala. Dobre tri četrtine anketiranih meni, da bi bila stavka delavcev zasebnega sektorja upravičena, 66 odstotkov vprašanih podpira stavko delavcev javnega sektorja. Delež tistih, ki podpirajo stavko avtoprevoznikov, znaša skoraj 60 odstotkov.
Javnomnenjsko raziskavo o aktualni problematiki v Sloveniji na vzorcu 1.000 naključno izbranih polnoletnih prebivalcev Slovenije je med 21. in 23. januarjem 2008 opravila SPEM Komunikacijska skupina.

Podatki o raziskavi
Naročnik: SPEM Komunikacijska skupina d.o.o.
Ciljna javnost: polnoletni prebivalci (18+ let) Slovenije
Vzorec: kombinacija kvotnega po regiji in naključnega sistematičnega (po telefonskem imeniku – TIS), podatki so obteženi po spolu, starosti in dokončani izobrazbi, glede na statistične podatke o populaciji iz Statističnega letopisa Slovenije 2007
Velikost vzorca: 1.000 anketiranih
Standardna napaka vzorca za N=1.000 pri 95 odstotni stopnji zanesljivosti je +/- 3,1 odstotne točke
Metoda zbiranja podatkov: telefonsko anketiranje
Datum zbiranja podatkov: 21.01.-23.01.2008
Stopnja odzivnosti: 34,3%

Oddelek za raziskave in razvoj SPEM Komunikacijske skupine je član mednarodne organizacije ESOMAR (The World Organisation for Enabling Better Research into Markets, Consumers and Societies) in s tem podpisnik etičnega kodeksa javnomnenjskega in tržnega raziskovanja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Volitve v državni zbor

Pahorjevi Janševa Golobičev Jelinčičeva Katarine Kresal Šrotova Karla Erjavca Bajukova evropska unija Stavke da ali ne?

Podatki o raziskavi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor malenkost pred Janšo, ljudje podpirajo upravičene stavke